Avontuurlijk en ontspannen Costa Rica

Costa Rica biedt de perfecte combinatie van strand en natuur. Ontdek de gevarieerde natuur met regenwouden, jungles, vulkanen en hagelwitte stranden. Ook de nationale parken zijn zeker een bezoek waard.
Vanaf 6.950 p.p.
17 dagen
Costa Rica
Offerte aanvragen
Avontuurlijk en ontspannen Costa Rica
Avontuurlijk en ontspannen Costa Rica
Groen, groener, groenst
Dé reden voor een bezoek aan Costa Rica is natuurlijk haar prachtige groene natuur. Langs de kustlijn en in het binnenland vindt u verschillende soorten exotische dieren en afwisselende landschappen. U vindt hier onder andere vulkanen, bergen, moerrassen en tropische regenwouden.
jungle-costa-rica-watervaljungle-costa-rica-waterval
Vulkanen in Costa Rica
Costa Rica kent zowel actieve als non actieve vulkanen. De bekendste zijn de Arenal, Poás, Barva en Irazu. De meeste vulkanen zijn te bezoeken vanuit San José. U vindt rondom sommige vulkanen ook prachtige natuurgebieden met zwavelbaden, warmwaterbronnen en watervallen.
vulkaan-costa-rica-rotsvulkaan-costa-rica-rots
De stranden van Manuel Antonio
De combinatie natuur en strand op zijn best: Aan de Pacifische Kust ligt Manuel Antonio met parelwitte stranden, en prachtige baaien. Let wel op de brutale apen die het liefst alles meenemen.
costa-rica-manuel-antonio-van-boven-vormcosta-rica-manuel-antonio-van-boven-vorm
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar San José (Costa Rica)
inclusief privé transfer

Vandaag vliegt u naar San José, Costa Rica. Bij aankomst wordt u per privétransfer naar uw accommodatie in San José gebracht.

strand-san-jose-costa-rica
Dag2
San José, Tortuguero

Vandaag vertrekt u in de ochtend vanuit San José naar Tortuguero. U rijdt in ongeveer 3 uur naar het eerste Nationale Park. Na aankomst stapt u over op de boot waarna u in ongeveer 40 minuten over het water naar uw accommodatie gebracht wordt. Tortuguero is een Nationaal Park in het noordoosten van het land. Dit park is bijzonder, omdat het alleen te bereiken is per boot. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd er in dit gebied zeer intensief hout gekapt, het is dan ook erg bijzonder om te zien hoe de natuur zich razendsnel heeft hersteld en de biodiversiteit heeft doen terug keren.

Dag3
Tortuguero

Vandaag gaat u een bijzondere activiteit ondernemen. We hebben voor u een bootsafari georganiseerd, een must-do in dit National park! ’s Ochtends zijn de dieren actiever waardoor de kans groter is om ze te spotten! Het is hier niet de vraag welke dieren u ziet, maar hoeveel! In Tortuguero leven o.a. krokodillen, kaaimannen, brulapen, slangen, leguanen, kapucijnerapen, doodshoofdapen, toekans, papegaaien en nog veel meer! In de middag heeft u de tijd om op eigen gelegenheid per kano het park in te gaan, het park te voet te bezoeken, een wandeling te maken over het strand of lekker van uw accommodatie te genieten.

Dag4
Tortuguero

Vandaag kunt u weer allerlei activiteiten ondernemen. U zit midden in het natuurgebied dus houdt ook bij uw accommodatie de ogen en oren open. Op eigen gelegenheid kunt u per kano het park in te gaan, het park te voet te bezoeken, een wandeling maken over het strand of heerlijk bij uw accommodatie genieten.

Dag5
Tortuguero, La Paz

Het is tijd voor wat ontspanning. U verlaat de Caribische kust en rijdt terug het binnenland in. Deze rit duurt ongeveer 3,5 uur, waarna u in een prachtige oase komt nabij de La Paz waterval. Een zeer mooi plekje om de rit richting het westen van het land op te breken.

La Paz waterval Costa Rica
Dag6
La Paz, Monteverde

We raden u aan vanochtend nog even te genieten van de omgeving en wellicht een mooie wandeling in de natuur te maken. Na het uitchecken rijdt u vervolgens naar de bekende 'cloud forest' van Costa Rica in Monteverde. Deze bestemming is misschien wel de meest bijzondere plek van Costa Rica. In ongeveer drie uur rijdt u naar Monteverde, waar u een bezoek brengt aan het nevelwoud. Slechts 1% van alle bossen ter wereld valt onder deze categorie en het staat dan ook met name bekend om zijn biodiversiteit. U vindt hier op een relatief klein gebied maar liefst 3000 plantensoorten, 100 soorten zoogdieren, 400 vogelsoorten en 120 verschillende soorten reptielen. Wanneer u aankomt in de middag heeft u nog de tijd om een bezoek te brengen aan de kolibrie tuin. Een prachtige ervaring om deze dieren van zo dichtbij te zien. 's Avonds raden we u aan om de kikkertuin te bezoeken, wellicht dat u een enkele in het wild weet te spotten maar tijdens deze tour ziet u ze allemaal in de meest fascinerende kleuren!

Dag7
Monteverde

U heeft vandaag een volledige dag in Monteverde, we raden u aan om er alles uit te halen en in de ochtend bijvoorbeeld de canopy wandeling te maken door het Nationale park. U kunt dit met gids doen of op eigen gelegenheid, met de gids krijgt u wat meer uitleg en ziet u wellicht nog net wat meer. Deze zijn gemakkelijk te boeken bij de entree van het park. Indien u op eigen gelegenheid gaat houdt u dan goed de oren en ogen open en vergeet de verrekijker niet! In de middag is het vervolgens tijd voor wat ontspanning met een zipline activiteit. Door middel van een schitterende tocht raast u over en door het oerwoud terwijl de apen onder u door de boomtoppen springen!

Dag8
Monteverde, Papagayo Gulf

Het is tijd voor wat ontspanning aan de Papagayo Gulf, een werkelijk schitterende baai op een kleine 3 uur rijden van Monteverde. Deze baai is bijna rimpelloos en echt een geweldige plek om te zwemmen en te relaxen.

papagayo-gulf-oceaan
Dag9
Papagayo Gulf

Tijd om te relaxen aan het strand en te genieten van de zon en zee. Natuurlijk zijn ook hier tal van activiteiten te organiseren zoals kayakken, zeevissen, suppen, mangrove tours, canopy walks, en tal van andere mogelijkheden.

Dag10
Papagayo Gulf

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding.

papagayo-gulf-oceaan
Dag11
Papagayo Gulf, Tamarindo

Vandaag reist u zuidwaarts langs de kust en verblijft u in Tamarindo, één van de surf hotspots van Costa Rica. Dit gezellige dorpje ligt slechts 1,5 uur rijden van de Papagayo Gulf. In Tamarindo en in de buurt van het populaire strand is veel te doen. Uiteraard komen de meeste mensen hier voor het strand en om te surfen, maar ook als u geen surfer bent kunt u zich hier prima vermaken. U kan hier bijvoorbeeld een ATV tour maken door de bossen van Guanacaste of één van de Nationale Parken, zoals Marino Las Baulas of Barra Honda bezoeken.

Dag12
Tamarindo

Vandaag heeft u een vrije dag in Tamarindo. U kunt natuurlijk gaan surfen, van het strand genieten of één van de eerder genoemde excursies inplannen.

Dag13
Tamarindo, Manuel Antonio

Vandaag heeft u een reisdag op de planning staan. Niet getreurd, want u verlaat het ene paradijs voor het andere. Vanuit Tamarindo gaat u zuidwaarts naar Manuel Antonio National Park. Dit is een rit van ruim 6 uur welke echter onderweg genoeg leuke stopplaatsen te bieden heeft. Eén stop is bijvoorbeeld de krokodillenbrug bij Tarcoles. Op ongeveer 15 meter onder u ziet u talloze gigantische krododillen in de rivier, no swimming please! De laatste dagen van deze vakantie brengt u door in Manuel Antonio. Manuel Antonio is een ontzettend mooi nationaal park aan de Pacifische kust van Costa Rica. Wandelt u door het park, dan is de kans heel groot dat je wildlife tegenkomt. Het is zelfs één van de beste plekken in Costa Rica om luiaards te spotten!

Dag14
Manuel Antonio

Vandaag heeft u een vrije dag in Manuel Antonio. Wij raden u aan om in de ochtend nog een bezoek te brengen aan Manuel Antonio National Park waarna er genoeg tijd over blijft om te relaxen. Mocht u nog wat willen ondernemen, dan is dit ook een zeer goede plek om te raften en te snorkelen!

Dag15
Manuel Antonio

In de ochtend kunt u nog een bezoek brengen aan Manuel Antonio National Park, waarna er genoeg tijd over blijft om te relaxen. Mocht u nog wat willen ondernemen dan is dit ook een zeer goede plek om te raften en te snorkelen!

Dag16
Manuel Antonio, San José, vlucht naar huis
inleveren huurauto

Vandaag is uw laatste dag in Manuel Antonio. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u nog wat vrije tijd. Hierna rijdt u in ruim 3 uur naar San José, waar u de huurauto op de luchthaven inlevert en richting huis vliegt.

manuel-antonio-strand2
Dag17
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Costa Rica.

Details & prijzen
Avontuurlijk en ontspannen Costa Rica
Vanaf 6.950 p.p.
17 dagen
Costa Rica
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.