Recept voor Bandeja paisa
Wilt u alvast een voorproefje doen op uw rondreis door Colombia? Bekijk hier de stappen en geniet van uw zelfgemaakte gerecht met het recept voor Bandeja paisa.
Ingrediënten (voor 4 personen)
Bonen
- 500 g rode of pinto bonen (gedroogd of uit blik)
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 tomaat (in stukjes)
- Zout naar smaak
Rijst
- 300 g witte rijst
- 600 ml water
- 1 theelepel zout
Vlees
- 400 g rundergehakt
- 200 g chicharrón (gebakken spek)
- 4 worsten (chorizo)
Overige ingrediënten:
- 4 eieren
- 2 bananen (bakbananen, in plakjes)
- 1 avocado (in parten)
- 4 kleine arepas (maiskoekjes)
- Koriander (optioneel, voor garnering)
Instructies
Bonen bereiden:
- Als je gedroogde bonen gebruikt, laat ze dan een nacht weken in water. Kook ze daarna in ruim water tot ze zacht zijn (ongeveer 1,5 uur).
- Fruit de ui, knoflook en tomaat in een pan met een beetje olie. Voeg de bonen toe en breng op smaak met zout. Laat 10 minuten sudderen.
Rijst koken:
- Was de rijst en kook deze in het water met zout tot al het water is opgenomen. Zet het vuur laag en laat de rijst nog 10 minuten staan.
Vlees bakken:
- Bak het rundergehakt rul in een pan en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de chicharrón tot het goudbruin en krokant is.
- Bak de chorizo tot ze gaar en licht krokant zijn.
Eieren en banaan:
- Bak de eieren in een beetje olie of boter.
- Bak de plakjes bakbanaan in olie tot ze goudbruin zijn.