Munteenheid in Botswana

Zonsondergang bij Okavango Delta in Botswana

Waarmee betalen ze in Botswana?

De munteenheid van Botswana is de Botswaanse pula (BWP). De pula is onderverdeeld in 100 thebe. De naam “pula” betekent “regen” in Setswana, wat staat voor de waarde van regen in het droge klimaat van Botswana. “Thebe” betekent “schild”, wat symbool staat voor kracht en bescherming.

Op dit moment krijgt u ongeveer 15 Botswaanse pula voor één euro. De wisselkoersen kunnen echter snel veranderen. Wilt u de actuele wisselkoers zien? Bekijk dan hier de huidige wisselkoers van de Botswaanse pula.

Er zijn verschillende coupures in omloop voor zowel bankbiljetten als munten. De bankbiljetten zijn beschikbaar in de waarden van 10, 20, 50, 100 en 200 pula. Er zijn zeven verschillende munten beschikbaar: 5, 10, 25, en 50 thebe, en 1, 2, en 5 pula.

Gaborono in Botswana

Betaalmogelijkheden in Botswana

In Botswana zijn er verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar. Contant geld is het meest gepast, vooral in landelijke gebieden en kleine bedrijven. In stedelijke gebieden en toeristische bestemmingen heeft u grotendeels de mogelijkheid om de credit card te betalen.

Visa en MasterCard worden geaccepteerd in de meeste hotels, restaurants, supermarkten, en winkels. Bankpassen van Maestro worden geaccepteerd bij verschillende geldautomaten in de grote steden. Geldautomaten (ATM’s) zijn beschikbaar in de meeste steden en toeristische gebieden, waar u met internationale bankpassen geld kan opnemen.

Onze reizen naar Botswana

Okavango Rivier in Botswana
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Botswana.