Luxe rondreis Tanzania & Zanzibar

Verken het betoverende Tanzania en ga op safari in de Serengeti. Sluit deze reis af in stijl op de hagelwitte stranden van Zanzibar. Een perfecte balans tussen avontuur en ontspanning.
Vanaf 11.850 p.p.
19 dagen
Tanzania
Offerte aanvragen
Luxe rondreis Tanzania & Zanzibar
Tanzania Serengeti Ballonvaart In De Verte ZonsondergangTanzania Serengeti Ballonvaart In De Verte Zonsondergang
Luxe rondreis Tanzania & Zanzibar
Hét natuurjuweeltje van oostelijk Afrika
Tanzania is het land van de ultieme safari. De jaarlijkse migratie van honderdduizenden dieren behoort tot de allergrootste natuurwonderen op aarde. Naast de beroemde Big Five staan de uitgestrekte nationale parken garant voor magnifieke landschappen.
serengeti-park-buffel-migratieserengeti-park-buffel-migratie
Hagelwitte stranden
Na alle safari avonturen volgt een ideale afsluiting op de witte stranden van Zanzibar. Er zijn geweldige plekken om te genieten van het strand, te zwemmen, snorkelen en duiken. De Zanzibar archipel staat bekend als één van de tien mooiste duiklocaties ter wereld.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Kilimanjaro (Tanzania), Arusha
inclusief privé transfer

Vandaag gaat uw rondreis door Tanzania van start. Na een vlucht van ruim 8 uur landt u op de internationale luchthaven Kilimanjaro. Na aankomst wordt u middels een privé transfer naar uw accommodatie in Arusha gebracht voor de eerste overnachting. Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania en ligt aan de voet van de berg Meru, vlakbij de Kilimanjaro en de nationale parken Manyara, Tarangire en Ngorongoro.

Tanzania kilimanjaro berg zebra
Dag2
Arusha, Tarangire

Vandaag kunt u optioneel om 07:00 in de ochtend een schitterende vlucht maken over de Kilimanjaro. Vanuit de lucht heeft u prachtig uitzicht over Mount Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld! Ook heeft u een schitterende uitzicht over de gletsjers, kraters en andere natuurlijke wonderen. Na een vlucht van ongeveer een uur keert u terug op de luchthaven van Arusha en wordt u middels een transfer terug gebracht naar uw accommodatie om te ontbijten. Na het ontbijt vertrekt u naar Tarangire National Park en maakt u een gamedrive alvorens u incheckt bij de volgende accommodatie waar u geniet van de lunch. Op de Serengeti na heeft Tarangire de grootste concentratie aan wilde dieren. Tarangire staat bekend om de spectaculaire baobab bomen en het bijzondere uitzicht op de Steppe. Na het diner maakt u een nacht safari. Tijdens je nachtelijke gamedrive in Lolkisale Camp kun je nachtdieren observeren zoals stekelvarkens, civetkatten en aardvarkens. Ook is het een fantastische manier om nachtelijke roofdieren en herbivoren in hun element te zien.

Dag3
Tarangire

Tarangire biedt geweldige wandelervaringen met zijn overvloed aan dieren in het wild in het droge seizoen. De beste tijd om in het park te wandelen is juni – oktober en u wordt omhuld door de natuur. U ziet verbazingwekkende dingen van dichtbij: een insect, dierensporen, uitwerpselen van groot wild en termietenheuvels. Na de vroege wandelsafari geniet u van het ontbijt alvorens u samen met een gids het park in gaat, op zoek naar de beroemde big 5. Vandaag heeft u de volledige dag gamedrives met lunch onder begeleiding van een ervaren gids. Op de Serengeti na heeft Tarangire de grootste concentratie aan wilde dieren. Tarangire staat bekend om de spectaculaire baobabbomen en het bijzondere uitzicht op de Steppe. Het Tarangire National Park staat ook bekend om het park met de meeste olifanten ter wereld, zij lopen in het droge seizoen vaak rondom de rivier. Uiteraard zijn er naast olifanten nog vele andere dieren te spotten hier, zoals giraffen, zebra's en gnoes. De Tarangire rivier is de belangrijkste rivier van het park, deze stroomt noordwaarts tot hij het park in noordwestelijke hoek verlaat en uitmondt in Lake Burungi. Na een volledige dag met gamedrives keert u terug naar uw accommodatie voor het diner en de overnachting. In de avond geniet u van een bush dinner.

Dag4
Tarangire, Lake Manyara National Park, Lake Eyasi

Na een heerlijk ontbijt vertrekt u naar Mto wa Mbu voor een tuk tuk tocht naar Lake Manyara. Ervaar lokale culturen vanuit uw tuk-tuk tijdens een rit van 2 uur door het boerendorp Mto Wa Mbu. U bezoekt lokale boerderijen, scholen, kerken,een lokale bar en geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van dit bruisende dorp. Rijd naar de oever van het meer waar u prachtige uitzichten heeft over het meer, de Rift Valley Wall en kleine kuddes dieren in het wild. Na de tuk tuk rit vertrekt u verder naar Lake Manyara National Park voor een gamedrive. Lake Manyara National Park is één van de kleinste Nationale Parken, maar biedt een thuis aan een groot aantal verschillende dieren. Het Nationale Park staat vooral bekend om de leeuwen, die in bomen klimmen, de nijlpaarden en meer dan duizenden flamingo's. Ook zijn er giraffes en olifanten te spotten. Na de gamedrive in dit park, gaat u naar de volgende accommodatie in Lake Eyasi voor het diner en de overnachting.

Dag5
Lake Eyasi

Vandaag staat er een bijzondere dag op planning. U gaat namelijk met een gids een bezoek brengen aan twee afgelegen stammen genaamd The Hadzabe en The Datoga. De dag start met een bezoek aan de Hadzabe stam. Wanneer u aankomt bij hun kampplaats, wordt u voorgesteld aan de kampleden. Bezoek hun kleine hutjes, volg de vrouwen op een bijeenkomst en zie hoe bessen en baobabvruchten worden verzameld en bereid, of volg de mannen op jacht. In de middag brengt u een bezoek aan de Datoga-gemeenschap en leer je over hun traditionele manier van leven. De vrouwen dragen nog steeds leren jurken, traditionele sieraden en kenmerkende gezichtsscarificaties. De mannen gewapend met speren verzorgen hun enorme kuddes. Bezoek de traditionele boerderijen en ervaar hun manier van leven. Na een bijzondere dag keert u in de late namiddag terug naar uw accommodatie in Lake Eyasi.

Dag6
Lake Eyasi, Ngorongoro

Na een ontspannen ontbijt wordt u naar de Ngorongoro Krater gebracht. De Ngorongoro Krater is een natuurlijk wereldwonder en is een bijzonder fenomeen. Vandaag heeft u lunch in de krater en maakt u gedurende 2 à 3 uur een wandeling naar de Crater View Point. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de Ngorongoro krater. Na de wandeling wordt u naar uw nieuwe accommodatie in Entamanu gebracht.

Dag7
Ngorongoro, Central Serengeti

Vandaag staat u vroeg op en gaat u zoek naar de vele dieren die er te spotten zijn in de Ngorogoro Krater zoals impala's, buffels, nijlpaarden, giraffen, leeuwen, cheeta's en nog veel meer. Om de beroemde big five te spotten bent u vandaag op de juiste plek. Niet alleen is de Ngorogoro Krater een prachtig natuurfenomeen en zijn hier vele dieren te spotten, ook leeft hier nog de traditionele Masaai stam. Na de ochtend safari keert u terug naar uw accommodatie voor de lunch alvorens u vertrekt voor wandeling om een Masaai boma te bezoeken. Een inzicht in hun cultuur en manier van leven voegt dimensies toe aan een Entamanu-ervaring; u wordt hartelijk verwelkomd en het is echt een kijkje in een andere wereld waar we bevoorrecht zijn dat zij hun huis met ons willen delen. Na een bijzondere middag rijdt u naar uw accommodatie in de Central Seregenti. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding en geniet u hier van het diner.

Dag8
Central Serengeti

Vandaag staat in het teken van de Serengeti waarbij er een ochtend en middag gamedrive op de planning staat. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit park is de Seronera Vallei, die zorgt voor de watervoorziening van het park. Het spotten van het wild is in dit park op elk moment van het jaar uitstekend maar is op zijn hoogtepunt in het droogseizoen van juni t/m november omdat zij dan meer geconcentreerd zijn vanwege het gebrek aan water. Ga vandaag op zoek naar de vele dieren die er te spotten zijn zoals impala's, buffels, nijlpaarden, giraffen, leeuwen, cheeta's en nog veel meer.

Tanzania serengeti park giraffen
Dag9
Central Serengeti

Vandaag is uw laatste dag in de Central Serengeti waarbij er wederom een ochtend en middag gamedrive op de planning staat. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit park is de Seronera Vallei, die zorgt voor de watervoorziening van het park. Het spotten van het wild is in dit park op elk moment van het jaar uitstekend maar is op zijn hoogtepunt in het droogseizoen van juni t/m november omdat zij dan meer geconcentreerd zijn vanwege het gebrek aan water. Ga vandaag op zoek naar de vele dieren die er te spotten zijn zoals impala's, buffels, nijlpaarden, giraffen, leeuwen, cheeta's en nog veel meer. In de avond kunnen wij optioneel voor u een privé bush dinner regelen waarbij u geniet van het avondeten in een schitterende setting.

Dag10
Central Serengeti, Noord Serengeti

Vandaag start u de dag met het ontbijt terwijl u naar de zonsopgang over de Seregenti kijkt. Na een bijzondere ochtend verlaat u Central Serengeti en reist u door naar de laatste bestemming van uw safari; Noord Serengeti. Onderweg naar uw accommodatie maakt u een gamedrive en geniet u van de lunch. Nadat u bent ingecheckt in uw lodge heeft u wat tijd ter vrije besteding. De komende dagen zijn bijzonder want u gaat de jaarlijkse migratie door de Serengeti en de Masai Mara, de grootste massale verplaatsing van landzoogdieren ter wereld, volgen. Van juli tot oktober vindt de migratie plaats in de noordelijke Serengeti en tijdens dit fenomeen kunt u meer dan duizenden dieren volgen met hun dagelijkse overtochten van de Mara-rivier.

serengeti-park-buffel-migratie
Dag11
Noord Serengeti

Vandaag staat u vroeg op om een ballonvaart te maken en genieten van een bijzondere zonsopgang en het ontwaken van de wilde dieren vanuit de lucht. Bij de landing krijgt u traditionele toast met champagne, gevolgd door een ontbijt. Er is werkelijk niets te vergelijken met een ontbijt geserveerd in het midden van de Serengeti-vlaktes. De rest van de dag gaat u de jaarlijkse migratie door de Serengeti en de Masai Mara, de grootste massale verplaatsing van landzoogdieren ter wereld, volgen. Van juli tot oktober vindt de migratie plaats in de noordelijke Serengeti en tijdens dit fenomeen kunt u meer dan duizenden dieren volgen met hun dagelijkse overtochten van de Mara-rivier. Er ontstaan ​​dramatische taferelen als tienduizenden dieren in de rivier duiken in een wanhopige poging om de andere kant te bereiken voordat de enorme krokodillen van de rivier zich op hen nestelen.

Dag12
Noord Serengeti

Vandaag staat u vroeg op en is er voor u een wandel safari gepland die u afsluit met een heerlijk 'sparkling wine breakfast' De komende drie dagen zijn bijzondere dagen want u gaat de jaarlijkse migratie door de Serengeti en de Masai Mara, de grootste massale verplaatsing van landzoogdieren ter wereld, volgen. Van juli tot oktober vindt de migratie plaats in de noordelijke Serengeti en tijdens dit fenomeen kunt u meer dan duizenden dieren volgen met hun dagelijkse overtochten van de Mara-rivier. Er ontstaan ​​dramatische taferelen als tienduizenden dieren in de rivier duiken in een wanhopige poging om de andere kant te bereiken voordat de enorme krokodillen van de rivier zich op hen nestelen.

noord-serengeti-wilde-beast-rennen
Dag13
Noord Serengeti, Kogatende, Zanzibar
inclusief privé transfer

Na het ontbijt wordt u naar de airstrip van Kogatende gebracht. Vanuit hier vliegt u naar het tropische eiland Zanzibar waar u het laatste deel van deze reis doorbrengt. Zanzibar is met recht het populairste eiland voor de kust van Tanzania. Aan de oost- en noordkust van het eiland vindt u de uitgestrekte zandstranden waar u prachtig kunt snorkelen en duiken. De hoofdstad, Stone Town, staat bekend om haar smalle, kronkelige straatjes met typische huisjes, winkels, bazaars en moskee.

Dag14
Zanzibar

Zanzibar kenmerkt zich door rustige vissersdorpjes en hagelwitte, paradijselijke stranden en Stone Town. Het eiland biedt veel prachtige duiklocaties van verschillende niveaus. Er zijn een aantal beroemde locaties zoals Mnemba Atoll.

Dag15
Zanzibar

U kunt vandaag optioneel gaan duiken of snorkelen bij Mnemba Atoll, waar veel kleurrijke vissen te vinden zijn. Optioneel regelen we een excursie voor u hier naartoe.

Dag16
Zanzibar

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Zanzibar. Zo kunt u Nungwi Beach bezoeken in het noorden van het eiland. Dit paradijselijke, witte zandstrand is erg populair wegens het heldere, turquoise water.

Dag17
Zanzibar

Vandaag kunt u Stone Town bezoeken. Deze plek veranderde van een klein vissersdorpje naar een handelscentrum. Bezoek het oude fort, neem een drankje op een van de rooftop bars en bezoek de markt. Hier kunt u lokale gerechten proeven.

Dag18
Zanzibar, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Vandaag komt uw reis helaas tot een einde. Op het juiste tijdstip wordt u opgehaald bij uw accommodatie en middels een privé transfer naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Hier stapt u op de nachtvlucht terug naar huis.

Tanzania boot mensen zonsondergang Zanzibar
Dag19
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Tanzania.

Details & prijzen
Luxe rondreis Tanzania & Zanzibar
Vanaf 11.850 p.p.
19 dagen
Tanzania
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.