Hoogtepunten van Costa Rica

Costa Rica is een avontuurlijke bestemming, maar u kunt hier ook heerlijk relaxen op een van de stranden. Het land kent verschillende Nationale Parken waar u tijdens uw reis kennis mee maakt. Ontdek de veelzijdige landschappen, de exotische dieren en hagelwitte stranden.
Vanaf 3.350 p.p.
12 dagen
Costa Rica
Offerte aanvragen
Hoogtepunten van Costa Rica
Costa Rica Monteverde vulkaan uitzichtCosta Rica Monteverde vulkaan uitzicht
Hoogtepunten van Costa Rica
Costa Rica vogelCosta Rica vogel
Groen, groener, groenst
Dé reden voor een bezoek aan Costa Rica is natuurlijk haar prachtige groene natuur. Langs de kustlijn en in het binnenland vindt u verschillende soorten exotische dieren en afwisselende landschappen. U vindt hier onder andere vulkanen, bergen, moerrassen en tropische regenwouden.
jungle-costa-rica-watervaljungle-costa-rica-waterval
Vulkanen in Costa Rica
Costa Rica kent zowel actieve als non actieve vulkanen. De bekendste zijn de Arenal, Poás, Barva en Irazu. De meeste vulkanen zijn te bezoeken vanuit San José. U vindt rondom sommige vulkanen ook prachtige natuurgebieden met zwavelbaden, warmwaterbronnen en watervallen.
vulkaan-costa-rica-rotsvulkaan-costa-rica-rots
De stranden van Manuel Antonio
De combinatie natuur en strand op zijn best: Aan de Pacifische Kust ligt Manuel Antonio met parelwitte stranden, en prachtige baaien. Let wel op de brutale apen die het liefst alles meenemen.
costa-rica-manuel-antonio-van-boven-vormcosta-rica-manuel-antonio-van-boven-vorm
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar San José (Costa Rica)
ophalen huurauto

Vandaag vliegt u naar San José, Costa Rica. Na aankomst haalt u de huurauto op en vertrekt u naar de accommodatie voor uw eerste nacht.

strand-san-jose-costa-rica
Dag2
San José, Tortuguero

Vandaag vertrekt u in de ochtend vanuit San José naar Tortuguero. U rijdt in ongeveer 3 uur naar het eerste Nationale Park. Na aankomst stapt u over op de boot waarna u in ongeveer 40 minuten over het water naar uw accommodatie gebracht wordt. Tortuguero is een Nationaal Park in het noordoosten van het land. Dit park is bijzonder, omdat het alleen te bereiken is per boot. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd er in dit gebied zeer intensief hout gekapt, het is dan ook erg bijzonder om te zien hoe de natuur zich razendsnel heeft hersteld en de biodiversiteit heeft doen terug keren.

Dag3
Tortuguero

Vandaag gaat u een bijzondere activiteit ondernemen. We hebben voor u een bootsafari georganiseerd, een must-do in dit National park! ’s Ochtends zijn de dieren actiever waardoor de kans groter is om ze te spotten! Het is hier niet de vraag welke dieren u ziet, maar hoeveel! In Tortuguero leven o.a. krokodillen, kaaimannen, brulapen, slangen, leguanen, kapucijnerapen, doodshoofdapen, toekans, papegaaien en nog veel meer! In de middag heeft u de tijd om op eigen gelegenheid per kano het park in te gaan, het park te voet te bezoeken, een wandeling te maken over het strand of lekker van uw accommodatie te genieten.

Dag4
Tortuguero, La Fortuna

Vandaag verlaat u de Caribische kust voor het volgende hoogtepunt, u rijdt namelijk in ongeveer 3,5 uur naar één van de mooiste vulkanen die er in Costa Rica te vinden is. Na aankomst is er voldoende tijd om naar de La Fortuna waterval te gaan, deze is prachtig gelegen midden in de jungle en u kunt hier zelfs zwemmen. In La Fortuna vindt u de Volcan Arenal, deze ligt pal aan het meer van Arenal en is in 1968 voor het laatst uitgebarsten. Hoewel het niet mogelijk is de vulkaan zelf te beklimmen zijn er prachtige wandelingen aan de voet van de berg. Daarnaast is er hier volop ondergrondse thermische activiteit waardoor bijna elk hotel zelf baden heeft die altijd warm zijn.

Dag5
La Fortuna

U heeft vandaag een volledige dag om de omgeving te verkennen, wij raden u aan om in de ochtend naar de Mystico hanging bridges te gaan. Dit is een prachtig regenwoud waar u talloze dieren kunt ontdekken, daar bovenop zijn er prachtige hangbruggen midden in de jungle waardoor dit gegarandeerd een wandeling zal zijn die u bijblijft. U kunt deze zelf bezoeken of bij de ingang een gids bijboeken. Een andere toffe activiteit hier is canyoning. Klim, zwem, klauter en spring door de prachtige natuur in La Fortuna. In de middag heeft u de tijd om een mooie wandeling over de vulkaan te maken of lekker te ontspannen bij uw accommodatie.

Dag6
La Fortuna, Monteverde

De volgende bestemming is misschien wel de meest bijzondere plek van Costa Rica. In ongeveer 2,5 uur rijdt u naar Monteverde, waar u een bezoek brengt aan het nevelwoud. Slechts 1% van alle bossen ter wereld valt onder deze categorie en het staat dan ook met name bekend om zijn biodiversiteit. U vindt hier op een relatief klein gebied maar liefst 3000 plantensoorten, 100 soorten zoogdieren, 400 vogelsoorten en 120 verschillende soorten reptielen. Wanneer u aankomt in de middag heeft u nog de tijd om een bezoek te brengen aan de kolibrie tuin. Een prachtige ervaring om deze dieren van zo dichtbij te zien. In de avond gaat u naar de kikkervijver, een unieke kans om alle kleurrijke kikkers van dichtbij te zien. Deze dieren zijn zo goed camoufleert dat het haast onmogelijk is om ze in het wild te spotten.

Dag7
Monteverde

’s Ochtends kunt u een wandeling maken in het Monteverde Cloud Forest Reserve of het Santa Elana Reserve. Ook hier kunt u bij de ingang besluiten of u graag met een gids het park wilt verkennen. In de middag kunt u gaan ziplinen door de jungle. U wordt door zeer ervaren gidsen van lijn naar lijn begeleidt en glijdt uiteindelijk 13 keer naar beneden. Sommige zijn erg lang waaronder twee lijnen van maar liefst 800 & 1000 meter. De zipline routes hier staan erom bekend dat ze lang zijn en door een prachtig natuurgebied lopen.

Dag8
Monteverde, Manuel Antonio

Vandaag reist u vanuit Monteverde naar Manuel Antonio. Manuel Antonio is één van de kleinste en meest populaire nationale parken van Costa Rica. Omdat het zo klein is, is de kans op het zien van dieren zeer groot. Ook staat dit park bekend om zijn prachtige witte stranden, waar u kunt gaan zwemmen (let wel op de apen!).

Dag9
Manuel Antonio

Vandaag heeft u een vrije dag in Manuel Antonio. Wij raden u aan om in de ochtend nog een bezoek te brengen aan Manuel Antonio National Park waarna er genoeg tijd over blijft om te relaxen. Mocht u nog wat willen ondernemen, dan is dit ook een zeer goede plek om te raften en te snorkelen!

Dag10
Manuel Antonio

In de ochtend kunt u nog een bezoek brengen aan Manuel Antonio National Park, waarna er genoeg tijd over blijft om te relaxen. Mocht u nog wat willen ondernemen dan is dit ook een zeer goede plek om te raften en te snorkelen!

Dag11
Manuel Antonio, San José, vlucht naar huis
inleveren huurauto

Vandaag is uw laatste dag in Manuel Antonio. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u nog wat vrije tijd. Hierna rijdt u in ruim 3 uur naar San José, waar u de huurauto op de luchthaven inlevert en richting huis vliegt.

manuel-antonio-strand2
Dag12
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Costa Rica vogel
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Costa Rica.

Details & prijzen
Hoogtepunten van Costa Rica
Vanaf 3.350 p.p.
12 dagen
Costa Rica
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.