Ultiem Zweeds Lapland

Tijdens deze reis naar Lapland geniet u van het ultieme winterse avontuur. Ontdek het ruige landschap met een sneeuwscooter en laat u meenemen door enthousiaste husky's. En wie weet spot u in de avond het unieke noorderlicht.
Vanaf 3.250 p.p.
5 dagen
Zweden
Offerte aanvragen
Ultiem Zweeds Lapland
Ultiem Zweeds Lapland
Noorderlicht
Het noorderlicht ontstaat uit de botsing tussen elektrisch geladen deeltjes van de zon die de atmosfeer van de aarde binnendringen. Oktober tot en met maart is de beste periode om het noorderlicht te spotten in Lapland vanwege het aantal lichturen.
Brändön Lodge
Op een eiland aan de kust van Zweeds Lapland ligt Brändön Lodge. De lodge kijkt uit over de bevroren zee en de eilanden van de Luleå-archipel. De Luleå-archipel heeft in totaal 1300 eilanden en slechts 100 inwoners en is een unieke wildernis waar de zee rond het eiland in de winter tot een meter dik bevriest, waardoor er een grote verscheidenheid aan winteractiviteiten mogelijk is.
Hondensledetocht
Een hondensledetocht door Zweeds Lapland is in vele manieren een geweldige ervaring. De kracht van de honden en hun capaciteit om de slee op hoge snelheid door de sneeuw te trekken, het Arctische klimaat en de ongerepte natuur geeft u een unieke belevenis die u niet snel zult vergeten. De tocht gaat over bevroren rivieren en met sneeuw bedekte bossen. Als u geluk heeft komt u misschien wel een rendier of een eland tegen tijdens de tocht.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Luleå (Zweden)
inclusief privé transfer

Het avontuur kan beginnen! Vandaag vliegt u naar Luleå, waar een lokale medewerker op u staat te wachten en u naar uw accommodatie Brändön Lodge brengt. De transfer duurt ongeveer 30 minuten. Hier komt u aan het einde van de middag aan. Er staat in de avond een 2-gangendiner van uitstekende kwaliteit gepland in het restaurant van Brändön Lodge. De keuken van Zweeds Lapland is vaak afkomstig uit de eigen frisse en schone natuur. Wild, bessen, vis en nog veel meer zijn ingrediënten voor een aantal van de klassieke gerechten.

Dag2
Luleå

U start de ochtend met een sneeuwscootertocht. Tijdens deze 2-uur durende tocht gaat u de prachtige omgeving van Luleå ontdekken. De excursie is op basis van share drive. Na deze geweldige ervaring geniet u van een tocht met een Hovercraft. Reizen met een hovercraft is een unieke en magische manier om de bevroren Botnische Golf te ontdekken! Luleå is de enige plek in Zweeds Lapland waar een tocht met dit adrenaline-opwekkende zweefvoertuig mogelijk is. Daarna wordt er een lunch geserveerd in het restaurant van uw accommodatie. Ook wordt hier in de avond weer een uitstekend 2-gangendiner geserveerd.

lulea-hovercraft-ijs-bergen
Dag3
Luleå, Kiruna

Het is tijd om uit te checken bij uw accommodatie Brändön Lodge om vervolgens met de trein naar uw volgende bestemming te reizen, Kiruna. Het is een prachtige treinreis waarbij u geniet van de omgeving en indrukwekkende natuur. De treinreis duurt ongeveer 4 uur. U kunt in de trein helaas geen eten en drinken kopen en daarom krijgt u een lunchtasje mee vanuit Brändön Lodge. Bij aankomst wordt er een 3-gangendiner geserveerd in het restaurant van Camp Ripan. Na het diner kunt u heerlijk tot rust komen in de Aurora Spa. Deze spa heeft in 2020 een prijs gewonnen voor meest unieke spa van Europa. Het is mogelijk om vanuit hier het noorderlicht te spotten!

Dag4
Kiruna

U start de ochtend met een hondensledetocht. Een hondensledetocht door Zweeds Lapland is in vele manieren een geweldige ervaring. De kracht van de honden en hun capaciteit om de slee op hoge snelheid door de sneeuw te trekken, het Arctische klimaat en de ongerepte natuur geeft u een unieke belevenis die u niet snel zult vergeten. Daarna wordt er gezorgd voor een lunch in het restaurant van uw accommodatie. Begin avond gaat u met de rendieren op pad. Tijdens deze tocht gaat u samen met een gids het noorderlicht ontdekken en zorgt de gids voor een diner in de buitenlucht. Een unieke ervaring!

Dag5
Kiruna, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Helaas komt uw reis vandaag tot een einde. Na het ontbijt wordt u opgehaald door een privé transfer, die u naar de luchthaven van Kiruna brengt. Vanaf hier vliegt u terug naar huis. Wij hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad!

Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in Zweden.

Details & prijzen
Ultiem Zweeds Lapland
Vanaf 3.250 p.p.
5 dagen
Zweden
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.