Ontspannen Mexico

In Mexico staan indrukwekkende tempels en piramides op u te wachten en dat tussen de tropische natuurreservaten. Ontdek adembenemende koraalriffen en ontspan op de hagelwitte stranden aan de Caribische Zee​ die zich perfect lenen voor een aantal dagen relaxen.
Vanaf 3.250 p.p.
14 dagen
Mexico
Offerte aanvragen
Ontspannen Mexico
nlvakantie-mexico-tulumnlvakantie-mexico-tulum
Ontspannen Mexico
Parelwitte stranden in Tulum
Parelwitte stranden, een blauwe oceaan en ontzettend veel gezelligheid. Dat is Tulum. Vanuit Tulum kun je een aantal dagtrips maken of lekker relaxen bij een beachclub.
Parelwitte stranden in Tulum
Parelwitte stranden, een blauwe oceaan en ontzettend veel gezelligheid. Dat is Tulum. Vanuit Tulum kun je een aantal dagtrips maken of lekker relaxen bij een beachclub.
Een van de nieuwe wereldwonderen: Chichén Itzá
Tijdens een bezoek aan Mexico mag een daguitstap naar Chichén Itzá niet ontbreken. Deze Mayastad is in 2007 verkozen tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen.
chichen-itza-zonsopkomst-dichtbijchichen-itza-zonsopkomst-dichtbij
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Cancún
ophalen huurauto

Vandaag begint uw reis naar Cancún, Mexico. Afhankelijk van de gekozen vlucht komt u in de middag of avond aan op de luchthaven van Cancún. Hier haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in Cancún voor de overnachting. De rest van de dag heeft u hier om bij te komen.

Dag2
Cancún

Vandaag kunt u bijkomen van de reis en gaan wennen aan het warme klimaat van Mexico. Geniet van een vrije dag in Cancún. Zo kunt u heerlijk gaan ontspannen bij uw accommodatie, het strand gaan bezoeken of gaan shoppen en een drankje doen in de moderne stad.

Strand in Mexico
Dag3
Cancún, Chiquilá, Isla Holbox

U verlaat Cancún vandaag en rijdt u in een kleine twee uur naar Chiquilá. Hier parkeert u de auto en stapt u op de boot naar Isla Holbox, deze boot vertrekt ieder half uur. De middag heeft u verder vrij te besteden op het eiland. Het eiland is autovrij en daardoor adviseren we u hier een fiets te huren om zo meer van het eiland te ontdekken.

Dag4
Isla Holbox

Geniet van het eilandleven op Isla Holbox. Het eiland is misschien wel één van de kleurrijkste eilanden van Midden-Amerika, het hele eiland staat vol met street art. Uiteraard zijn er op het eiland ook veel beachclubs te vinden waar u kunt genieten van een koel drankje. Probeer hier het lokale drankje mezcal margarita. Een andere bezienswaardigheid van Isla Holbox zijn de flamingo's bij Punta Mosquito. Wanneer het water laag staat vormt de zandbank een eiland en loop je hier door een klein laagje water naar toe en eenmaal daar aangekomen spot u met een beetje geluk enkele flamingo's.

Dag5
Isla Holbox

Vandaag heeft u een vrije dag op Isla Holbox. Ga het eiland ontdekken of juist heerlijk ontspannen op het strand.

Dag6
Isla Holbox, Chiquilá, Valladolid, Cenote X'Canché

Vandaag verlaat u Isla Holbox en rijdt u vanuit Chiquila in ongeveer 2 uur naar Valladolid. Valladolid is een oude stad uit 1545 waar van origine de Maya's leefden. Valladolid bestaat uit vele gezellige plekken, maar één van de gezelligste is misschien wel het Parque Francisco Cantón. Dit is het centrale park van Valladolid. Tegenover het park staat de kerk Iglesia de San Servacio en in het park zelf staan verschillende kraampjes waar u iets lekkers kunt halen. Vanuit Vallodolid kunt u een bezoek nemen aan de Cenote X'Canché. Cenotes zijn natuurlijke zwemvijvers, welke gevormd zijn door erosie en verzakkingen van kalksteen. Wanneer de aarde inzakt, vult het heldere grondwater de leegte. De Maya’s aanbeden de cenotes, de naam cenote betekent dan ook heilige bron. Men dacht dat deze cenotes een manier waren om te communiceren met de goden. Wanneer u de cenotes ziet, begrijpt u vast waarom. De puurheid van deze bronnen is magisch. Vandaag kunt u optioneel onder leiding van een privégids een bezoek aan Cenote X’Canché brengen. Hier kunt u de prachtige cenotes bewonderen, zwemmen, met een touw de cenotes in springen, zip-lining'en en relaxen.

cenotes-mexico-water-zwemmen
Dag7
Valladolid, Chichen Itza, Cenote Ik-Kil, Valladolid

Misschien wel hét hoogtepunt van jullie bezoek aan Mexico, Chichén Itzá. Het wereldwonder is de meest bekend en indrukwekkende Maya tempel van Mexico. Het bouwwerk wordt dan ook door veel bezoekers jaarlijks bezocht. We adviseren jullie om hier vroeg naar toe te gaan vandaag. Deze goed bewaarde stad staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst en is sinds 2007 één van de zeven moderne wereldwonderen. De stad was de belangrijkste stad van het Mayarijk en hult zich in vele mysteries. Al jaren proberen wetenschappers de geheimen van de Maya's te achterhalen maar tot op de dag van vandaag weten ze nog niet alles.
Na het bezoek aan Chichén Itzá kunt u nog een bezoek brengen aan een van de honderden cenotes in Yucatan. Cenotes zijn natuurlijke zwemvijvers, welke gevormd zijn door erosie en verzakkingen van kalksteen. Wanneer de aarde inzakt, vult het heldere grondwater de leegte. De Maya’s aanbeden de cenotes, de naam cenote betekent ook heilige bron. Men dacht dat deze cenotes een manier waren om te communiceren met de goden. Wanneer u de cenotes ziet, begrijpt u vast waarom. De puurheid van deze bronnen is magisch. Een van de broemdste cenote is Ik Kil in de buurt van de beroemde Maya Tempel en is zeker een bezoek waard, let wel op dit is daardoor ook één van de drukste. Alternatieven zijn nog cenote Samulá, Zaci, Suytun, Cuzamá en Oxman.

Chichen Itza in Mexico
Dag8
Valladolid

U kunt vandaag optioneel een culturele dag inplannen. Er zijn een tweetal opties. 1; Izamal wordt ook wel de ‘gele stad van Mexico’ genoemd. Dat komt omdat bijna de hele stad is gevuld met geelgekleurde gebouwen. Het is een kleine stad waar u doorheen kunt wandelen, wat kunt drinken en eten op het terras en het klooster kunt bezoeken. 2; Uxmal en Kabah liggen beide op een uur rijden ten zuiden van Merida. Het zijn twee complexen direct naast elkaar vol met Maya-ruïnes midden in de bossen. Van bezichtiging naar bezichtiging wandelen is een aangename dagbesteding. Eén van de meest imposante bouwwerken is de ‘Pirámide del Adivino. Het is bijna 40 meter hoog en is gebouwd in de Puucstijl. Vooral de mooie decoraties zijn typerend voor deze stijl. Het meest uit het oog springende gebouw op het complex van Kabah is weer de Codz Poop. Zowel Kabah als Uxmal waren belangrijke steden in het Maya tijdperk.

Dag9
Valladolid, Tulum

Na het ontbijt checkt u uit bij de accommodatie en rijdt u naar Tulum. Tulum bestaat uit twee delen, Tulum Pueblo en Tulum Beach. Tulum Beach is één lange weg van 7 kilometer langs parelwitte stranden. Tulum Pueblo is het dorpje 4 kilometer landinwaarts. Vanaf Tulum Beach loopt er een kaarsrechte weg naar Tulum Pueblo met een fietspad ernaast. U verblijft de komende dagen in Tulum Pueblo, hier vindt u goede hotels en restaurants. We adviseren u om naar de gezellige straat Calle Centauro Sur te gaan. Hier zijn meerdere bars en restaurants met dagelijks live muziek.

Dag10
Tulum, Akumal

Geniet in Tulum van de relaxte sfeer, de leuke eettentjes en het strand. Optioneel kunt u vandaag een uitstap maken naar Akumal. In Akumal draait het vooral om het snorkelen met zeeschildpadden, daar is deze plek ideaal voor. Het betreft een publiekelijk strand waar de zeeschildpadden zich tot enkele meters van het strand bevinden. U kunt zelf óf met een gids het water ingaan. Sommige gedeeltes zijn wel alleen toegankelijk met een gids, dit zijn de zeegrasplekken waar de schildpadden zich het meest bevinden.

Dag11
Tulum

Vandaag heeft u vrij ter besteding in Tulum. Geniet van de relaxte sfeer, de leuke eettentjes en het strand. Indien gewenst kunnen we uiteraard met u meedenken over de invulling van het dagprogramma.

Dag12
Tulum, Cancún

Na het ontbijt rijdt u naar Cancún. Geniet hier van ultiem relaxen aan het strand, lekker eten en eventueel nog een aantal leuke uitstapjes.

Dag13
Cancún, vlucht naar huis
inleveren huurauto

Vandaag komt u reis helaas tot een einde. U checkt uit bij de accommodatie en afhankelijk van uw vluchttijd heeft u nog tijd vrij te besteden. Geniet van de laatste zonnestralen voordat u naar de luchthaven van Cancun rijdt. Hier levert u de huurauto in en stapt u op de vlucht terug richting huis.

Dag14
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.

Details & prijzen
Ontspannen Mexico
Vanaf 3.250 p.p.
14 dagen
Mexico
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.