Fooien in Botswana

Safari chauffeur in Zuid-Afrika

Hoe gebruikelijk is fooi in Botswana?

In Botswana is het geven van fooi wel gebruikelijk, maar het is niet verplicht. Het bedrag kunnen erg verschillen, zowel in het type service als de locatie. Om goed voorbereid te zijn staan hieronder een paar gewoonten met betrekking tot fooien in Botswana:

Restaurants

In restaurants is het gebruikelijk om een fooi van ongeveer 10% tot 15% van de rekening te geven, als de service goed beviel. In sommige restaurants kunnen de servicekosten al in de totaalprijs inbegrepen zijn. Daarom is het handig om de rekening te controleren voordat u fooi geeft. Als de servicekosten al zijn inbegrepen, is een extra fooi niet noodzakelijk, maar wordt het soms nog steeds gewaardeerd, vooral bij uitstekende service.

Gidsen en Safari-personeel

Fooien zijn een belangrijk onderdeel van het inkomen voor gidsen en safari-personeel. U kunt 5 euro per gids als richtlijnen nemen. Deze fooien kunnen aan het einde van de safari worden gegeven en worden meestal gezamenlijk ingezameld door de groep gasten.

Taxi’s en Transport

In taxi’s is het geven van fooi minder gebruikelijk dan bij andere diensten. Toch wordt het altijd gewaardeerd als de chauffeur behulpzaam en vriendelijk is. Het afronden van het tarief of het geven van een kleine extra fooi van ongeveer 10% is een beleefd gebaar.

Hoewel fooien in Botswana over het algemeen niet verplicht zijn, worden ze wel gewaardeerd en zijn ze een belangrijke aanvulling op het inkomen van veel werknemers in de dienstverlenende sector. Het is belangrijk om te onthouden dat fooien een blijk van waardering zijn voor goede service en dat het bedrag kan variëren afhankelijk van de situatie en persoonlijke voorkeur.

Onze reizen naar Botswana

Okavango Rivier in Botswana
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Botswana.