Wild Namibië

Tijdens deze complete rondreis door Namibië bezoekt u de hoogtepunten van het land. Ontdek de uitgestrekte vlakten met uw eigen huurauto, waar u onderweg kunt genieten van het natuurschoon.
Vanaf 4.450 p.p.
15 dagen
Namibië
Offerte aanvragen
Wild Namibië
Wild Namibië
Etosha National Park
Etosha National Park is één van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het park bestaat uit zoutpannen en droge bushvelden. Dit is een aanrader als u wilde dieren wil spotten, zoals olifanten, zebra's, leeuwen, en nog veel meer.
Duinen van de Sossusvlei
De zandduinen in de Sossusvlei zijn de hoogste zandduinen ter wereld.
Namibië woestijnberg oranjeNamibië woestijnberg oranje
Dagprogramma
Dag1
Windhoek

De reis gaat vandaag beginnen! U vliegt naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Bij aankomst wordt u naar uw eerste accommodatie gebracht.

Dag2
Windhoek, Sossusvlei
inclusief privé transfer, ontvangst huurauto

In de ochtend komt u aan in Windhoek. Hier haalt u bij aankomst uw huurauto op en rijdt u in ongeveer 5 uur naar uw eerste accommodatie, Sossusvlei. Gelegen in het schilderachtige en bekende Namib-Naukluft National Park, vindt u in Sossusvlei iconische rode zandduinen die tot bijna 400 meter hoogte komen. De helderblauwe luchten in combinatie met de gigantische rode duinen maken dit één van de meest schilderachtige natuurlijke wonderen van Afrika. Er zijn per dag 2 activiteiten inbegrepen bij uw overnachting bij Kulala Desert Lodge. U kunt kiezen uit verschillende 'jeep tours' naar onder andere de Dead Vlei of de Sesriem Caynon. Daarnaast kunt u ook lopend of op Fat-bikes op ontdekking onder begeleiding van een gids. Bij aankomst in uw accommodatie bespreekt u samen de mogelijkheden.

Dag3
Sossusvlei

Vandaag kunt u verschillende excursies ondernemen. Zo kunt u onder andere in de ochtend onder begeleiding van een gids in een 4x4 voertuig de Sossusvlei ontdekken. Tijdens de tour kunt u de Dead Vlei bezoeken en beklimmen, waar u een bizarre verzameling oude kameeldoornbomen kunt zien. Ook geniet u van een heerlijke picknick tussen de rode duinen. In de middag brengt u onder leiding van een gids een bezoek aan de Sesriem Caynon. Sossusvlei is gelegen in het Namib Naukluft National Park in Namibië, is een van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Namibië, met enkele van de hoogste duinen ter wereld. Het is misschien wel een van de meest fotografische bestemmingen in Afrika. Geniet van het geweldige landschap van Sossusvlei.

Dag4
Sossusvlei, Swakopmund

Vandaag begint u de dag met een bijzonder excursie. U gaat optioneel een luchtballonvaart maken waarbij u met zonsopkomst over de woestijn heen kijkt, een onvergetelijke ervaring. Na een bijzondere ochtend en het ontbijt verlaat u de Sossusvlei en rijdt u door naar de volgende bestemming van uw vakantie; Swakopmund. Hier komt u naar een rit van ongeveer 5 uur aan. Deze badplaats ligt aan de schilderachtige kust van Namibië en staat bekend om zijn koloniale architectuur en het omringende woestijngebied. Namibië was ooit een Duitse kolonie en Swakopmund heeft nog veel Duitse invloeden. Na aankomst is de rest van de dag vrij ter besteding.

Dag5
Swakopmund

Vandaag staat er optioneel een zeilavontuur op uw programma. In de ochtend geniet u van een dolfijn- en zeehondencruise op een catamaran in het prachtige Walvisbaai-gebied. In de middag staat er een Sandwich Harbour 4x4 tour op de planning. Hier neemt een gids u mee door de zandwoestijnen van Swakopmund. Tijdens deze tour maakt u een stop in de duinen waar uw gids oesters, hapjes en een bijpassende wijn serveert, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht. U keert aan het einde van de middag terug naar uw accommodatie waar u de rest van de avond ter vrije besteding heeft.

Dag6
Swakopmund, Damaraland

Vandaag verlaat u Swakopmund en rijdt u in ongeveer 2 uur naar uw accommodatie in Damaraland. Dit is een adembenemend ruig woestijn gebied met rotsen en bergen. U checkt in bij uw accommodatie dat zich bevindt aan de voet van de bekende Brandberg, de hoogste bergtop van Namibië.

Dag7
Damaraland, Twyfelfontein

Vandaag verlaat u Skeleton Coast en rijdt u in ongeveer 5 uur naar Twyfelfontein. Om 09:00 brengt de gids u vanuit de Shipwreck Lodge terug naar het pick-up point in Möwe Bay waar u terugkeert bij de huurauto. Twyfelfontein ligt in het prachtige Damaraland. Dit is een adembenemend ruig woestijn gebied met rotsen en bergen. De bekendste plekken in deze omgeving zijn Spitzkoppe en Twyfelfontein. In Spitzkoppe vindt u een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Namibie, een prachtige berg van 700 meter hoog boven het omliggende landschap. In Twyfelfontein vindt u een van de best bewaarde rotstekeningen van Afrika. Er zijn per dag 2 activiteiten inbegrepen bij uw overnachting bij Wilderness Doro Nawas. Zo kunt u kiezen uit 'nature drives', wandeltochten door het gebied, vogelspotten, sterrenkijken, en een bezoek aan het Damara cultureel museum. Bij aankomst in uw accommodatie bespreekt u de mogelijkheden.

Dag8
Twyfelfontein, Ethosa South

Vandaag verlaat u de Twyfelfontein en rijdt u in ongeveer 3,5 uur naar de grens van het Ethosa National Park. Ethosa National Park is het grootste wildpark van Namibië én een van de beste plekken om de Big Five te zien. Etosha betekent ‘grote witte plek’ en dit verwijst naar de zoutpan die zo’n 25% van het park in beslag neemt. U checkt in bij Etosha Safari Camp Campsite. Hier gaat u kamperen in een prachtige omgeving. Optioneel kunnen we voor u enkele safari's bijboeken.

Namibië ethosa national park olifanten lopen in een kudde
Dag9
Ethosa South

Vandaag gaat u optioneel het Etosha National Park verder ontdekken tijdens een safari in een open 4x4 safari jeep onder leiding van een ervaren gids. Tijdens de safari heeft u de kans om leeuwen, olifanten, giraffen en nog veel meer te zien. Ook kunt u ervoor kiezen om met een gids te voet het park verder te ontdekken. De wandeltocht neemt u verder mee in de flora en fauna van het gebied.

Dag10
Ethosa South, Ethosa East

Vandaag verlaat u het zuiden van Ethosa en rijdt u met de huurauto naar het oosten van dit nationale park. U checkt in bij Namutoni Camp waar u gaat kamperen in een schitterende omgeving. In de avond maakt u optioneel een nachtsafari.

Dag11
Ethosa East

Vandaag wordt u wakker in het oostelijke deel van het wereldberoemde Etosha National Park, dat bekend staat als een van de meest toegankelijke wildreservaten in zuidelijk Afrika. Een indrukwekkende Etosha-zoutpan van 5000 vierkante kilometer vormt een groot deel van de oostkant van het park en is zelfs vanuit de ruimte te zien. Dit afgelegen gebied wemelt van een overvloed aan dieren in het wild, zoals leeuwen, olifanten, zwarte neushoorns en giraffen, evenals een verscheidenheid aan vogels met flamingo's, struisvogels, adelaars, neushoornvogels en uilen. Optioneel maakt u vandaag een safari met een ervaren gids.

Dag12
Ethosa East, Windhoek

Vandaag rijdt u in ongeveer 6 uur door naar de laatste accommodatie van uw rondreis. U checkt in bij de bekroonde Naankuse Lodge, op slechts 30 minuten van Windhoek. Naankuse Lodge prachtige accommodatie te midden van een natuurreservaat van 3200 hectare. De lodge is een eco-toeristische instelling zonder winstoogmerk, waar alle winst wordt teruggeploegd om liefdadigheidsprojecten onder de Naankuse Foundation te ondersteunen. Tijdens uw verblijf is 1 excursie per dag inclusief, bij aankomst bespreekt u de mogelijkheden.

Dag13
Windhoek

Vandaag is de laatste volledige dag van uw reis. Ook vandaag is er 1 activiteit voor u inclusief. Er zijn tal van mogelijkheden. Zo kunt u verschillende safari tochten maken, een natuurwandeling en een kijkje nemen achter de schermen.

Dag14
Windhoek, vlucht naar huis
inleveren huurauto

Vandaag zit uw rondreis in Namibië er op. U rijdt in ongeveer 30 minuten terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert en op de vlucht terug naar huis stapt. Wij hopen dat u een onvergetelijk vakantie heeft gehad!

Namibië windhoek overstekende neushoorns
Dag15
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.

Details & prijzen
Wild Namibië
Vanaf 4.450 p.p.
15 dagen
Namibië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.