Antarctica Cruise vanuit Chili

Verken de ongerepte wildernis van de Zuidpool tijdens deze luxe cruise. Reis mee naar het einde van de wereld in stijl en ultiem comfort.
Vanaf 18.000 p.p.
15 dagen
Chili
Offerte aanvragen
Antarctica Cruise vanuit Chili
Besneeuwde bergen op AntarcticaBesneeuwde bergen op Antarctica
Antarctica Cruise vanuit Chili
Kayakken in AntarcticaKayakken in Antarctica
Een reis voorbij het einde van de wereld!
Bij deze reis vaart u weg van het zuidelijkste punt van Latijns-Amerika. De kliffen, die bekend staan als 'het einde van de wereld', verdwijnen aan de horizon en dat geeft een episch en magisch gevoel. Dit gebied is niet zomaar te bezoeken, maar met deze cruise komt u erachter wat zich hier bij het uiteinde van de wereld schuilhoudt.
Met alle comfort op een onleefbare plek
Antarctica is voor ons mensen een nagenoeg onleefbaar gebied. Het tegenovergestelde geldt voor uw comfort tijdens deze reis. U geniet van alle gemakken en luxe terwijl u deze reisbestemming ontdekt tijdens de expeditie.
Met alle comfort op een onleefbare plek
Antarctica is voor ons mensen een nagenoeg onleefbaar gebied. Het tegenovergestelde geldt voor uw comfort tijdens deze reis. U geniet van alle gemakken en luxe terwijl u deze reisbestemming ontdekt tijdens de expeditie.
De natuur op Antarctica
De Zuidpool: superkoud en een van de meest onaangetaste wildernissen op aarde. Welkom in de wereld van de keizerpinguïn, de bultrug, de zeeolifant en de orka.
De natuur op Antarctica
De Zuidpool: superkoud en een van de meest onaangetaste wildernissen op aarde. Welkom in de wereld van de keizerpinguïn, de bultrug, de zeeolifant en de orka.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Santiago (Chili)

U begint vandaag uw vliegreis naar Chili. De volgende dag komt u aan in Santiago, waar uw reis verder zal gaan.

Dag2
Santiago
inclusief privé transfer

Na een overstap in Buenos Aires komt u vandaag aan in Santiago, Chili. Hier wordt u middels een transfer naar uw hotel in de stad gebracht voor de overnachting.

Dag3
Santiago, Puerto Williams

U wordt vandaag terug naar de luchthaven van Santiago gebracht en daar stapt u in een chartervliegtuig naar Puerto Williams in het absolute zuiden van Chili en tevens de afvaartplek van uw cruise voor deze avond. Puerto Williams is op het Navarino Island gelegen aan de oever van het Beagle Kanaal. Het omringende landschap is schitterend. De woeste, winderige bergen steken boven de boomgrens uit en worden regelmatig bestrooid met sneeuw. De stad zelf heeft de dramatische achtergrond genaamd ""Dientes de Navarino"" (letterlijk ""tanden van Navarino""), die wedijveren met de beroemde Torres del Paine verder naar het noorden.

Dag4
Drake Passage

Zeilen op de legendarische Drake Passage is een ervaring waarvan maar weinigen ooit het geluk hebben gehad om deze te ervaren. Vaar uit om langzaam van Cape Horn van de kaart te vallen en op expeditie te gaan naar de ijzige onderwereld van Antarctica. Bij aankomst begroeten ijsbergen ter grootte van een wolkenkrabber u. U doorkruist de wateren van dit continent, waar bewoners als pinguïns en walvissen ook ongestoord leven. Uw eerste aanblik van deze plek is hoogstwaarschijnlijk van de South Shetland Islands.

Dag5
Drake Passage

Treed in de voetsporen van enkele van de grootste en dapperste ontdekkingsreizigers uit de geschiedenis terwijl u beroemde, met sneeuw bedekte landmassa's zoals Elephant en Deception Island verkent. Als de reis over Drake Passage eenzaam klinkt, maakt u zich geen zorgen. Zelfs in deze ruwe zee bent u nooit alleen, en wordt u vaak vergezeld op dit huiveringwekkende avontuur door rondvliegende albatrossen en misschien zelfs een beschermende groep bultruggen en zandloperdolfijnen. Convergerende warme en koele oceaanstromingen trekken een spectaculair dierenleven naar de passage.

Dag6
Antarctic Sound
inclusief zodiac tocht, hiken en kajakken gedurende de hele cruise

Weinig reizen spreken zo tot de verbeelding als een reis naar een van de meest afgelegen, extreme en betoverende wildernis ter wereld, Antarctica. Een avontuur in zijn puurste vorm, slechts een handvol mensen zal ooit het geluk hebben om de majestueuze schoonheid van deze monochrome landschappen uit de eerste hand te ervaren. De Antarctic Sound zal een van je eerste ontmoetingen zijn van dit witgekalkte koninkrijk, gelegen op het noordelijke puntje van het Antarctisch Schiereiland dat zich als een tentakel uitstrekt naar Tierra del Fuego. Dit is het meest zuidelijke punt van Zuid-Amerika, ook wel bekend als het 'Einde van de Wereld'. De Sound ontleent zijn naam aan het eerste schip dat in 1902 de doorgang tussen het schiereiland en de Joinville Island-groepen trotseerde en is een rauwe, zintuiglijke aanval van imposante ijsbergplaten, weggebroken van de desgeïntegrerende Larsen Ice Shelf. Kom oog in oog te staan met ijseilanden ter grootte van een stadion en ontmoet de buitengewone vogels die dit witte koninkrijk hun thuis noemen. Kijk toe, terwijl kolonies Ezelspinguïns rondhuppelen en cape stormvogels over u heen vliegen, terwijl de unieke fauna van het continent om u heen gedijt.

Kayakken in Antarctica
Dag7
Antarctisch Schiereiland

Het Antarctisch Schiereiland ontvouwt zich omhoog richting Zuid-Amerika en strekt een wenkende vinger uit naar de avonturiers die dit ongetemde rijk durven te verkennen. Het Antarctisch Schiereiland, dat zich uitstrekt vanuit het hart van 's werelds meest zuidelijke continent, ligt op slechts 1.000 kilometer van Tierra del Fuego en biedt voor velen een spectaculaire eerste kennismaking met de besneeuwde landschappen en kolossale ijssculpturen, die deel uitmaken van het minst- verkend continent.

Dag8
Antarctisch Schiereiland

Ongezien door mensen tot 1820 - een oogwenk geleden in relatieve termen - dit is een avontuur dat uw haren overeind doet staan, terwijl u de sensatie van het werkelijk onbekende en buitengewone ervaart. Het uitgestrekte schiereiland is bezaaid met onderzoeksbases, die in de frontlinie staan van menselijke wetenschappelijke inspanningen, die eropuit zijn dit unieke landschap, de uitzonderlijke fauna en de impact die mensen op dit ongerepte continent hebben, te bestuderen en te begrijpen.

Besneeuwde bergen op Antarctica
Dag9
Antarctisch Schiereiland

Wees getuige van ijsbergen ter grootte van een kathedraal van dichtbij en blauwgetinte gletsjers die langzaam wegglippen van imposante locaties zoals Hope Bay. Geblancheerde bergtoppen bedekken het schiereiland en je zult duizenden schattige Adéliepinguïnparen aantreffen die ongestoord gedijen in de unieke omgeving van dit schiereiland.

Dag10
Zuidelijke Shetland eilanden

Het met ijs bedekte Antarctische Schiereiland vormt misschien wel de meest toegankelijke regio van het vasteland van Antarctica, op slechts 800 kilometers afstand van Zuid-Amerika, over de legendarische wateren van Drakes Passage. Dicht bij de noordwestelijke punt van het Antarctisch Schiereiland, gescheiden door de Straat van Bransfield, vallen de Zuidelijke Shetland eilanden onder de jurisdictie van het Antarctisch Verdrag. Verschillende landen hebben hier onderzoeksbases, en met dikke zeeolifanten en menigten Ezels-, Kinband- en Adélie pinguïns die de eilanden als leefgebied hebben, kan het soms zelfs een beetje druk aanvoelen. King George Island is het grootste en meest gastvrije eiland en herbergt de meeste onderzoeksstations - waarvan sommige het hele jaar door worden bevolkt door kleine, sterke bemanningen. Laat u echter niet misleiden, deze eilanden bieden een buitengewoon avontuur op een van de meest afgelegen locaties op aarde. De drievoudige toppen van Mount Foster torenen uit boven de archipel, en u voelt uw hart een beetje sneller kloppen als u bij Deception Island binnenvaart. Wandel door de maanlandschappen en duik zelfs in het onwaarschijnlijk warme, geothermisch verwarmde water van Pendulum Cove.

Dag11
Drake Passage

U zet deze dag weer koers terug naar Latijns-Amerika.

Dag12
Cape Horn

In het verleden riepen geen twee woorden meer angst op bij zeilers dan Kaap Hoorn. Met zijn reputatie van woeste stormen en bergachtige zeeën was het een plaats waar een zeevaarder tegen alle verwachtingen in respect vergaarde voor moed. Dat wil zeggen, als hij in leven zou blijven om het verhaal te vertellen (hij mocht ook een gouden oorring dragen en dineren met één voet op tafel). De Kaap zelf is het ruige, insulaire puntje van Zuid-Amerika dat uitsteekt in de door storm geteisterde Drake Passage. De Nederlandse zeeman Willem Schouten en koopman Jacob Le Maire, beiden afkomstig uit de stad Hoorn (vandaar Kaap Hoorn), zetten het in 1616 op de kaart toen ze probeerden het handelsmonopolie van de VOC over de Straat van Magellaan te omzeilen. Bij helder weer, wanneer het eiland vrij is van de frequente ijzige rukwinden die tegen zijn kusten beuken, kan een 7 meter hoog stalen monument worden gezien op ongeveer 1,5 kilometer afstand van de echte kaap. Het toont het silhouet van een albatros, een vogel waarvan wordt gezegd dat hij de zielen draagt ??van de zeelieden die omkwamen ""rond de Hoorn"". Met dat in gedachten, prijs uzelf gelukkig om de Hoorn te confronteren op een luxe expeditie cruiseschip in plaats van vanaf het door golven gewassen en gevaarlijke dek van een zeilschip.

Dag13
Puerto Willams, Santiago
inclusief privé transfer

Uw cruise komt vandaag helaas tot een einde. Het schip meert aan in de haven van Puerto Williams en u wordt naar de luchthaven gebracht. Daar stapt u op het vliegtuig terug naar Santiago.

Dag14
Santiago, vlucht naar huis

Vandaag komt er helaas een eind aan deze bijzondere reis. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar de luchthaven in Santiago gebracht. Van hieruit vliegt u rechtstreeks terug naar Nederland, waar u de volgende dag arriveert.

Dag15
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Kayakken in Antarctica
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Chili.

Details & prijzen
Antarctica Cruise vanuit Chili
Vanaf 18.000 p.p.
15 dagen
Chili
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.