Wildlife spotten op Spitsbergen

Vanuit Spitsbergen stapt u op een schip om de archipel tussen de Noorse Zee, Groenlandse Zee en Noordelijke IJszee te verkennen tijdens een 7-daagse vaartocht. Spot onderweg ijsberen, ringelrobben, baardrobben en Groenlandse walvissen.
Vanaf 6.150 p.p.
10 dagen
Noorwegen
Offerte aanvragen
Wildlife spotten op Spitsbergen
Wildlife spotten op Spitsbergen
Wildlife op Spitsbergen
Een expeditie cruise naar Spitsbergen biedt enorm veel kansen om pooldieren te zien. Het overgrote deel van het dierenleven speelt zich in het water of dicht bij de kust af. IJsberen zijn vermoedelijk de hoofdattractie in Spitsbergen. Deze ziet u gelukkig ook op zo goed als alle reizen in Spitsbergen. Spitsbergen is de grootste wildernis van Europa, er zijn wel zes nationale parken waar de dieren beschermd zijn!
Expeditie op Spitsbergen
Ongerepte en voor ons mensen haast onleefbare natuurgebieden die u in alle comfort vanaf het schip kunt aanschouwen en met de zodiac van dichtbij kunt gaan bekijken. De route van de cruise is maar een suggestie, want de tocht wordt bepaald door de natuurelementen. Het ene moment geniet u en blijft het schip langer hangen bij een actieve gletjser en de andere keer vaart u een dichtgevroren fjord voorbij. De expeditie blijft een grote verrassing!
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Oslo

Uw reis gaat vandaag van start met een vlucht naar Oslo. Hier aangekomen, wordt u middels een transfer naar uw hotel gebracht indien u een hotel in de stad heeft gekozen. Vanwege uw volgende vlucht van de volgende dag kunt u er namelijk ook voor kiezen om in het Airport Hotel te verblijven. U kunt eventueel nog de hoofdstad van Noorwegen gaan verkennen, maar bereidt zich ook voor op de vlucht naar Spitsbergen van morgen.

Dag2
Vlucht naar Spitsbergen, Isfjorden

U begeeft zich vandaag weer naar de luchthaven in Oslo, want u vlucht naar Longyearbyen staat op het programma. Dit is het logistieke centrum van Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard archipel. U word bij aankomst op de luchthaven per transfer naar het schip gebracht, waar u de komende week de cruise mee gaat maken. Vroeg in de avond vaart het schip Isfjorden uit, waar u misschien wel de eerste dwergvinvis van de reis ziet.

Dag3
Spitsbergen

U wordt vandaag wakker op de Hondius en vaart richting de noordkust van Spitsbergen. Aan de noordkust van Spitsbergen kunt u genieten van Raudfjord, een uitgestrekte fjord vol gletsjers. En misschien worden ze wel bezocht door ringelrobben en baardrobben. Op de kliffen en de kustlijn vindt u ook bloeiende zeevogelkolonies, een rijke vegetatie en mogelijk ijsberen.

Dag4
Spitsbergen

Afhankelijk van het weer en het ijs op zee kunnen we Liefdefjorden binnenvaren en de 5 kilometer lange zijde van de Monaco-gletsjer in zicht krijgen. Het water voor deze steile gletsjer is een favoriete voedselplek voor duizenden drieteenmeeuwen en het ijs is een populair jachtgebied voor ijsberen. Als de ijsomstandigheden ons verhinderen om hier te varen, kunnen we langs de westkust van Spitsbergen varen.

Dag5
Spitsbergen

Ons doel is om de Straat van Hinlopen binnen te varen, waar baardrobben, ringelrobben en ijsberen leven. Bij de ingang is het zelfs mogelijk om blauwe vinvissen te zien. Nadat u in de Zodiacs tussen de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya hebt gevaren, kunt u de vogelkliffen van Alkefjellet bekijken, met hun duizenden Brünnich's zeekoeten. Aan de oostkant van de Straat van Hinlopen kunnen we proberen aan land te gaan op Nordaustlandet. Hier kunnen we rendieren, rozevoetganzen en walrussen zien. We kunnen een alternatieve route nemen als het ijs de toegang tot Hinlopen verhindert.

Dag6
Spitsbergen

Het noordelijkste punt van de reis ligt misschien wel ten noorden van Nordaustlandet, bij de Zeven Eilanden. Hier kunnen we 80° noorderbreedte bereiken, slechts 870 kilometer van de geografische noordpool. In dit gebied leven ijsberen, dus het schip kan enkele uren tussen het pakijs blijven liggen voordat we weer terug naar het westen varen.

Dag7
Spitsbergen

Terwijl we onze route naar het westen hervatten, proberen we ijsberen en ongrijpbare Groenlandse walvissen te spotten. Ongeveer 40 zeemijl ten westen van Spitsbergen varen we naar de rand van het continent. Hier foerageren 's zomers vinvissen. Bij de monding van de Kongsfjorden heeft u een goede kans om dwergvinvissen te zien.

Dag8
Spitsbergen

Walrussen leggen soms aan in Forlandsundet. Als alternatief kunnen we naar St. Johns Fjord varen of zuidwaarts naar de monding van Isfjorden en aan land gaan bij Alkhornet. Zeevogels nestelen op deze kliffen, poolvossen zoeken beneden naar gevallen eieren en kuikens en rendieren grazen de schaarse vegetatie.

Dag9
Terugkomst Longyearbyen, vlucht naar huis

Helaas arriveert u vandaag weer terug in Longyearbyen. Eenmaal aangemeerd, wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht en vliegt u weer terug naar huis.

Dag10
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in Noorwegen.

Details & prijzen
Wildlife spotten op Spitsbergen
Vanaf 6.150 p.p.
10 dagen
Noorwegen
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.