Rondreizen in de sneeuw

Wat zijn de beste sneeuwbestemmingen?

De sneeuwlandschappen bieden een unieke sfeer in verschillende bestemmingen. Met deze omstandigheden kunt u genieten van de leukste excursies in een winterse wereld. Ervaar een hondensledetocht, bewonder de ijslandschappen of ontdek de mooiste skipistes. Van IJsland tot aan Antarctica, de keuze is reuze! Hieronder vindt u de indrukwekkendste winterwonderlanden.

ijsland-header-waterval-sneeuw

IJsland

Een rondreis door IJsland kan een unieke ervaring bieden, hier vindt u namelijk de grootste gletsjer van Europa. In de wintermaanden heeft u de grootse kans op een mooi winterlandschap. Ga gletsjerwandelingen doen, geniet van het noorderlicht en ontdek de bevroren watervallen.

Finland Lapland Van Boven Huisjes En Berg

Lapland

In de wintermaanden is Lapland gegarandeerd bedekt met een dik pak sneeuw, perfect voor wintersportliefhebbers. De uitgestrekte sneeuwlandschappen, besneeuwde bossen en het noordenlicht maken een rondreis door Lapland onvergetelijk. Bezoek de officiële thuisbasis van de Kerstman, geniet van snowboarden en laat u inspireren door het Noordenlicht met de traditionele koffie geschonken in een houten beker. Zo een mooie ervaring is niet te missen.

Noorwegen

Het land in Scandinavië is ook een goede bestemming voor winterlandschappen. In de wintermaanden kunt u de fjorden onder een sneeuwlaag bewonderen. Naast de beroemde skigebieden zoals Hemsedal en Trysil, biedt Noorwegen ook veel andere winteractiviteiten, zoals hondensledetochten, gletsjerwandelingen en het spotten van het noorderlicht. Daarnaast is er een optie om Spitsbergen te bezoeken, waar u de ijslandschappen van de noordpool kunt aanschouwen.

patagonie-argentinie-gletsjer

Patagonië

Patagonië is een populaire sneeuwbestemming in Zuid-Amerika. Het gebied bevindt zich in het zuiden van Argentinië en Chili. De uiteinde van de Andes leveren mooie plaatjes op, met indrukwekkende ijslandschappen. Of u nu kiest voor het skiën in de wereldklasse resorts van Bariloche of het verkennen van Torres del Paine National Park, u zult zich niet vervelen in Patagonië.

IJsberg kloof in Antarctica

Antarctica

December is het begin van het Antarctische zomerseizoen, dat loopt van november tot maart. Tijdens deze maanden stijgen de temperaturen en smelt het merendeel van het ijs rond de kustlijnen, waardoor toegang tot sommige gebieden en activiteiten makkelijker wordt. In deze maand begint het broedseizoen voor pinguïns, en krijgt u ook de mogelijkheid om zeehonden en walvissen te zien. Ga ijsklimmen, kajakken of zelfs kamperen, een rondreis door Antarctica is ideaal voor avonturiers.

Zoekt u een reis naar de sneeuw?
Bekijk hier alle reizen naar de sneeuw