Lustrumreis Highlights van Peru

Betreed het rijk van de Inca's en de magie van Machu Picchu, dwaal door historische steden zoals Cusco, en proef de levendige smaken van de Peruaanse keuken. Deze lustrumreis brengt jullie langs de hoogtepunten van Peru en belooft een onvergetelijk avontuur.
Prijs op aanvraag
13 dagen
Peru
Offerte aanvragen
Lustrumreis Highlights van Peru
gebergte-in-peru-header-machugebergte-in-peru-header-machu
Lustrumreis Highlights van Peru
lima-can-boven-zee-weg-footerlima-can-boven-zee-weg-footer
Amazone regenwoud
Ongerept, afgelegen en toch gemakkelijk te bereiken. Inkaterra Reserva Amazonica grenst aan het weelderige Tambopata National Reserve, waar de Madre de Dios rivier door het zuidelijke Peruaanse regenwoud kronkelt, dat bekend staat als de Biodiversiteitshoofdstad van Peru. Ontdek reuze rivierotters, rode brulapen, roodbuik ara's, anaconda's, luiaards, en vele andere Amazonesoorten.
Het Wereldwonder van Peru: Machu Picchu
Machu Picchu behoort tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Machu Picchu ligt op een afgelegen plek hoog in de bergen waardoor de oude Inca`s een paar dagen over een steil pad moesten lopen om er te komen. Machu Picchu bestaat uit een plein, een woongedeelte, een kazerne en tempels, onder andere voor de zonne- en de maangodin.
peru-gebergtes-met-groen-machu-pichuperu-gebergtes-met-groen-machu-pichu
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Lima (Peru)
inclusief transfer

Vandaag gaat jullie lustrumreis naar Peru van start. Bij aankomst in Lima worden jullie per transfer naar de accommodatie gebracht voor de eerste overnachting. In Lima kunnen jullie heerlijk ontspannen, voordat de reis van start gaat. Indien jullie het wensen, regelen we natuurlijk ook een restaurantreservering voor deze avond.

Dag2
Lima

Jullie ontwaken in de hoofdstad van Peru. Lima ligt op een plateau dat over de Stille Oceaan uitkijkt en er wonen in totaal ongeveer 10 miljoen Peruanen. De stad heeft veel te bieden, van mooie kloosters en kerken tot prachtige stadstuinen en een levendig nachtleven. Vandaag gaan jullie de stad ontdekken tijdens een stadstour met een privégids. In de avond reserveren we uiteraard een top restaurant voor het hele gezelschap.

Dag3
Lima, Cuzco
inclusief transfer

Na het ontbijt gaan jullie per transfer naar de luchthaven van Lima. Hier stappen jullie op een korte binnenlandse vlucht naar Cuzco. Hier staat er uiteraard weer een transfer klaar die jullie naar het hotel brengt. Vanmiddag kunnen jullie een traditionele Andes-ceremonie bijwonen. Dit is een eerbetoon aan de 'Pachamama' (Moeder Aarde), waarbij jullie meer te weten komt over de tradities van de Andes-bewoner.

Dag4
Cuzco

Vandaag ontdekken jullie Cuzco onder leiding van een gids. Onder andere het fort van Sacsayhuaman, Cristo Blanco, en de bekende San Pedro Markt worden aangedaan. Tenslotte gaan jullie naar de kathedraal van Cuzco. Hier krijgen jullie een rondleiding om de mysteries ervan te ontdekken en de prachtige atria en onbetaalbare 17e en 18e eeuwse schilderijen van de Cuzco school te bewonderen.

Dag5
Cuzco, Heilige Vallei, Cuzco

Vandaag gaan jullie op pad in de omgeving van Cuzco naar Moray, Maras en Ollantaytambo. Moray staat bekend om zijn ingebedde amfitheater, gevormd door vier ronde terrassen die lijken te verdwijnen in het interieur van de hoogvlakte, als een kunstmatige krater. Er zijn aanwijzingen dat Moray een belangrijk centrum was van Inca-landbouwonderzoek naar gewassen. Na Moray gaan jullie verder voor een bezoek aan Maras. Naast de kerk die dateert uit de koloniale periode, zijn vooral de zoutmijnen erg uniek in dit dorpje. Vervolgens brengen jullie een bezoek aan Ollantaytambo, een oude ruïnestad van de Inca's.

Dag6
Cuzco, Aguas Calientes (Machu Picchu)

Per transfer gaan jullie naar het treinstation van Poroy. Hier stappen jullie op trein en bewonderen jullie het landschap onderweg. Deze treinreis zet al de voor een onvergetelijk avontuur naar de citadel van Machu Picchu. De rit eindigt bij het dorpje Aguas Calientes, nabij Machu Picchu. Vanaf het treinstation gaan jullie naar het hotel voor de overnachting.

Dag7
Aguas Calientes, Cuzco

Samen met een gids gaan jullie naar het busstation van Aguas Calientes, waar jullie de bus naar Machu Picchu pakken. Machu Picchu is pas in 1911 herontdekt door de ontdekkingsreiziger Hiram Bingham en wordt beschouwd als één van de meest bijzondere voorbeelden van landschapsarchitectuur ter wereld. Het bestaat uit twee hoofdgebieden: een agrarisch gebied, voornamelijk gevormd door bergen en voedselwinkels, en een stedelijk gebied, dat bekend staat om zijn heilige zone met tempels, pleinen en koninklijke graven. De in steen uitgehouwen trappen en grachten keren terug op deze opmerkelijke archeologische vindplaats. Machu Picchu werd in 1981 uitgeroepen tot Peruaans historisch heiligdom en in 1983 tot UNESCO-werelderfgoed. In 2007 werd het gekozen als één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Na afloop van het bezoek aan Machu Picchu stappen jullie weer op de trein terug naar Cuzco.

Machu Picchu in Peru
Dag8
Cuzco, Puerto Maldonado
inclusief transfer

Per transfer gaan jullie naar de luchthaven van Cuzco, waar u vervolgens naar Puerto Maldonado vliegt. Na aankomst op de luchthaven gaan jullie per boot in ongeveer een uur naar de volgende accommodatie midden in de jungle! Hier staat de komende dagen een privé gids tot jullie beschikking om de omgeving te ontdekken.

Dag9
Puerto Maldonado

Vandaag worden jullie wakker in de jungle! Na het ontbijt gaan jullie het Tambopata National Reserve verder ontdekken. Vaar over de rivier en spot de reuzenrivierotter, rode brulapen, roodbuikige ara's, anaconda's, zijhalschildpadden en zwarte kaaimannen. Ook is het mogelijk om een uitzichttoren van zo'n 30 meter te beklimmen. Hier is het mogelijk om onder andere toekans, spechten, trogons, apen en luiaards te spotten. Het programma van deze dag kunnen jullie volledig afstemmen met jullie privégids.

boot-over-het-water-in-amazon
Dag10
Puerto Maldonado

Verken op deze laatste dag in het regenwoud de oevers van een kronkelende, donkerwaterkreek waar veel piranha's, kaaimannen, schildpadden en vogels leven. Onderweg zien jullie hoe lokale boeren groenten en fruit verbouwen. We raden aan om een wandeling te maken rondom de accommodatie en lekker te relaxen. 's Avonds is het ook mogelijk om een nachtwandeling met de privégids te maken om het regenwoud in het donker te ervaren.

Dag11
Puerto Maldonado, Lima
inclusief transfer

Geniet van een laatste uitgebreid ontbijt in de jungle, waarna de boot jullie weer naar de luchthaven van Puerto Maldonado brengt. Vervolgens vliegen jullie terug naar Lima voor de laatste avond van deze unieke lustrumreis. Uiteraard reserveren we hier nog een restaurant voor jullie om de reis in stijl af te sluiten.

Dag12
Lima, vlucht naar huis
inclusief transfer

Vandaag komt er helaas een einde aan uw bijzondere reis door Peru. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht hebben jullie nog wat vrije tijd in Lima. Daarna volgt een transfer naar de luchthaven van Lima en vliegen jullie weer terug.

Dag13
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van de vlucht, komen jullie in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

lima-can-boven-zee-weg-footer
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Peru.

Details & prijzen
Lustrumreis Highlights van Peru
Prijs op aanvraag
13 dagen
Peru
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Alle transfers
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.