Zwemmen met wilde orka's in Noorwegen

Ga mee op orka-expeditie met deze luxe cruise. Ervaar de betovering van Tromsø, het noorderlicht en het overvloedige wildlife. Tevens heeft u een unieke kans om te zwemmen met orka's in het wild.
Vanaf 7.900 p.p.
8 dagen
Noorwegen
Offerte aanvragen
Zwemmen met wilde orka's in Noorwegen
orka-zee-zonsondergang.jpgorka-zee-zonsondergang.jpg
Zwemmen met wilde orka's in Noorwegen
Tromsö
Tromsø biedt een adembenemend uitzicht op de dramatische landschappen van Noord-Noorwegen. Gelegen boven de poolcirkel, biedt deze iconische stad bezoekers de kans om te genieten van het magische noorderlicht in de winter en de eindeloze middernachtzon in de zomer, waardoor het een onvergetelijke bestemming is voor natuurliefhebbers het hele jaar door. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze ongerepte schoonheid vast te leggen.
Zwemmen met het zwart-witte roofdier van de zee
Laat u betoveren door een unieke ervaring, waar u de kans hebt om te zwemmen met de indrukwekkende zwart-witte orka's, de roofdieren van de zee.
tromso-orka-schemeringtromso-orka-schemering
Noorderlicht
Het noorderlicht ontstaat uit de botsing tussen elektrisch geladen deeltjes van de zon die de atmosfeer van de aarde binnendringen. Oktober tot en met maart is de beste periode om het noorderlicht te spotten in Lapland vanwege het aantal lichturen.
Wildlife van Noordwegen
Een unieke kans om het intrigerende wildlife van Noorwegen te ervaren, van majestueuze orka's tot speelse zeehonden, waardoor elke duik een ontmoeting met de wonderen van de Noordelijke Oceaan is.
walvis-in-het-water-springtwalvis-in-het-water-springt
Wildlife van Noordwegen
Een unieke kans om het intrigerende wildlife van Noorwegen te ervaren, van majestueuze orka's tot speelse zeehonden, waardoor elke duik een ontmoeting met de wonderen van de Noordelijke Oceaan is.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Tromsø (Noorwegen)
inclusief privé transfer

U begint vandaag uw reis naar Noorwegen. U vliegt naar Tromsö waar u de volgende dag gaat starten aan de 6-daagse cruise. Het is belangrijk dat u één dag van te voren naar Tromsö reist, om er zeker van te zijn dat u op tijd aanwezig bent bij de start van de cruise. Afhankelijk van u vluchtkeuze heeft u vrije tijd ter besteding.

Dag2
Tromsø, Skjervöy

Vandaag start de 6-daagse cruise langs de noordelijke fjorden. De boot waar u de komende dagen op gaat verblijven ligt 3-4 uur rijden van Tromsö vandaan. U wordt na het ontbijt verwacht bij het Scandic Ishavs hotel in Tromsö. Vanaf hier vertrekt de bus naar Skjervöy, waar de boot op u wacht. Geduurde de volgende dagen vaart u langs verschillende indrukwekkende gebieden, zoals Reisafjord, Kvaenangsfjord and Loppa.

Dag3
Trom regio

De wekker staat gedurende de komende dagen om 07:30. Het ontbijt start om 08:00, waarbij de boot rond 09:00 de haven verlaat. Elke dag gaat u opzoek naar groepen orka's, bultruggen en scholen haring. Vanaf het royale buitendek heeft u prachtig uitzicht over het Noorse landschap, waarbij elke avond de kans aanwezig is om het noorderlicht te bewonderen. Als u dicht bij de groep orka's bent wordt er eerst door de gidsen bepaald of het veilig genoeg is om het water in te gaan. Het is dus erg belangrijk dat u uw 'dry-suit' altijd klaar heeft liggen, om zo snel mogelijk het water in te kunnen gaan. De orka's moeten rustig benaderd worden, zodra de gids aangeeft dat het veilig genoeg is mag u het water in. Het is belangrijk dat u goed de instructies van de gidsen opvolgt en dichtbij gids blijft.

Dag4
Trom regio

Hopelijk heeft u gisteren al u eerste ervaring gehad met de groep orka's. U kunt er ook voor kiezen om op de boot te blijven als de rest van de groep gaat snorkelen. Vanaf het royale buitendek kan u prachtige foto's maken van de omgeving en walvissen. Daarnaast zijn de wintermaanden in het noorden van Noorwegen een perfecte plek om het noorderlicht te zien. Tijdens deze expeditie zijn alle maaltijden inbegrepen, deze maaltijden worden elke dag vers klaar gemaakt door de chef.

Dag5
Trom regio

In de fjorden van het noordelijke Noorwegen worden veel haring gevangen. Dit is ook de reden waarom er in dit gebied zo veel bultruggen en orka's aanwezig zijn gedurende de winter periode. Tijdens de cruise wordt er veel uitleg geven over de omgang met de walvissen. U leert hoe u de walvissen het best kan benaderen om u ervaring in het water zo veilig mogelijk te maken. Aan het eind van de dag staat het diner voor u klaar en kunt u er voor kiezen om op te warmen in de hut tub die aanwezig is op het buitendek.

Dag6
Trom regio

Vandaag is de laatste dag van de expeditie. De afgelopen dag heeft u veel indrukken gehad en ervaringen voor het leven beleefd. Om bij deze prachtige dieren te zijn in hun eigen habitat is een ervaring voor het leven.

walvis-in-het-water-springt
Dag7
Trom regio, Skjervöy, Tromsø

Aan het eind van de middag vaart u terug naar Skjervöy, voor de ontscheping. Aan het eind van de middag wordt u terug gebracht naar het begin punt van de reis, Tromsø. Hier verblijft u nog 1 nacht om nog na te genieten van alle indrukken.

tromso-orka-schemering
Dag8
Tromsø, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

U wordt deze dag wakker in Tromsø, waar u deze reis voorgoed afsluit en met een transfer naar de luchthaven wordt gebracht. Daar stapt u in het vliegtuig terug naar Nederland.

Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in Noorwegen.

Details & prijzen
Zwemmen met wilde orka's in Noorwegen
Vanaf 7.900 p.p.
8 dagen
Noorwegen
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.