Luxe Treinreis door de Schotse Hooglanden

Verken het hart van de Schotse Highlands met deze luxe treinreis. Bezoek het historische Inverness, reis over het iconische Glenfinnan viaduct, bewonder de adembenemende landschappen en loop door de straten van het bruisende Edinburgh.
Vanaf 22.800 p.p.
9 dagen
Verenigd Koninkrijk
Offerte aanvragen
Luxe Treinreis door de Schotse Hooglanden
Luxe Treinreis door de Schotse Hooglanden
Cairngorms National Park
Het grootste nationale park van Schotland. Waar geniet te zien en te beleven is.
Grand Western Scenic Wonders, Westbound | Route
Reis zeven dag naar het hart van de Schotse Highlands! U bezoekt unieke locaties van natuurlijke schoonheden en ontdekt spannende Schotse activiteiten. U vertrekt vanaf het Edinburgh Waverley Station.
Edinburgh
Ontdek de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. De stad is in twee delen verdeeld met als centraal punt, Edinburgh Castle. Het oude stadscentrum staat bekend om zijn middeleeuws uitstraling en het nieuwe stadscentrum om zijn elegantie.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Edinburgh (Schotland)
inclusief privé transfer

Vandaag begint uw bijzondere reis naar het mooie Schotland! Na aankomst op de luchthaven wordt u per privé transfer naar uw accommodatie gebracht. Afhankelijk van uw vlucht keuze kan u de stad nog gaan verkennen. Morgen start uw treinreis naar de Highlands.

Dag2
Edinburgh, Craigendoran, Spean Bridge

Vandaag start uw reis met de Royal Scotsman. Na het uitchecken heeft u in de ochtend wat vrije tijd om de stad te ontdekken. Na de lunch checkt u in bij de Royal Scotsman trein die klaar staat bij het Waverley treinstation. Vanuit Edinburgh vertrekt u naar het westen richting Craigendoran, het startpunt van de West Highland Line. U ziet de kenmerkende piek van Ben Arthur en al snel een eerst indruk van Loch Lomond. Na het beklimmen van de watervallen van Glen Falloch rijdt de trein verder naar het noorden, richting het dorp Spean Bridge. Hier is u eerste overnachting.

Dag3
Spean Bridge, Arisaig, Glenfinnan, Fort William, Argyll

Na het ontbijt reist u verder naar het westen, door Fort William. Dit is de grootste stad in het westen van de Highland. Hier komt u langs een adembenemend uitzicht op de Ben Nevis berg. Langs de rand van Loch Eil passeert u het indrukwekkende gebogen viaduct van Glenfinnan en Lochailort, waarna u langs deze spectaculaire kustlijn naar het noorden afbuigt naar Arisaig. De lunch wordt geserveerd terwijl de trein terugkeert naar Fort William. Onderweg maakt u nog een tussenstop bij Glenfinnan, waar onze lokale gids de verhalen van de Schotse legendes tot leven brengt en uw gezelschap een kopje thee drinkt in het kasteel van Inverlochy. Indien het weer het toelaat, leidt een gids u door de schilderachtige Nevis Gorge naar de Steall Waterval. U keert terug naar de trein naar Fort William en ontspant aan boord voordat een diner wordt geserveerd en u zuidwaarts reist naar het dorpje Bridge of Orchy in Argyll.

Dag4
Argyll, Isle of Bute, Wemyss Bay, Gourock

Vandaag reist u naar het charmante Isle of Bute, wat alleen te bereiken is per veerboot. Het eiland is rijk aan geschiedenis, natuur en andere flora en fauna en biedt een gevarieerd landschap. Breng een bezoek aan Mount Stuart, een Victoriaans en gotisch huis met waarschijnlijk de mooiste collectie familieportretten in Schotland, voordat u terugkeert naar de stad Wemyss Bay. Daar wordt een feestelijk diner geserveerd op weg naar Gourock, waar u overnacht.

Dag5
Gourock, Edinburgh, Perth, Keith

Na een vroeg vertrek uit Gourock, geniet u van een ontspannen ontbijt terwijl u oostwaarts reist naar Edinburgh. Hier eindigt u eerste deel van uw Grand Western Scenic reist door de Westbound. U brengt deze ochtend in Edinburgh door met een rondleiding en een lichte lunch voordat u terugkeert naar de trein voor het volgende deel van uw reis. U reist naar het noorden, via de Forth Railway Bridge, waar u de Forth bridge oversteekt. Eenmaal de riviermondig overgestoken, reist u via Fife naar de stad Perth. Vervolgends passeert u Arbroath, Montrose en Aberdeen voordat u aankomst in de handelsstad Keith.

Dag6
Keith, Inverness, Plockton, Kyle of Lochalsh

Wanneer de trein Keith verlaat, geniet u van het ontbijt en rijdt u langs de Moray Firth in westelijke richting naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands. De lunch wordt aan boord geserveerd terwijl de trein richting Kyle of Lochalsh rijdt over de mooiste spoorwegroute van het Verenigd Koninkrijk. U kunt uitstappen in Plockton, waar u een boottocht kunt maken om wilde zeehonden te zien of te genieten van een borrel met een traditioneel highland welkom in het Plockton Hotel. In de avond staat de Royal Scotsman in Kyle of Lochalsh, waar u een prachtig uitzicht heeft over Loch Alsh.

Dag7
Kyle of Lochalsh, Isle of Skye, Carrbridge, Boat of Garten

Samen met uw gids kunt u een ochtendwandeling maken tussen het vasteland en Isle of Skye. Hierna reist u met de trein naar Dingwall, langs de Beauly Firth en over de top van het Caledonisch Kanaal, ten noorden van Loch Ness, om daarna Inverness te bereiken. De trein rijdt verder zuidwaarts naar Carrbridge waar u uitstapt voor een bezoek aan het historische Ballindalloch Castle en zijn prachtige tuinen. In Balindalloch kunt u kiezen voor een privé-kasteelrondleiding of een exclusief kijkje in Schotlands enige distilleerderij. U overnacht op een privé spoor bij het dorp Boat of Garten.

Dag8
Goat of Garten, Cairngorms National Park, Dunkeld, Dundee

Vandaag maakt u een uitstap naar het Rothiemurchus Estate in het midden van het Cairngorms National Park. Hier kunt u genieten van verschillen activitieten zoals vissen, kleiduivenschieten of wandelen met een gids door het prachtige landschap. U stapt in de trein richting Kingussie waar de lunch wordt geserveerd terwijl u zuidwaarts reist via Blair Atholl en Pitlochry naar Dunkeld. Hier gaat u van boord voor een bezoek aan Glamis Castle, het ouderlijk huis van de voormalige koningin Elizabeth. In de avond staat er een formeel diner op de planning in de stad Dundee.

Dag9
Dundee, Edinburgh, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Vandaag geniet u van het laatste ontbijt aan boord van de Royal Scotsman. Tijdens het ontbijt verlaat u Dundee en keert u terug naar Edinburgh. Afhankelijk van uw vluchttijden heeft u nog tijd ter vrije besteding. Daarna wordt u doormiddel van een privé transfer naar de luchthaven gebracht.

Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in het Verenigd Koninkrijk.

Details & prijzen
Luxe Treinreis door de Schotse Hooglanden
Vanaf 22.800 p.p.
9 dagen
Verenigd Koninkrijk
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.