Zelf seswaa maken

Wilt u uw eigen seswaa maken? Dat kan zeker! Met dit traditionele en smaakvolle Botswaanse gerecht kunt een lekker voorproefje nemen op de Botswaanse keuken. Bent u benieuwd hoe u dit kunt maken? Volg hieronder de eenvoudige stappen van het recept, om vervolgens te genieten van uw zelfgemaakte seswaa!

Braai in Zuid-Afrika
Ingrediënten
Ingrediënten voor seswaa
  • 1 kg rundvlees (bij voorkeur stoofvlees zoals schouder of borst)
  • Water
  • Zout naar smaak

Instructies

  1. Snijd het rundvlees in grote stukken, ongeveer ter grootte van een vuist.
  2. Doe het vlees in een grote stoofpot en voeg voldoende water toe om het vlees volledig te bedekken.
  3. Voeg zout naar smaak toe.
  4. Breng het water aan de kook op hoog vuur en zet het vuur dan laag zodat het vlees zachtjes suddert.
  5. Laat het vlees 2-3 uur sudderen, of totdat het vlees zo zacht is dat het gemakkelijk uit elkaar valt wanneer het wordt gekneusd met een lepel.
  6. Als het vlees gaar is, verwijder het dan uit de pot en leg het op een snijplank.
  7. Gebruik twee vorken of een aardappelstamper om het vlees te versnipperen tot een grove, vezelige textuur.
  8. Serveer de seswaa warm, traditioneel geserveerd met maïspap (bogobe) of sorghumpap (mabele).

Geniet van uw zelfgemaakte seswaa!