Lustrumreis Ultiem Japan

Ga mee naar het Land van de Rijzende Zon. Japan staat bekend haar moderne miljoenensteden, een geweldige keuken en prachtige tempels. Ook gaat deze lustrumreis natuurlijk naar de bekende Mount Fuji.
Prijs op aanvraag
15 dagen
Japan
Offerte aanvragen
Lustrumreis Ultiem Japan
Reisgids JapanReisgids Japan
Lustrumreis Ultiem Japan
Miljoenenstad
Wist u dat Tokio de grootste stad ter wereld is? Het heeft namelijk ongeveer 38 miljoen inwoners, ruim 2 keer zo veel als in Nederland.
De Japanse Alpen
Een bijzonder bergstadje dat bekend staat om haar traditionele houten huisjes, sake brouwerijen en het rundvlees van de Hida-gyu.
japanse-alpen-mount-fuji-water-bergjapanse-alpen-mount-fuji-water-berg
Dé cultuur hoofdstad
Kyoto heeft een rijke geschiedenis en is één van de meest cultuurrijke stad van de wereld. Het telt niet voor niets 17 (!) bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, 1.600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto heiligdommen.
Straatje met huizen en kersenbloesem in Kyoto, JapanStraatje met huizen en kersenbloesem in Kyoto, Japan
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Tokio (Japan)

Vandaag gaat jullie rondreis door Japan van start. Op de eerste dag vliegen jullie naar de internationale luchthaven van Tokio. Hier komen jullie de volgende ochtend lokale tijd aan.

Dag2
Tokio

In de ochtend komen jullie aan op de luchthaven van Tokio. Hier wacht een lokale medewerker jullie op voor een korte uitleg over de Japan Rail Pass. Jullie worden vervolgens opgehaald door een transfer en naar de accommodatie gebracht. Nadat jullie zijn ingecheckt in het hotel hebben jullie wat tijd om bij te komen van de lange reis en om een eerste glimp van de stad te vangen. Veel mensen noemen Tokio het New York van het Oosten. Dit omdat de gigantische metropool elke reiziger wel iets te bieden heeft en altijd in beweging is! Net als de hoofdstad, is Japan als land veruit het meest ontwikkeld op het gebied van infrastructuur, technologie en sociale zekerheid in Azië. Dit is goed terug te zien in de geweldige faciliteiten voor toeristen.

Dag3
Tokio

Jullie worden wakker in Tokio. Na het ontbijt gaan jullie optioneel met een privé gids op pad. De gids haalt jullie op bij het hotel om de stad te gaan ontdekken. Op deze manier krijgen jullie een goede indruk van de stad en laat de gids jullie kennis maken met de hoogtepunten van Tokio. Zo bezoeken jullie onder andere de het koninklijke Paleis, de Vismarkt van Tsukiji, de Tokyo Tower en de Shibuya crossing, het drukste kruispunt ter wereld. Tijdens spitsuur steken zo'n 2500 mensen tegelijktijdig dit kruispunt over. Uiteraard kunnen jullie deze hoogtepunten ook op eigen gelegenheid bezoeken.

Dag4
Tokio

Vandaag hebben jullie de volledige dag om Tokio te ontdekken. Hoewel het een bijzonder drukke stad is en het dagelijks leven hier voorbij raast, zijn hier ook prachtige parken en tuinen te vinden. Eén daarvan is de Koishikawa Kōrakuen. Deze schitterende tuin is een oase van rust in het midden van Tokio. De Senso-Ji is de oudste boeddhistische tempel van Japan. Volgens de legende van deze tempel vonden in het jaar 628 drie vissers een beeld in de Sumida rivier. Volgens het hoofd van het dorp ging het hier om een beeld van de belangrijke boeddhistische God Kannon, de godin van genade.

Dag5
Tokio, Hakone

Vandaag checken jullie uit bij de accommodatie in Tokio en gaan jullie richting het Shinjuku station. Wanneer jullie hier aangekomen zijn kopen jullie tickets voor de Hakone Pass. Dit ticket kan tevens gebruikt worden op acht vormen van vervoer naar en rond Hakone, waaronder de kabelbanen en lokale bussen. De treinreis vanuit Tokio biedt prachtige uitzichten onderweg naar Hakone. Dit plaatsje is beroemd voor zijn heetwaterbronnen (onsen), prachtige natuur en het uitzicht op de berg Fuji. Jullie kunnen hier gaan kajakken op Lake Ashi en genieten van een schitterend uitzicht over de omgeving. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Dag6
Hakone

Vandaag kunnen jullie Hakone op eigen gelegenheid bezoeken! Zo kunnen jullie via het hotel een reservering maken voor een tocht met de boot van het hotel en de kabelbaan. De Hakone Shrine en de Kuzuryu Shrine, op 20 minuten lopen van het hotel, jullie kunnen ook in slechts 5 minuten met de boot bereikt worden. Er zijn ook routes die u rond Ashi meer of halverwege het meer brengen. Ook kunnen wij jullie helpen met het maken van een reservering bij een van de prachtige golfbanen in de buurt. Daarnaast kunnen jullie ontspannen bij het hotel en een spa-reservering maken. Naast de traditionele tempels staat Japan ook bekend om de unieke spa rituelen. Over de hele wereld staan spa's voornamelijk bekend om massages, in Japan is dit net iets anders. In Japan heten spa's ook wel onsen. In deze onsen wordt er gefocust op het reinigen van de geest. In de spa wordt uw vermoeidheid 'gereinigd' door jezelf onder te dompelen in de warmwaterbronnen. Een unieke ervaring die jullie niet moeten missen bij een bezoek aan het land.

Dag7
Hakone, Takayama  

Jullie gaan verder richting de natuur van de Japanse Alpen. Na het uitchecken gaan jullie op eigen gelegenheid naar het treinstation waar jullie op de trein richting Takayama stappen. De totale treintocht duurt ongeveer 5 uur en jullie komen in de middag in Takayama aan. Takayama is een bijzonder bergstadje dat bekend staat om haar traditionele houten huisjes, sake brouwerijen en het rundvlees van de Hida-gyu.

Dag8
Takayama, Shirakawa, Takayama 

Vandaag wordt u wakker in Takayama en wordt u optioneel in de ochtend door uw gids opgehaald en gaat u samen naar Shirakawa. Hoewel Shirakawa niet groot is, is er genoeg te zien, en een privégids zal jullie naar elke plek brengen die niet gemist mag worden en interessante achtergrondverhalen over het gebied vertellen. Het dorpje werd in 1995 opgenomen als UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om haar traditionele Japanse huizen. Het is een absolute must om deze bestemming gezien te hebben en het is prachtig om door dit dorp heen te lopen. Na een bezoek aan Shirakawa gaan jullie met de gids terug naar Takayama waar de rest van de dag vrij ter besteding is.

Dag9
Takayama, Kyoto

Vandaag gaan jullie optioneel in de ochtend met een privé gids naar de ochtendmarkt in Takayama. De meeste kraampjes op deze markt verkopen lokale ambachtelijke waren, snacks, en boerderijproducten zoals groenten, augurken, en bloemen. Een bezoek aan deze markt is dus een perfecte gelegenheid om de lokale producten te leren kennen. In de middag reizen jullie verder naar de volgende bestemming van de rondreis; Kyoto. Kyoto is dé culturele hoofdstad van Japan met ongeveer 1,5 miljoen inwoners, midden op het eiland Honshu. Een bezoek hier is een feest voor alles en iedereen die cultuur zoekt. Kyoto is een stad die je minimaal één keer in uw leven gezien moet hebben!

Tempel in Kyoto, Japan
Dag10
Kyoto

Vandaag kunnen wij voor jullie een gids regelen die jullie in de ochtend op komt halen bij de accommodatie om de stad te gaan verkennen. De gids laat jullie de mooiste plekken van de stad zien en vertelt jullie van alles over de geschiedenis van deze stad. Zo brengen jullie onder andere een bezoek aan de Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen Tempel), de bekendste tempel én grootste trekpleister van Kyoto. Hier vinden jullie ook het bekende Fushimi Inari-taisha tempelcomplex met de duizenden rode Torii's (letterlijk: vogelzitstok). Ook brengen jullie een bezoek aan Gion, de geisha wijk van Japan. Hier krijgen jullie meer te weten over de geisha cultuur en met veel geluk kunnen jullie een geisha op straat zien lopen.

Torii in Kyoto, Japan
Dag11
Kyoto  

Vandaag hebben jullie nog in de ochtend vrije tijd ter besteding in Kyoto en kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken. In de middag melden jullie zich je bij het Kanagawa helipad. Dit helipad bevindt zich op korte afstand per tram vanuit Kyoto Station. Hier staat er een helikopter op jullie te wachten en maken jullie een 6 minuten durende helikopter vlucht over het het centrum van Kyoto. Een unieke ervaring!

kyoto-tempel-bergen-water
Dag12
Kyoto, Osaka

Vanuit Kyoto is het nog een goed uur naar de laatste stop van deze reis door Japan: Osaka. Het is een uitbundige miljoenenstad met eindeloze mogelijkheden. Osaka is geliefd om haar culinaire erfgoed en vele uitgaansgelegenheden. Maar het is ook een plek waar jullie uitstekend kunt winkelen, tempels bezoeken en kennismaakt met lokale tradities en gebruiken.

Feestdagen in Japan
Dag13
Osaka  

Jullie worden wakker in Osaka. Osaka is na Tokio en Yokohama de grootste stad van Japan, met ruim 2,7 miljoen inwoners. Deze stad is compleet anders dan het relaxte Kyoto en het chaotische Tokio. Jullie kunnen op eigen gelegenheid de stad vandaag gaan verkennen. Zo kunnen jullie een bezoek brengen aan Osaka Castle, een kasteel binnen een schitterende kasteeltuin of kunnen jullie richting de Shitennō-ji tempel gaan, die nog vol in gebruik is door de monniken! Uiteraard kunnen jullie ook ontspannen bij de accommodatie.

Dag14
Osaka , vlucht naar huis

Vandaag verlaten jullie Japan. Enkele uren voor de vlucht gaan jullie met de trein naar de luchthaven van Osaka. Hier stappen jullie op de dag vlucht terug naar huis. Wij hopen dat jullie een onvergetelijke reis heeft gehad.

Straat in Osaka, Japan
Dag15
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van de vlucht, komen jullie in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.

Details & prijzen
Lustrumreis Ultiem Japan
Prijs op aanvraag
15 dagen
Japan
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Alle transfers
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.