Eten in Botswana

botswana-khwai-nijlpaard

Hoe ziet de Botswaanse keuken eruit?

Tijdens uw rondreis door Botswana kunt u genieten van heerlijke traditionele gerechten. De gerechten zijn eenvoudig te maken, maar ook erg vers en smaakvol. Ze maken graag gebruik van vleesgerechten en lokale ingrediënten, zoals maïs, gierst en pompen. Wilt u weten wat u geproefd moet hebben van de Botswaanse keuken? Hieronder staan de lekkerste gerechten op een rij.

Seswaa

Seswaa is een iconisch gerecht in de Botswaanse keuken. Het bestaat uit rundvlees, geitenvlees of schapenvlees, dat langzaam wordt gestoofd met zout en water tot het zacht genoeg is om gemakkelijk uit elkaar te vallen. Traditioneel wordt het vlees met de hand of met een stamper tot een grove, vezelige textuur verwerkt. Seswaa wordt vaak geserveerd met pap, zoals bogobe (maïspap) of mabele (sorghumpap)

Sadza

Sadza is een geliefd onderdeel van de Botswaanse keuken. Het is een makkelijk gerecht, gemaakt van maïsmeel, wat graag wordt gegeten door de Botswanen. Het wordt gekookt tot een dikke, stevige pap en geserveerd als bijgerecht bij verschillende vlees- en groentegerechten. Sadza is niet alleen voedzaam, maar ook veelzijdig; het kan worden gegeten met seswaa (gestoofd vlees), gemengde groenten, of een pittige saus. In veel huishoudens wordt sadza dagelijks genuttigd.

Mogodu

Het volgende traditionele gerecht op de lijst is ‘mogodu’, dat geliefd is vanwege de hartige smaak. Het bestaat vooral uit pens (maag van een koe), die langzaam wordt gekookt tot het zacht en smaakvol is. Dit gerecht wordt vaak geserveerd een maïspap, wat veel wordt gedaan in de Botswaanse keuken.

Dikgobe

Dikgobe is het laatste gerecht op de lijst, maar is ook een heerlijk Botswaans gerecht. Het bestaat uit een  combinatie van sorghum of gierst en bonen, vaak bereid met een beetje zout en olie. Dit gerecht wordt meestal gekookt tot de ingrediënten zacht en goed gemengd zijn, wat resulteert in een stevige en hartige maaltijd.

Onze reizen naar Botswana

Cheeta in boom, Botswana
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Botswana.