Noorderlicht Break

Ervaar de magie van Zweeds Lapland op zijn best: zweef boven het winterse landschap tijdens een adembenemende luchtballonvaart en bewonder het betoverende noorderlicht.
Vanaf 6.550 p.p.
5 dagen
Zweden
Offerte aanvragen
Noorderlicht Break
Noorderlicht Break
Met een luchtballon de omgeving ontdekken
Hoe kunt u het beste genieten van het prachtige winterse landschap van Zweeds Lapland? Juist, tijdens een luchtballoonvaart! U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de voorbereiding van de ballon, inclusief de lancering, wat het avontuur nog spannender maakt. U bent ongeveer 1 uur in de lucht waarna u vervolgens geniet van een lunch en drankje.
Noorderlicht
Het noorderlicht ontstaat uit de botsing tussen elektrisch geladen deeltjes van de zon die de atmosfeer van de aarde binnendringen. Oktober tot en met maart is de beste periode om het noorderlicht te spotten in Lapland vanwege het aantal lichturen.
Aurora Safari Camp
Het is de eerste glampsite in de wereld voor het arctische winterklimaat. Het kamp ligt op een zeer rustige plek aan de rivier de Råne, ver weg in het bos, waardoor het de perfecte bestemming is voor een noorderlichtavontuur.
Hondensledetocht
Een hondensledetocht door Zweeds Lapland is in vele manieren een geweldige ervaring. De kracht van de honden en hun capaciteit om de slee op hoge snelheid door de sneeuw te trekken, het Arctische klimaat en de ongerepte natuur geeft u een unieke belevenis die u niet snel zult vergeten. De tocht gaat over bevroren rivieren en met sneeuw bedekte bossen. Als u geluk heeft komt u misschien wel een rendier of een eland tegen tijdens de tocht.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Luleå (Zweden), Gunnarsbyn
inclusief privé transfer

Het avontuur kan beginnen! Vandaag vliegt u naar Luleå, waar een lokale medewerker op u staat te wachten en u naar Aurora Safari Camp brengt. De transfer is ongeveer 1 uur. U overnacht de komende dagen op een unieke plek. Het is de eerste glampsite in de wereld voor het arctische winterklimaat. Het kamp is perfect gelegen naast een groot bevroren meer waardoor het de perfecte bestemming is voor een noorderlichtavontuur. Wij hebben een impressievideo via onderstaande link toegevoegd om u alvast een voorproefje te geven. Uw reservering is inclusief toegang tot de sauna op het bevroren ijs, sneeuwschoenen, fatbikes en skispullen zodat u kunt langlaufen. Wist u dat u vanuit uw kamer de kans heeft om het noorderlicht te spotten?

Dag2
Gunnarsbyn

In de ochtend staat er een unieke ervaring op de planning. U wordt per transfer naar de opstapplaats van de Icebreaker Cruise gebracht. Hier stapt u aan boord en geniet u van een 3-uur durende tocht. Tijdens deze tocht maakt u een duik in het ijskoude water! Gehuld in een overlevingspak krijgt u de gelegenheid om tussen de ijsbrokken te zwemmen. Vervolgens wordt u per transfer teruggebracht naar uw accommodatie waar u geniet van een verzorgde lunch. De middag is ter vrije besteding. U kunt gebruik maken van de sauna op het bevroren ijs of op pad gaan met sneeuwschoenen of fatbikes. Langlaufen is ook een optie. In de avond geniet u weer van een uitstekend 3-gangendiner bij uw accommodatie.

Dag3
Gunnarsbyn, Harads

Hoe kunt u het beste genieten van het prachtige winterse landschap van Zweeds Lapland? Juist, tijdens een luchtballonvaart! U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de voorbereiding van de ballon, inclusief de lancering, wat het avontuur nog spannender maakt. U bent ongeveer 1 uur in de lucht waarna u vervolgens geniet van een lunch en drankje. Daarna wordt u per privé transfer naar uw accommodatie Arctic Bath gebracht. Dit unieke hotel gelegen aan de rivier Luleå biedt de mogelijkheid om het noorderlicht te spotten vanuit uw kamer. Daarnaast staat het hotel bekend om de geweldige spafaciliteiten. In de avond wordt er een 5-gangendiner van uitstekende kwaliteit geserveerd.

Dag4
Harads

Na een heerlijk ontbijt wordt u per transfer naar uw laatste accommodatie gebracht; het unieke Tree Hotel. Overdag heeft u een sneeuwscootertocht. U gaat samen op een sneeuwscooter de omgeving ontdekken en geniet tussendoor van een verzorgde lunch. Eenmaal gearriveerd bij uw accommodatie hebben wij voor u de Forest Spa gereserveerd. U mag 2 uur op privé basis gebruik maken van de faciliteiten. In de avond geniet u van een uniek, romantisch diner in een tipi tent op het bevroren meer. Het is een 3-gangendiner inclusief wijn en bier. Perfecte setting om uw reis in Zweeds Lapland op een goede manier af te sluiten! Kijk vooral ook even naar de impressievideo van uw accommodatie.

Dag5
Harads, Luleå, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Helaas komt uw reis vandaag tot een einde. Na het ontbijt staat er nog één unieke excursie op de planning. U gaat samen met een ervaren gids en goed getrainde, vriendelijke husky honden op pad door een winter wonderland. Een hondensledetocht door Zweeds Lapland is in vele manieren een geweldige ervaring. De kracht van de honden en hun capaciteit om de slee op hoge snelheid door de sneeuw te trekken, het Arctische klimaat en de ongerepte natuur geeft u een unieke belevenis die u niet snel zult vergeten. De tocht gaat over bevroren rivieren en met sneeuw bedekte bossen. Als u geluk heeft komt u misschien wel een rendier of een eland tegen tijdens de tocht. Daarna wordt u per privé transfer in een uur naar de luchthaven van Luleå brengt. Vanaf hier vliegt u terug naar huis. Wij hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad!

Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in Zweden.

Details & prijzen
Noorderlicht Break
Vanaf 6.550 p.p.
5 dagen
Zweden
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.