Tour d’Italia

Maak een onvergetelijke roadtrip over de mooiste wegen van Italië. Bezoek hierbij onder andere plaatsen als Venetië, Como, Gardameer en Portofino.
Vanaf 5.850 p.p.
8 dagen
Italië
Offerte aanvragen
Tour d'Italia
Tour d'Italia
De mooiste wegen
Tijdens deze reis gaat u een aantal van de mooiste wegen berijden. Onder andere de Giau Pass & de Grande Strada Delle Dolomiti staan op de routekaart.
Route
De reis begint in Verona waarna u noordwaarts rijdt naar Cortina d'Ampezzo, vervolgens rijdt u naar de twee bekendste meren van Italië; het Garda- & het Comomeer. Vanuit het noorden zakken we vervolgens af naar de Mediterraanse kust waar een nacht verblijven in Portofino. Het laatste gedeelte van de route doorkruisen we Toscane waarna u eindigt in het schitterende Florence.
Dagprogramma
Dag1
Verona
inclusief privé transfer

Vandaag vertrekt u richting Bella Italia! We kunnen een standaard vliegreis of een privévlucht voor u boeken. Na aankomst staat er een transfer op u te wachten om u naar uw accommodatie te brengen. Nadat u bent ingecheckt en zich even heeft opgefrist gaat u naar de binnenstad van het beroemde Verona voor een korte privé tour. Vervolgens heeft u nog voldoende tijd om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken.

Dag2
Verona, Venetië, Cortina d'Ampezzo

Vandaag begint de tour D'Italia pas echt. De auto's zijn eerder al naar Italië gebracht en staan in vol ornaat op jullie te wachten. Jullie vertrekken op tijd en rijden het eerste deel van de tour richting Venetië. Dit is een stukje snelweg (1,5 uur), hier parkeert u de auto waarna u per privéboot naar de lunchplek van vandaag gaat: Het fenomenale terras van The Gritti Palace. Na de boottour & lunch rijdt u halverwege de middag verder naar Cortina d'Ampezzo (3 uur). Het laatste gedeelte rijdt u hierbij over de bekende weg Passeo Giau, een prachtige eerste reisdag als voorproefje op wat u te wachten staat.

Dag3
Cortina d'Ampezzo, Gardameer

Vandaag rijdt u vanuit Cortina d'Ampezzo naar het Gardameer, u volgt hierbij de bekende "Grande Strada delle Dolomiti" één van de mooiste wegen van Italië. Onderweg kunt u op eigen gelegenheid stoppen om lekker te lunchen. In de loop van de middag komt u aan in uw accommodatie, gelegen op de landtong in het zuiden van het Gardameer.

Dag4
Gardameer, Comomeer

Vandaag rijdt u vanuit het Gardameer richting het Comomeer. U stopt daarbij onderweg niet zodat u royaal op tijd in het aan het Comomeer bent waar een 'Riva Tritone' boot voor u klaarligt. Met deze typische boot vaart u over het Comomeer langs de unieke bouwwerken aan de oevers van het meer. Onderweg is er voldoende tijd om te genieten van een glaasje prosecco.

Dag5
Comomeer, Portofino

U verlaat het bergachtige noorden en rijdt richting het zuiden. De rit van vandaag neemt ongeveer 4 uur in beslag. U luncht vandaag vlakbij het hotel waar u vanavond slaapt. U verblijft de komende nachten in één van de mooiste hotels van Italië, het Belmond Splendido wat prachtig uitkijkt over de baai in Portofino. U dineert hier in het Terrazza restaurant van het hotel.

Portofino-haven-jacht-boot-water-bergen-groen-blauw-stad
Dag6
Portofino

U verblijft vandaag een extra dag in Portofino, dit is een kleine Italiaanse plaats aan de Italiaanse Rivièra, in de provincie Genua. Het haventje van Portofino wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee. Het bergachtige schiereiland waarop Portofino gelegen is heeft de status van regionaal natuurpark. De Monte di Portofino is met zijn 612 meter de hoogste top. We hebben een aantal optionele activiteiten toegevoegd en stemmen samen met u het programma hierop af.

Dag7
Portofino, Florence

Er staat vandaag wederom een mooie route op het programma. U rijdt vandaag door de glooiende heuvels van het Toscaanse landschap. Uw reis start vandaag in de kustplaats Portofino en u eindigt in Florence. Onderweg kunt u gaan lunchen met de voeten in het zand in de 'Dalmazia Beach Club' waarna u aan het einde van de dag aankomt in Florence. Hier zit uw reis in er helaas op. Heeft u deze reis met uw eigen auto gemaakt, dan wordt deze de volgende dag terug naar Nederland vervoert voor u. Heeft u een huurauto gebruikt, dan wordt deze dezelfde dag bij uw hotel opgehaald. U geniet nog van een laatste avond in Italië en vliegt morgen weer richting Nederland.

Dag8
Florence, vlucht naar huis

U heeft in de ochtend nog de tijd om op eigen gelegenheid de stad in te gaan, na de lunch wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland. U heeft gegarandeerd een waanzinnige reis achter de rug waarbij u in uw eigen auto's enkele van de beste wegen ter wereld heeft bereden. Een bijzondere trip welke u nooit meer vergeet!

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in Italië.

Details & prijzen
Tour d'Italia
Vanaf 5.850 p.p.
8 dagen
Italië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.