Lustrumreis Zweeds Lapland

Tijdens deze lustrumreis naar Lapland genieten jullie van het ultieme winterse avontuur. Ontdek het ruige landschap met een sneeuwscooter en ga op een husky safari. En met een beetje geluk spotten jullie in de avond het unieke noorderlicht.
Vanaf 2.250 p.p.
5 dagen
Zweden
Offerte aanvragen
Lustrumreis Zweeds Lapland
Lustrumreis Zweeds Lapland
Brändön Lodge
Op een eiland aan de kust van Zweeds Lapland ligt Brändön Lodge. De lodge kijkt uit over de bevroren zee en de eilanden van de Luleå-archipel. De Luleå-archipel heeft in totaal 1300 eilanden en slechts 100 inwoners en is een unieke wildernis waar de zee rond het eiland in de winter tot een meter dik bevriest, waardoor er een grote verscheidenheid aan winteractiviteiten mogelijk is.
Noorderlicht
Het noorderlicht ontstaat uit de botsing tussen elektrisch geladen deeltjes van de zon die de atmosfeer van de aarde binnendringen. Oktober tot en met maart is de beste periode om het noorderlicht te spotten in Lapland vanwege het aantal lichturen.
Hondensledetocht
Een hondensledetocht door Zweeds Lapland is in vele manieren een geweldige ervaring. De kracht van de honden en hun capaciteit om de slee op hoge snelheid door de sneeuw te trekken, het Arctische klimaat en de ongerepte natuur geeft u een unieke belevenis die u niet snel zult vergeten. De tocht gaat over bevroren rivieren en met sneeuw bedekte bossen. Als u geluk heeft komt u misschien wel een rendier of een eland tegen tijdens de tocht.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Luleå (Zweden)
inclusief transfer

Het avontuur kan beginnen! Vandaag vliegen jullie naar Luleå, waar een lokale medewerker op jullie staat te wachten en jullie naar de accommodatie brengt. De transfer duurt ongeveer 30 minuten. Hier komen jullie aan het einde van de middag aan. Er staat in de avond een 2-gangendiner van uitstekende kwaliteit gepland. De keuken van Zweeds Lapland is vaak afkomstig uit de eigen frisse en schone natuur. Wild, bessen, vis en nog veel meer zijn ingrediënten voor een aantal van de klassieke gerechten.

Dag2
Luleå

Jullie starten de ochtend met een sneeuwscootertocht. Tijdens deze 2-uur durende tocht gaan jullie de prachtige omgeving van Luleå ontdekken. De excursie is op basis van share drive. Na deze geweldige ervaring genieten jullie van een tocht met een hovercraft. Reizen met een hovercraft is een unieke en magische manier om de bevroren Botnische Golf te ontdekken! Luleå is de enige plek in Zweeds Lapland waar een tocht met dit adrenaline-opwekkende zweefvoertuig mogelijk is. Daarna wordt er een lunch geserveerd in het restaurant van de accommodatie. Ook wordt hier in de avond weer een uitstekend 2-gangendiner geserveerd.

lulea-hovercraft-ijs-bergen
Dag3
Luleå, Kiruna

Het is tijd om uit te checken bij de accommodatie om vervolgens met de trein naar jullie volgende bestemming te reizen, Kiruna. Het is een prachtige treinreis waarbij jullie genieten van de omgeving en indrukwekkende natuur. De treinreis duurt ongeveer 4 uur. Jullie kunnen in de trein helaas geen eten en drinken kopen en daarom krijgen jullie een lunchtasje mee. Bij aankomst wordt er een 3-gangendiner geserveerd in het restaurant van de accomodatie. Na het diner kunnen jullie heerlijk tot rust komen in de Aurora Spa. Deze spa heeft in 2020 een prijs gewonnen voor meest unieke spa van Europa. Het is mogelijk om vanuit hier het noorderlicht te spotten!

Dag4
Kiruna

Jullie starten de ochtend met een hondensledetocht. Een hondensledetocht door Zweeds Lapland is in vele manieren een geweldige ervaring. De kracht van de honden en hun capaciteit om de slee op hoge snelheid door de sneeuw te trekken, het Arctische klimaat en de ongerepte natuur geeft jullie een unieke belevenis die jullie niet snel zult vergeten. Daarna wordt er gezorgd voor een lunch in het restaurant van de accommodatie. Begin avond gaan jullie met de rendieren op pad. Tijdens deze tocht gaan jullie samen met een gids het noorderlicht ontdekken en zorgt de gids voor een diner in de buitenlucht. Een unieke ervaring!

Dag5
Kiruna, vlucht naar huis
inclusief transfer

Helaas komt jullie reis vandaag tot een einde. Na het ontbijt worden jullie opgehaald door een privé transfer, die jullie naar de luchthaven van Kiruna brengt. Vanaf hier vliegen jullie terug naar huis. Wij hopen dat jullie een onvergetelijke reis hebben gehad!

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in Zweden.

Details & prijzen
Lustrumreis Zweeds Lapland
Vanaf 2.250 p.p.
5 dagen
Zweden
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Alle transfers
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.