Feestdagen in Botswana

Wanneer zijn de Botswaanse feestdagen?

Botswana viert vele feestdagen die verschillen van religieuze vieringen tot culturele festiviteiten. Deze feestdagen vormen een belangrijk onderdeel van de Botswaanse cultuur en bieden bezoekers een kans om de tradities van het land te ervaren.

1 mei  |  Dag van de Arbeid

Op 1 mei viert Botswana de Dag van de Arbeid. Het is een nationale feestdag die de bijdragen en rechten van werknemers eert. Op deze dag worden vaak evenementen en parades georganiseerd.

1 jul  |  Herdenking Seretse Khama

Twee maanden later wordt er stilgestaan bij de eerste president van het land: Seretse Khama. Hij was een sleutelfiguur in de strijd voor onafhankelijkheid, dat leidde tot een stabiele democratie in Botswana. Zijn nalatenschap wordt jaarlijks gevierd op 1 juli.

jul  |  Presidentsdag

Op de derde maandag van juli worden de bijdragen van de presidenten geëerd. Het is een nationale feestdag vol met culturele evenementen, parades, en festiviteiten om de trots van hun land te tonen.

Dansende Botswanen in Botswana

30 sep  | Botswanadag

Op 30 september wordt Botswanadag gevierd. In 1966 werd op die dag Botswana onafhankelijk, na de kolonisatie van het Verenigd Koninkrijk. Het wordt nationaal gevierd met festiviteiten en parades, waar ze hun trots voor het land uiten.

1 okt  | Dag na Botswana Dag

De dag na Botswanadag is een rustdag voor veel inwoners van Botswana, waarbij de meeste inwoners vaak nog nagenieten van de festiviteiten. Deze dag biedt de gelegenheid om samen te komen met familie en vrienden.

26 dec  |  Kerstmis

Kerst in Botswana wordt vaak gevierd met kleurrijke festivals, zang en dans, waarbij gemeenschappen samenkomen om te genieten van de feestelijke sfeer. Traditionele gerechten zoals gebraden vlees en lokale delicatessen zijn een belangrijk onderdeel van de viering, waarbij families samen genieten van een uitgebreide maaltijd.

Onze reizen naar Botswana

Okavango Rivier in Botswana
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Botswana.