Lustrumreis Tanzania & Zanzibar

Tanzania is het land van de ultieme safari en is bekend vanwege de afwisselende landschappen, een rijke cultuur, de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro, en de wildrijke gebieden. Sluit deze reis af in stijl op de hagelwitte stranden van Zanzibar.
Prijs op aanvraag
11 dagen
Tanzania
Offerte aanvragen
Lustrumreis Tanzania & Zanzibar
Jeep over de savanne in TanzaniaJeep over de savanne in Tanzania
Lustrumreis Tanzania & Zanzibar
Hét natuurjuweeltje van oostelijk Afrika
Tanzania is het land van de ultieme safari. De jaarlijkse migratie van honderdduizenden dieren behoort tot de allergrootste natuurwonderen op aarde. Naast de beroemde Big Five staan de uitgestrekte nationale parken garant voor magnifieke landschappen.
serengeti-park-buffel-migratieserengeti-park-buffel-migratie
Hagelwitte stranden
Na alle safari avonturen volgt een ideale afsluiting op de witte stranden van Zanzibar. Er zijn geweldige plekken om te genieten van het strand, te zwemmen, snorkelen en duiken. De Zanzibar archipel staat bekend als één van de tien mooiste duiklocaties ter wereld.
Strand van Zanzibar, TanzaniaStrand van Zanzibar, Tanzania
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Kilimanjaro (Tanzania), Arusha
inclusief transfer

Vandaag gaat jullie rondreis door Tanzania van start. Na een vlucht van ruim 8 uur landen jullie op de internationale luchthaven Kilimanjaro. Na aankomst wordt u middels een privé transfer naar de accommodatie in Arusha gebracht voor de eerste overnachting. Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania en ligt aan de voet van de berg Meru, vlakbij de Kilimanjaro en de nationale parken Manyara, Tarangire en Ngorongoro.

Tanzania kilimanjaro berg zebra
Dag2
Arusha

Vandaag gaat jullie safariavontuur beginnen. Nadat jullie bij de accommodatie hebben genoten van een heerlijk ontbijt vertrekken jullie naar Arusha National Park en maken jullie een gamedrive. Spot hier de zwart-witte colobusapen, giraffen, buffels, nijlpaarden, hyena's, luipaarden en meer. Bovendien zijn hier meer dan 400 vogelsoorten te vinden, waaronder pelikanen, flamingo's en neushoornvogels. Enkele bezienswaardigheden zijn de Ngurdoto krater, Momela-meren en natuurlijk Mount Meru. Met een beetje geluk zien jullie de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro, als het helder is.

Dag3
Arusha, Ngorongoro

Vandaag gaan jullie naar de Ngorongoro-krater, dit is de grootste ingestorte vulkaankegel ter wereld. De bodem van deze krater heeft een oppervlakte van ongeveer 260 vierkante meter. In de middag hebben jullie de tijd om te relaxen bij de accommodatie.

Dag4
Ngorongoro, Serengeti

Vandaag staan jullie vroeg op en gaan jullie zoeken naar de vele dieren die er te spotten zijn in de Ngorogoro Krater, zoals impala's, buffels, nijlpaarden, giraffen, leeuwen, cheeta's en nog veel meer. Om de beroemde big five te spotten zijn jullie vandaag op de juiste plek. Niet alleen is de Ngorogoro Krater een prachtig natuurfenomeen en zijn hier vele dieren te spotten, ook leeft hier nog de traditionele Masaai stam. Na deze indrukwekkende gamedrive reizen jullie verder naar de volgende accommodatie in Serengeti.

Dag5
Serengeti

Er staat vandaag een gamedrive voor u op het programma in het Serengeti National Park. U gaat door middel van een 4x4 onder toeziend oog van een gids op zoek naar leeuwen, hyena's en de speciale zwart-witte Colobus apen. Deze dieren zijn alleen te spotten in het westerlijke deel van het Serengeti National Park.

Dag6
Serengeti, Zanzibar
inclusief transfer

Jullie vertrekken naar de airstrip van Serengeti en vliegen naar het tropische eiland Zanzibar waar jullie het laatste deel van deze reis doorbrengt. Zanzibar is met recht het populairste eiland voor de kust van Tanzania. Aan de oost- en noordkust van het eiland vinden jullie de uitgestrekte zandstranden waar jullie prachtig kunnen snorkelen en duiken. De hoofdstad, Stone Town, staat bekend om haar smalle, kronkelige straatjes met typische huisjes, winkels, bazaars en moskee.

Strand van Zanzibar, Tanzania
Dag7
Zanzibar

Zanzibar kenmerkt zich door rustige vissersdorpjes en hagelwitte, paradijselijke stranden en Stone Town. Het eiland biedt veel prachtige duiklocaties van verschillende niveaus. Er zijn een aantal beroemde locaties zoals Mnemba Atoll.

Dag8
Zanzibar

Optioneel kunnen jullie vandaag duiken of snorkelen bij Mnemba Atoll, waar veel kleurrijke vissen te vinden zijn.

Dag9
Zanzibar

Vandaag hebben jullie een dag ter vrije besteding in Zanzibar. Zo kunnen jullie Nungwi Beach bezoeken in het noorden van het eiland. Dit paradijselijke, witte zandstrand is erg populair wegens het heldere, turquoise water.

Dag10
Zanzibar, vlucht naar huis
inclusief transfer

Vandaag komt jullie lustrumreis tot een einde. Per transfer worden jullie naar de luchthaven van Zanzibar gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Tanzania boot mensen zonsondergang Zanzibar
Dag11
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van de vlucht, komen jullie in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Tanzania.

Details & prijzen
Lustrumreis Tanzania & Zanzibar
Prijs op aanvraag
11 dagen
Tanzania
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Alle transfers
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.