Oman & Musandam

Reis mee naar Musandam, het Noorwegen van Oman. Deze reis brengt u langs indrukwekkende bergen & fjorden, groene oases en sfeervolle dorpjes. De reis eindigt bij het schiereiland Musandam in het noordelijkste puntje van het land. Dit deel van Oman staat bekend om een bergachtig binnenland en unieke fjorden langs de kust.
Vanaf 3.490 p.p.
10 dagen
Oman
Offerte aanvragen
Oman & Musandam
Oman & Musandam
De witte hoofdstad
Muscat heeft veel sierlijke, lage, lichtgekleurde gebouwen die de culturele identiteit van de eeuwenoude stad respecteren. De hoofdstad van Oman wordt ingeklemd door mythische bergen en een kust die afwisselend bestaat uit brede zandstranden en indrukwekkende kliffen.
De mooiste vallei van Oman
Wadi Shab is veruit de bekendste oase van het land. Na een wandeling van een uur langs hoge kliffen en turquoise wateren komt u aan bij de mooiste poel en tevens het eindpunt. Maak een verfrissende duik en geniet van de bijzondere omgeving.
De Grand Canyon van het Midden-Oosten
De top van Jebel Shams is meer dan 3000 meter hoog en het heeft een gigantische kloof die de berg in tweeën splitst. De leukste manier om deze plek te verkennen is door de Balcony Walk te lopen. Tijdens deze wandeling geniet u van spectaculaire uitzichten, waarbij u maar liefst 1500 meter diep de kloof in kunt kijken.
oman-jebel-shamsoman-jebel-shams
Zeeschildpadden op het strand
De stranden van Ras Al Jinz zijn de geboorteplaats van miljoenen zeeschildpadden. De kans dat u hier een schildpad gaat zien is dan ook bijna 100 procent!
Ontdek de Omaanse woestijn
Bekijk de heldere sterrenhemel, maak een ritje op een kameel, bekijk de zonsondergang of scheur over de duinen met een 4WD! Bij een reis door Oman mag een nachtje in de woestijn niet ontbreken.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Muscat (Oman)
inclusief luchthaven transfer

Vandaag vliegt u naar de internationale luchthaven van Muscat. Bij aankomst staat onze lokale medewerker u op te wachten en brengt u naar uw accommodatie voor de eerste overnachting.

Dag2
Muscat

Muscat is de hoofdstad van Oman en een samensmelting van vooruitgang en eeuwenoude tradities en sinds het begin van de eerste eeuw na Christus een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. Vandaag bezoekt u verschillende hoogtepunten als de soek in Muttrah en de Grote Sultan Qaboes Moskee. Dit immense gebedshuis kunt u het beste bezoeken tussen 9:00 en 11:00. Op een steenworp afstand zijn ook het werkpaleis van de sultan en het operagebouw te bezichtigen. Indien u de stad echt goed wilt leren kennen, regelen we voor een privé stadstour voor u.

oman-muscat-sultan-qaboos-grand-mosque
Dag3
Muscat, Bimmah Sinkhole, Wadi Shab, Sur / Ras Al Jinz
ontvangst huurauto & instructies lokale medewerker

Na het ontbijt staat uw 4WD jeep klaar en geeft onze lokale medewerker u nog enkele instructies en tips mee. U vertrekt in zuidelijke richting en legt een indrukwekkende route af langs de kust. De eerste tussenstop is bij de Bimmah Sinkhole, een krater gevormd door een aardbeving waar u een verfrissende duik kunt nemen. Daarna gaat u richting Wadi Shab, een kloof van oranje rotsen met een oase van palmbomen en turquoise poelen. Dit is misschien wel de mooiste wadi van het land waar u doorheen kunt wandelen en zwemmen. Deze tocht kost u zo'n 2,5 uur en is prima op eigen gelegenheid te doen. Afhankelijk van uw accommodatie eindigt u in het havenstadje Sur of in Ras Al Jinz.

Dag4
Sur / Ras Al Jinz, Wadi Bani Khalid, Wahiba Sands

U wordt wakker en verlaat vandaag het ruige kustgebied om naar de uitgestrekte vlaktes van de Wahiba Sands te rijden. Onderweg kunt u eventueel wat verkoeling zoeken bij Wadi Bani Khalid. In deze groene oase loopt u naar boven en zwemt u vervolgens naar beneden. Na deze stop is het tijd voor een van de mooiste zandwoestijnen ter wereld, de Wahiba Sands. Afhankelijk van uw overnachtingsplek rijdt u naar het woestijndorpje Al Wasil of Bidya en gaat vervolgens diep de woestijn in voor de overnachting. U dineert rondom het kampvuur, kunt genieten van de grootsheid en stilte van de woestijn en slaapt onder de sterrenhemel.

Dag5
Wahiba Sands, Ibra, Nizwa

Vanuit de woestijn gaat u richting Nizwa, de woestijnstad van Oman. Onderweg passeert u Ibra, een dorpje wat bekend staat om de vrouwenmarkt op woensdagen. Tot de 12e eeuw was Nizwa de hoofdstad van Oman vanwege haar centrale ligging en het is nu nog altijd het centrum voor handel, religie, kunst en onderwijs.

Dag6
Nizwa, Bahla, Al Hoota Cave, Jebel Shams / Jebel Akhdar

Vanuit de handelsstad Nizwa reist u richting Bahla waar u een bezoek brengt aan het Bahla fort. Dit is in de derde eeuw voor Christus gebouwd en omvat een oase met traditionele souks, oude steegjes en moskeeën. Vanaf hier rijdt u de bergen in naar Jebel Shams of Jebel Akhdar, afhankelijk van de keuze van uw accommodatie. Dit wordt gezien als een van de mooiste routes van de reis, door de uitzinnige natuur en de verlaten dorpen onderweg.

oman-jebel-shams-uitzicht
Dag7
Jebel Shams / Jebel Akhdar, Wadi Bani Awf, Rustaq, Muscat
inleveren huurauto

Vandaag maakt u een unieke offroad route door Wadi Bani Awf waarbij u de 4WD flink zult moeten gebruiken. U zet koers richting het dorpje Bilad Sayt en komt aan bij de Snake Canyon, het spannendste stuk van deze ruige route. Via de vallei komt u aan in Rustaq en gaat via het Nakhal Fort weer naar Muscat. Voordat u aankomt kunt u nog een stop maken bij de warmwaterbronnen van Al Thawarrah. We raden u aan deze dag vroeg te vertrekken, zodat u optimaal kunt genieten van deze prachtige offroad route.

Dag8
Muscat, Musandam
inclusief luchthaven transfers

Vanuit Muscat gaat u middels een korte vlucht naar het schiereiland Musandam. Het is geografisch gezien het Alaska van Oman te noemen en grenst niet via land aan Oman, maar aan de Verenigde Arabische Emiraten. Optioneel kunt u vandaag nog de hoogste berg van de regio ontdekken of u bezoekt Wadi Tawi en brengt een bezoek aan het door Portugezen gebouwde fort.

Dag9
Musandam

Vandaag hebt u de hele dag een cruise op een traditionele Dhow. U vaart langs de prachtige fjorden, bergen en witte zandstranden. Onderweg stopt u bij verschillende eilandjes om te snorkelen. Ook stopt u onderweg bij Telegraph Eiland. U hebt overdag een lunch aan boord. Als u geluk hebt ziet u onderweg dolfijnen welke mee zwemmen met de boot!

Dag10
Musandam, Dubai, vlucht naar huis

Vandaag komt uw reis ten einde. U hebt een transfer vanuit Musandam naar het moderne Dubai voor de terugvlucht naar huis. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nog enkele dagen in deze metropool te verblijven!

Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Oman.

Details & prijzen
Oman & Musandam
Vanaf 3.490 p.p.
10 dagen
Oman
Ruimbagage
Meet & assist bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Visum Oman
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.