Elektriciteit in Botswana

Heb ik een reisstekker nodig in Botswana?

In Botswana komen de stopcontacten voor type D, G en M voor. Dit komt niet overeen met de stopcontacten van Nederland, waar type C de standaard is. Daarom heeft u wel een reisstekker nodig, om gebruik te maken van de elektriciteit in Botswana. Het is aan te raden om een wereldstekker te gebruiken, aangezien die in meerdere stopcontacten past. Als alternatief kunt u twee reisstekkers meenemen: van type C naar type D, G en M.

De standaard elektriciteitsspanning 230 volt, en het frequentiesysteem is 50 hertz. De nominale spanning in Botswana is ongeveer gelijk met de spanning in Nederland (230 volt). Daarom is een spanningsomvormer niet nodig voor het gebruik van elektriciteit in Botswana.

Overzicht stopcontacten in Botswana

Goed voorbereid naar Botswana

Bij het inpakken voor uw reis naar Botswana, overweeg het meenemen van een reisstekker om ervoor te zorgen dat u uw apparaten moeiteloos kunt opladen. Voor uw apparaten hoeft u zich geen zorgen te maken over de spanningstandaard, waardoor er geen spanningsomvormer nodig is.

Bij de meeste stedelijke gebieden hebben ze een betrouwbare elektriciteitsvoorziening. Veel hotels, restaurants, winkelcentra en andere commerciële gebouwen hebben elektriciteit beschikbaar voor hun gasten en klanten.

In sommige afgelegen gebieden of dorpen kan de elektriciteitsvoorziening minder betrouwbaar zijn, en stroomuitval kan voorkomen. Het kan handig zijn om een zaklamp en een powerbank mee te nemen, vooral als u van plan bent om naar landelijke gebieden te reizen waar de elektriciteitsvoorziening minder stabiel kan zijn.

Kortom, om gebruik te maken van de elektriciteit in Botswana, is het handig om voor de zekerheid een reisstekker mee te nemen.

Onze reizen naar Botswana

Okavango Rivier in Botswana
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Botswana.