Skiën en zeilen in Spitsbergen

In Spitsbergen stapt u op een schip om dit prachtige natuurgebied te verkennen op een avontuurlijke manier. U vaart namelijk met een klassiek zeilschip deze expeditie van 7 nachten en gaat op het vaste land ski uitstappen maken!
Vanaf 5.490 p.p.
9 dagen
Noorwegen
Offerte aanvragen
Skiën en zeilen in Spitsbergen
Skiën en zeilen in Spitsbergen
Wildlife op Spitsbergen
Een expeditie cruise naar Spitsbergen biedt enorm veel kansen om pooldieren te zien. Het overgrote deel van het dierenleven speelt zich in het water of dicht bij de kust af. IJsberen zijn vermoedelijk de hoofdattractie in Spitsbergen. Deze ziet u gelukkig ook op zo goed als alle reizen in Spitsbergen. Spitsbergen is de grootste wildernis van Europa, er zijn wel zes nationale parken waar de dieren beschermd zijn!
Expeditie op Spitsbergen
Ongerepte en voor ons mensen haast onleefbare natuurgebieden die u in alle comfort vanaf het schip kunt aanschouwen en met de zodiac van dichtbij kunt gaan bekijken. De route van de cruise is maar een suggestie, want de tocht wordt bepaald door de natuurelementen. Het ene moment geniet u en blijft het schip langer hangen bij een actieve gletjser en de andere keer vaart u een dichtgevroren fjord voorbij. De expeditie blijft een grote verrassing!
Alpine Skiën op Spitsbergen
Er zijn skibestemmingen en er zijn skibestemmingen. Dit is een reis die de skiliefhebber op zijn bucketlist moet hebben. U vaart met de zodiac aan land en maakt beklimmingen tussen de 500 en 1000 meter en daalt vervolgens af met prachtig uitzicht op zee en de fjorden. De tours worden zorgvuldig uitgekozen door de experts, maar veel ski-ervaring is vereist, evenals een goede conditie. Dit combineert u met de boottocht waarbij het spotten van wildlife op Spitsbergen centraal staat.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Oslo

Uw reis gaat vandaag van start met een vlucht naar Oslo. Hier aangekomen, wordt u middels een transfer naar uw hotel gebracht indien u een hotel in de stad heeft gekozen. Vanwege uw volgende vlucht van de volgende dag kunt u er namelijk ook voor kiezen om in het Airport Hotel te verblijven. U kunt eventueel nog de hoofdstad van Noorwegen gaan verkennen, maar bereidt zich ook voor op de vlucht naar Spitsbergen van morgen.

Dag2
Vlucht naar Spitsbergen, Isfjorden

U begeeft zich vandaag weer naar de luchthaven in Oslo, want u vlucht naar Longyearbyen staat op het programma. Dit is het logistieke centrum van Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard archipel. U word bij aankomst op de luchthaven per transfer naar het schip gebracht, waar u de komende week de cruise mee gaat maken. Vroeg in de avond vaart het schip Isfjorden uit, waar u misschien wel de eerste dwergvinvis van de reis ziet.

Dag3
Spitsbergen

U wordt vandaag wakker op de Rembrandt Van Rijn en vaart richting de westkust van Spitsbergen. De Rembrandt Van Rijn is oorspronkelijk gebouwd als haringlogger in 1947. Het schip werd vervolgens omgebouwd tot een driemast passagierszeilschoener in Nederland in 1994. Later onderging het schip een volledige verbouwing en renovatie in 2011. Hij is ongeveer 50 meter lang, 7 meter breed en er is 12 man aan personeel aan boord, inclusief professionele gidsen. Het biedt daarnaast plaats aan 33 passagiers en is daarmee dus een relatief klein schip voor dit soort expedities.

Dag4
Spitsbergen

Dit programma is ontworpen voor ervaren ski-bergbeklimmers die zowel de technieken beheersen voor klimmen als afdalen in uitdagend besneeuwd alpine terrein. Een typische dag bestaat uit beklimmingen op bergtoppen met een gemiddelde hoogte van 700 - 850 meter en afdalingen vanaf deze punten. De totale hoogte die u op een dag beklimt, kan meer dan 1000 meter bedragen.

Dag5
Spitsbergen

Een precieze route kan niet van tevoren worden bepaald vanwege het veranderlijke weer, de zee, de wilde dieren en lawineoverwegingen. De uitgestippelde route schetst een mogelijke route in de regio's Kongsfjorden, Isfjord en Prins Karls Forland. Deze route is slechts een ruwe leidraad. De expeditieleider neemt de uiteindelijke beslissing over de dagelijkse aanpassingen. Flexibiliteit is van het grootste belang bij dit soort tochten.

Dag6
Spitsbergen

Skiërs moeten bij deze reis hun eigen uitrusting meenemen. Bij deze reis komen daar een paar dingen extra bij kijken. Denk hierbij aan vellen, een klimgordel, stijgijzers, lawine-pack en stijgijzers. Travel Legends kan u adviseren, waar u deze uitrusting eventueel kunt huren of kopen.

Dag7
Spitsbergen

Vergeet ook zeker niet dat we deze reis proberen om zoveel mogelijk wildlife mee te pakken op Spitsbergen. Zo proberen we ijsberen en ongrijpbare Groenlandse walvissen te spotten. In het westen foerageren 's zomers walvissen en bij de monding van de Kongsfjorden heeft u een goede kans om dwergvinvissen te zien.

Dag8
Spitsbergen

Ski-excursies omvatten zowel gemakkelijk bergbeklimmen als skiën buiten de pistes. Omdat de expeditie vanaf een rondvarend schip worden georganiseerd, hebben gidsen de flexibiliteit en vrijheid om de beste sneeuw, optimaal weer en een verscheidenheid aan unieke bestemmingen in het noordpoolgebied te bereiken.
Om deel te nemen moeten skiërs in goede conditie zijn en hun eigen uitrusting hebben. Van gasten wordt ook verwacht dat ze sterke alpineskivaardigheden bezitten, zowel bij het klimmen als bij het afdalen, op ongeprepareerde hellingen tot 35° in verschillende sneeuwomstandigheden.

Dag9
Terugkomst Longyearbyen, vlucht naar huis

Helaas arriveert u vandaag weer terug in Longyearbyen. Eenmaal aangemeerd, wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht en vliegt u weer terug naar huis.

Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in Noorwegen.

Details & prijzen
Skiën en zeilen in Spitsbergen
Vanaf 5.490 p.p.
9 dagen
Noorwegen
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.