Ultiem Namibië

Namibië herbergt 's-werelds oudste woestijnen, enorme zandduinen en de grootste kloof van het Afrikaanse continent. Reis mee door verlaten landschappen en ervaar de stilte van de Namib-woestijn
Vanaf 7.650 p.p.
16 dagen
Namibië
Offerte aanvragen
Ultiem Namibië
Ultiem Namibië
Kudde olifanten in NamibiëKudde olifanten in Namibië
Etosha National Park
Etosha National Park is één van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het park bestaat uit zoutpannen en droge bushvelden. Dit is een aanrader als u wilde dieren wil spotten, zoals olifanten, zebra's, leeuwen, en nog veel meer.
Duinen van de Sossusvlei
De zandduinen in de Sossusvlei zijn de hoogste zandduinen ter wereld.
Namibië woestijnberg oranjeNamibië woestijnberg oranje
Dagprogramma
Dag1
Windhoek

De reis gaat vandaag beginnen! U vliegt naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Bij aankomst wordt u naar uw eerste accommodatie gebracht.

Dag2
Windhoek, Sossusvlei
inclusief privé transfer, ontvangst huurauto

In de ochtend komt u aan in Windhoek. Hier haalt u bij aankomst uw huurauto op en rijdt u in ongeveer 5 uur naar uw eerste accommodatie, Sossusvlei. Gelegen in het schilderachtige en bekende Namib-Naukluft National Park, vindt u in Sossusvlei iconische rode zandduinen die tot bijna 400 meter hoogte komen. De helderblauwe luchten in combinatie met de gigantische rode duinen maken dit één van de meest schilderachtige natuurlijke wonderen van Afrika. Er zijn per dag 2 activiteiten inbegrepen bij uw overnachting bij Kulala Desert Lodge. U kunt kiezen uit verschillende 'jeep tours' naar onder andere de Dead Vlei of de Sesriem Caynon. Daarnaast kunt u ook lopend of op Fat-bikes op ontdekking onder begeleiding van een gids. Bij aankomst in uw accommodatie bespreekt u samen de mogelijkheden.

Dag3
Sossusvlei

Vandaag kunt u verschillende excursies ondernemen. Zo kunt u onder andere in de ochtend onder begeleiding van een gids in een 4x4 voertuig de Sossusvlei ontdekken. Tijdens de tour kunt u de Dead Vlei bezoeken en beklimmen, waar u een bizarre verzameling oude kameeldoornbomen kunt zien. Ook geniet u van een heerlijke picknick tussen de rode duinen. In de middag brengt u onder leiding van een gids een bezoek aan de Sesriem Caynon. Sossusvlei is gelegen in het Namib Naukluft National Park in Namibië, is een van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Namibië, met enkele van de hoogste duinen ter wereld. Het is misschien wel een van de meest fotografische bestemmingen in Afrika. Geniet van het geweldige landschap van Sossusvlei.

Dag4
Sossusvlei, Swakopmund

Vandaag begint u de dag met een bijzonder excursie. U gaat luchtballonvaart maken waarbij u met zonsopkomst over de woestijn heen kijkt, een onvergetelijke ervaring. Na een bijzondere ochtend en het ontbijt verlaat u de Sossusvlei en rijdt u door naar de volgende bestemming van uw vakantie; Swakopmund. Hier komt u naar een rit van ongeveer 5 uur aan. Deze badplaats ligt aan de schilderachtige kust van Namibië en staat bekend om zijn koloniale architectuur en het omringende woestijngebied. Namibië was ooit een Duitse kolonie en Swakopmund heeft nog veel Duitse invloeden. Na aankomst is de rest van de dag vrij ter besteding.

Dag5
Swakopmund

Vandaag staat er een zeilavontuur op uw programma. In de ochtend geniet u van een dolfijn- en zeehondencruise op een catamaran in het prachtige Walvisbaai-gebied. In de middag staat er een Sandwich Harbour 4x4 tour op de planning. Hier neemt een gids u mee door de zandwoestijnen van Swakopmund. Tijdens deze tour maakt u een stop in de duinen waar uw gids oesters, hapjes en een bijpassende wijn serveert, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht. U keert aan het einde van de middag terug naar uw accommodatie waar u de rest van de avond ter vrije besteding heeft.

namibie-woestijn-zand-blauwe-zee
Dag6
Swakopmund, Twyfelfontein

Vandaag verlaat u Swakopmund en rijdt u in ongeveer 4 uur naar uw accommodatie in Twyfelfontein. In Twyfelfontein vindt u een van de best bewaarde rotstekeningen van Afrika. Er zijn per dag 2 activiteiten inbegrepen bij uw overnachting bij Wilderness Doro Nawas. Zo kunt u kiezen uit 'nature drives', wandeltochten door het gebied, vogelspotten, sterrenkijken, en een bezoek aan het Damara cultureel museum. Bij aankomst in uw accommodatie bespreekt u de mogelijkheden.

Safari in Namibië
Dag7
Twyfelfontein

Vandaag heeft u een nieuwe dag in de prachtige Twyfelfontein. Er zijn per dag 2 activiteiten inbegrepen bij uw overnachting bij Wilderness Doro Nawas. Zo kunt u kiezen uit 'nature drives', wandeltochten door het gebied, vogelspotten, sterrenkijken, en een bezoek aan het Damara cultureel museum. Bij aankomst in uw accommodatie bespreekt u de mogelijkheden.

Dag8
Twyfelfontein, Hoanib

Vandaag checkt u na het ontbijt uit bij uw accommodatie in Twyfelfontein. U wordt opgewacht bij de airstrip van Doro Nawas waar u de huurauto achterlaat en met een klein vliegtuigje naar uw nieuwe accommodatie in Hoanib vliegt. U overnacht de aankomende dagen bij Haonib Skeleton Coast Camp. Dit is een prachtige accommodatie gelegen in de woestijn van Skeleton Coast, als u geluk heeft spot u de wilde dieren zelfs vanaf uw veranda! Aan het eind van de middag staat de eerste safari game drive op het programma waarbij u in een jeep de omgeving gaat verkennen en op zoek gaat naar wilde dieren. Na de safari geniet u van een drankje bij zonsondergang.

Dag9
Hoanib, Skeleton Coast, Hoanib

Vandaag staat u vroeg op en na het ontbijt gaat u in de jeep op ochtend safari. De tocht van 4 uur brengt u uiteindelijk bij de Skeleton Coast. Hier spot u verschillende zeehonden, de beroemde shipwrecks en geniet u van de lunch op het strand met prachtig uitzicht. Aan het eind van de middag stapt u aan boord van een klein vliegtuigje en maakt u een scenic flight terug naar het Hoanib Skeleton Coast Camp. Hier heeft u de rest van de avond vrij ter besteding en geniet u van het diner.

Namibië hoanib skeleton coast flamingos water woestijn
Dag10
Hoanib

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding bij uw prachtige accommodatie in Hoanib. U kunt vandaag kiezen uit een van de unieke excursies en safari's die de accommodatie aanbiedt. Zo kunt u een middag safari maken en een natuurwandeling.

Dag11
Hoanib, Etosha South

Vandaag verlaat u Hoanib en vervolgt u uw reis verder naar Etosha South. In de ochtend vliegt u vanaf de airstrip van Hoanib terug naar Doro Nawas (Twyfelfontein). Hier haalt u uw huurauto weer op en rijdt u in ongeveer vier uur naar Ethosha South. Ethosa National Park is het grootste wildpark van Namibië én een van de beste plekken om de Big Five te zien. Etosha betekent ‘grote witte plek’ en dit verwijst naar de zoutpan die zo’n 25% van het park in beslag neemt. U checkt in bij uw accomodatie. In de middag maakt u self-drive safari in het Etosha National Park.

Dag12
Etosha South

Vandaag gaat u het Etosha National Park verder ontdekken tijdens een safari in een open 4x4 safari jeep onder leiding van een ervaren gids. Ook kunt u ervoor kiezen om met een gids te voet het park verder te ontdekken. De wandeltocht neemt u verder mee in de flora en fauna van het gebied.

Dag13
Ethosha South, Okonjima Nature Reserve

Vandaag verlaat u Ethosa National Park en rijdt u verder naar Okonjima Nature Reserve. Dit natuurreservaat is een privé reservaat van ruim 22.000 hectare groot en staat bekend om zijn unieke dieren als luipaarden, hyena's, leeuwen en neushoorns. Bij de accommodatie kunt u verschillende activiteiten ondernemen om om de omgeving te ontdekken en de unieke dieren te spotten. Vandaag kunt u kiezen uit een safari of een luipaard trekking met een ranger.

Dag14
Okonjima Nature Reserve

Vandaag wordt u wakker in het prachtige Okonjima Nature Reserve. U heeft een dag ter vrije besteding om te genieten bij uw heerlijke accommodatie. Optioneel kunt u vandaag een neushoorn trekking maken. Samen met een ervaren ranger gaat u te voet op zoek naar de unieke dieren.

Dag15
Okonjima Nature Reserve, vlucht naar huis
inleveren huurauto

Vandaag zit uw rondreis in Namibië er op. U rijdt in ongeveer 4 uur terug naar Windhoek. Aangekomen op de luchthaven levert u uw huurauto in en stapt u op de vlucht terug naar huis.

Dag16
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Kudde olifanten in Namibië
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.

Details & prijzen
Ultiem Namibië
Vanaf 7.650 p.p.
16 dagen
Namibië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.