Lustrumreis Beste van Argentinië

Verken de natuur van Argentijns Patagonië en breng tijdens deze lustrumreis een bezoek aan de indrukwekkende watervallen van Iguazú.
Prijs op aanvraag
15 dagen
Argentinië
Offerte aanvragen
Lustrumreis Beste van Argentinië
iguazu-watervallen-bootjeiguazu-watervallen-bootje
Lustrumreis Beste van Argentinië
patagonie-argentinie-gletsjerpatagonie-argentinie-gletsjer
Het klimaat van Argentinië
Vanwege de enorme oppervlakte van het land kent Argentinië verschillende klimaatzones. In het noordoosten van Argentinië geldt een subtropisch klimaat, terwijl het zuiden vrijwel aan het poolgebied grenst, met de bijbehorende lage temperaturen.
De grootste waterval van Zuid-Amerika
Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Zuid-Amerika ligt precies op de grens van Argentinië en Brazilië: de watervallen van Iguazu.
iguazu-fallsiguazu-falls
Een stad met een eigen karakter
Buenos Aires is een gigantische stad die nooit verveelt, nooit slaapt en bezoekers altijd weet te boeien. Deze stad is beïnvloed door Europese steden, iets wat u terug ziet in de bouwstijl. Toch heeft Buenos Aires zijn eigen karakter met kenmerkende tradities zoals voetbal en tango.
End of the world
Het uiterste zuiden van Argentinië wordt ook wel aangeduid als het einde van de wereld, hier eindigt namelijk de beroemde Pan-Amerikaanse route.
Los Glaciares
Glaciares National Park is een indrukwekkend nationaal park in Argentinië met een aantal zeer indrukwekkende gletsjers. Buiten de gletsjers staat dit gebied ook bekend om zijn prachtige uitgestrekte natuur.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Buenos Aires (Argentinië)

Vandaag start jullie reis naar Argentinië. Jullie stappen in het vliegtuig naar Buenos Aires.

Dag2
Buenos Aires
inclusief transfer

Na een nachtvlucht van zo'n 13 uur komen jullie in de ochtend aan in Buenos Aires. Bij aankomst worden jullie naar de accommodatie gebracht, waar jullie direct kunnen inchecken. Buenos Aires wordt vaak het ‘Parijs van het zuiden’ genoemd. Dit komt door de grote Europese invloed door de eeuwen heen. Brede boulevards, indrukwekkende koloniale gebouwen, heerlijk eten, lekkere wijnen en natuurlijk de bakermat van de tango. Vandaag hebben jullie ter vrije besteding om alvast een glimp op te doen van de stad of om te ontspannen bij de accommodatie.

Dag3
Buenos Aires

Na het ontbijt bij de accommodatie gaan jullie met een gids de stad verkennen. De tour omvat bezienswaardigheden zoals de Avenida 9 de Julio, de Obelisk en de Corrientes-straat. De eerste stop is op de Plaza de Mayo om de kathedraal en de Cabildo (oude stadhuis) te bezoeken. Daarna gaat de reis verder naar de meest traditionele wijk van Buenos Aires, San Telmo, die wordt gekenmerkt door zijn oude koloniale huizen en de betegelde straten. Later gaat de tour naar de wijk La Boca in het zuiden van de stad. Jullie hebben een geplande stop om rond te kijken in de kleurrijke huizen die deel uitmaken van dit deel van Buenos Aires en dat vroeger het thuis was voor de eerste immigranten en populaire artiesten. Kort daarna rijdt u verder naar Puerto Madero - de oude haven van de stad die werd omgevormd tot een van de meest exclusieve gastronomische en residentiële gebieden in Buenos Aires. De tour gaat verder naar Palermo, een van de meest uitgestrekte gebieden in de stad en waar het mogelijk is om de populaire bossen van Palermo te vinden met ongeveer 300 ha (741 acres) aan tuinen en kunstmatige vijvers omgeven door elegante gebouwen. Ten slotte is het laatste punt in de tour Recoleta, een buurt waar onder andere de Recoleta-begraafplaats te vinden is. Ook zijn er bars, cafés en chique restaurants die een bezoek waard zijn. Hier is de laatste halte om naar het kerkhof en de omgeving te lopen. Vervolgens gaat u op een gedeelde Parrilla Tour. Parrilla's zijn Argentijnse restaurants die de meest traditionele keuken aanbieden. De meeste bezoekers van Buenos Aires dineren alleen in de meest toeristische parrilla's die in reisgidsen worden gepubliceerd en missen de heerlijkste juweeltjes van de stad. Om authentieke Porteño-smaken te ervaren en te proeven, neemt u deel aan deze culinaire tour en ontdekt u restaurants waar de lokale bevolking naartoe gaat, leert u over de Argentijnse cultuur en tradities en ontmoet u andere mensen tijdens de ontspannen en sociale tour. Jullie sluiten deze tour af met een Tango diner!

Dag4
Buenos Aires, Iguazu
inclusief transfer

Vandaag worden jullie per transfer naar de luchthaven gebracht, waar jullie op het vliegtuig stappen naar Iguazu. Jullie worden bij aankomst opgewacht door onze vertegenwoordiger die jullie per transfer naar de accommodatie brengt. Jullie hebben dezelfde dag nog een excursie naar de Braziliaanse kant van de beroemde watervallen. De Iguazu Falls zijn de grootste verzameling watervallen ter wereld. Ze zijn erg fotogeniek, doordat jullie ze via verschillende wandelingen vanuit oneindig veel hoeken kunt zien en fotograferen. Hier storten maar liefst 270 (grote en kleine) watervallen zich in de Paraná-rivier. En dat over een lengte van 2.7 kilometer. Het regenwoud eromheen is zeker ook het ontdekken waard.

Dag5
Iguazu

Na het ontbijt bij het hotel gaan jullie vandaag de hele dag met een gids de watervallen aan Argentijnse zijde bezoeken. Het park is in 1934 aangelegd met als belangrijkste doel de majestueuze Iguazu-watervallen te beschermen. In 1984 heeft UNESCO deze plek tot Werelderfgoed verklaard vanwege de schoonheid van het landschap en de biologische diversiteit in dit subtropische regenwoud.

iguazu-falls
Dag6
Iguazu, Ushuaia
inclusief transfer

Vandaag hebben jullie een reisdag op de planning. Jullie worden met een transfer naar het vliegveld gebracht, waarna jullie via een tussenstop naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika reist. Jullie komen in de loop van de dag aan in Ushuaia. Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland. Na aankomst hier worden jullie opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar de accommodatie gebracht waarna jullie de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Dag7
Ushuaia, Tierra del Fuego National Park, Ushuaia

Jullie gaan vandaag naar het einde van de wereld. Jullie maken namelijk een tour naar het Tierra del Fuego National park. Dit park begint op slechts 15km van het centrum van Ushuaia en is mede bekend omdat dit het einde is van de Pan-Amerikaanse route. Jullie gaan met een privégids op pad en hebben de mogelijkheid om een rit te maken van ongeveer een uur door het park. Na de treinrit gaan jullie naar Ensenada, deze baai brengt de Andes, het sub-arctische bos en de zee bij elkaar wat een uniek ecosysteem oplevert. Daarnaast is dit een schitterende baai en u wordt meegenomen naar panorama's voor de beste uitzichten. In de middag staat er nog een helikoptervlucht op het programma, een werkelijk adembenemende tocht over onder andere de baai van Ushuaia, de Olivia Rivier en de Carbajal Vallei. Na afloop van de tour worden jullie natuurlijk weer teruggebracht naar de accommodatie waarna jullie de rest van de dag ter vrije besteding hebben.

Dag8
Ushuaia, Puerto Almanza, Ushuaia

Wederom een enerverend programma voor de boeg vandaag! Jullie worden vanochtend opgehaald bij de accommodatie en rijden richting het oosten. De bestemming is het pittoreske Puerto Almanza. De route hiernaartoe brengen jullie over schitterende wegen met uitzichten op besneeuwde toppen, rivieren en lagunes. De rit duurt ongeveer 1,5 uur en dit dorpje staat bekend om zijn krab vis tradities en jullie gaan deze van dichtbij meemaken. Jullie brengen een bezoek aan lokale vissers die jullie meenemen in hun dagelijkse routine. Na het ophalen van de netten en hopelijk het opvissen van een aantal krabben worden jullie teruggebracht naar het dorp voor een heerlijke, zelf gevangen, lunch. Na de lunch is er nog tijd om rond te kijken in dit afgelegen dorpje voordat jullie terug gebracht worden naar Ushuaia.

Dag9
Ushuaia, El Calafate
inclusief transfer

Na het ontbijt bij het hotel worden jullie vandaag naar de luchthaven gebracht en vliegen jullie naar El Calafate. Dit stadje, in het zuiden van Argentinië, is de toegangspoort tot een adembenemend mooi stuk natuur: Los Glaciares National Park, en de Perito Morenogletsjer in het bijzonder. De komende dagen gaan jullie op allerlei manieren deze mooie regio bewonderen. Na aankomst op de luchthaven worden jullie weer opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van deze dag mogen jullie zelf invullen.

Dag10
El Calafate

Een spannende dag vandaag, na het ontbijt worden jullie opgehaald door jullie gids voor een bezoek aan de ster van dit gebied: de Perito Morenogletsjer. De Perito Morenogletsjer is een van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, 's werelds op twee na grootste zoetwaterreserve. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 meter dik en 5 kilometer breed is. Per dag schuift de ijsmassa één tot twee meter verder. Dit kan waargenomen worden door het gekraak van de over elkaar schuivende ijsbrokken en het afbreken van grote ijsbrokken op regelmatige tijdstippen. Die vallen dan met veel lawaai in het Argentinomeer. Deze gletsjer is zeer goed te bewonderen vanaf de houten voetpaden aan de overkant van deze gletsjer, hier gaan jullie samen met een gids dan ook een zeer mooie wandeling maken. Onderweg worden jullie ook nog naar een aantal viewpoints gebracht. Na afloop worden jullie teruggebracht naar de accommodatie.

Dag11
El Calafate

De dag begint vandaag op tijd want jullie gaan al vroeg aan boord van jullie vervoersmiddel vandaag, een grote catamaran ligt namelijk op jullie te wachten. Jullie gaan vandaag een tour maken op het water waarbij u als eerste de Escuadra Bay en Murella de Condoreras gaat bekijken (hier bouwen Condors nesten!). Verderop brengen jullie met de boot een bezoek aan de Seco, Heim & Spegazzini gletsjers, zeer imposant om die vanaf het water te aanschouwen. Jullie gaan in Puesto Las Vacas even van de boot om een wandeling te maken en bezoeken vervolgens nog the Upsala en Bertrachi gletsjers. Onderweg wordt er goed voor u gezorgd en lunchen jullie aan boord van deze boot. De tour eindigt rond vijf uur in de middag waarna jullie teruggebracht worden naar de accommodatie.

Dag12
El Calafate

Jullie hebben vandaag een dag ter vrije besteding in Calafate. Ontdek meer van de natuur of geniet van alle luxe bij uw accommodatie. Jullie kunnen bij de accommodatie ook een excursie ondernemen zoals mountainbiken, paardrijden, een jeeptour of ziplinen.

Dag13
El Calafate, Buenos Aires, vlucht naar huis

Jullie laatste dag in Argentinië is aangebroken en jullie worden in de ochtend naar het vliegveld in El Calafate gebracht. Vanuit hier vliegen jullie rechtstreeks naar Buenos Aires waar onze lokale vertegenwoordiger jullie op staat te wachten. Deze brengt jullie per privétransfer in een klein uur naar de internationale luchthaven voor jullie terugvlucht.

Dag14
Iguazu

Vandaag hebben jullie nog een volledige dag bij deze indrukwekkende watervallen. Indien gewenst stellen we vandaag nog een programma met jullie op. Jullie kunnen hierbij denken aan een helikoptervlucht over de watervallen, een boottocht over de rivier, wandeltochten met gids door het regenwoud of vogel excursies. Zoals jullie merken is hier genoeg te doen! Jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje te ontspannen en te genieten van de accommodatie.

Dag15
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van de vlucht, komen jullie in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

patagonie-argentinie-gletsjer
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Argentinië.

Details & prijzen
Lustrumreis Beste van Argentinië
Prijs op aanvraag
15 dagen
Argentinië
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Alle transfers
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.