Religie in Botswana

Biddende vrouw in Afrika

Welke religies komen in Botswana voor?

Botswana kent verschillende religies in het land. De grootste religie is het Christendom, maar het land kent meerdere soorten religies. Op deze pagina vertellen we alles over de voorkomende religie is Botswana.

Christendom

Ongeveer 70% van de mensen in Botswana zijn christen. Ze behoren tot verschillende kerken, zoals de Anglicaanse Kerk, de Katholieke Kerk, de Lutherse Kerk en veel Pinkster- en Evangelische kerken. Het christendom kwam naar Botswana door Europese missionarissen in de 19e en 20e eeuw.

Inheemse religies

Naast het christendom hebben veel mensen in Botswana ook traditionele Afrikaanse geloven. Ze geloven in de geesten van hun voorouders en in spirituele krachten die hun dagelijks leven beïnvloeden. Ze doen rituelen en ceremonies om in harmonie te leven met deze geesten. Traditionele genezers, ook wel sangoma’s of dingaka genoemd, zijn belangrijk in deze religie. Mensen gaan naar hen voor genezing, advies en rituelen.

Gaborono in Botswana

Andere religies

In Botswana zijn er ook kleine groepen moslims, hindoes en bahá’ís. De meeste moslims zijn immigranten uit Zuid-Azië, maar er zijn ook enkele lokale bekeerlingen. De hindoeïstische gemeenschap bestaat vooral uit Indiase immigranten en woont vooral in steden zoals Gaborone en Francistown.

Religieuze feestdagen

In Botswana worden verschillende religieuze festivals en feestdagen gevierd. Naast christelijke feestdagen zoals Kerstmis en Pasen, zijn er ook traditionele feesten die belangrijk zijn voor de cultuur van de verschillende etnische groepen. Voorbeelden hiervan zijn de Dithubaruba en de Khawa Dune Challenge. Deze feesten combineren religieuze rituelen met culturele en sociale activiteiten en zijn belangrijke momenten voor de gemeenschap.

Onze reizen naar Botswana

Okavango Rivier in Botswana
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Botswana.