Zelf gallo pinto maken
Duik in de kleurrijke smaken van Midden-Amerika met het zelf maken van Gallo Pinto! Dit traditionele gerecht uit Costa Rica en Nicaragua is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een reis door de rijke culinaire geschiedenis van de regio. Met zijn combinatie van rijst, zwarte bonen en kruiden is Gallo Pinto een smaakvolle en voedzame optie die elke maaltijd kan opvrolijken.


Ingrediënten
Ingrediënten voor gallo pinto
- 2 kopjes gekookte witte rijst (bij voorkeur restjes van de vorige dag)
- 1 kopje zwarte bonen, gekookt
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Limoenpartjes, voor het serveren
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en rode paprika toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak nog een minuutje mee tot deze geurig is.
- Voeg de gekookte zwarte bonen toe aan de pan samen met de komijnpoeder en paprikapoeder. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog een paar minuten sudderen tot de bonen goed warm zijn.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Bak het geheel nog een paar minuten, zodat de rijst goed warm is en alle smaken zich vermengen.
- Breng de Gallo Pinto op smaak met zout en peper naar smaak. Roer tot slot de fijngehakte koriander erdoor.
- Serveer de Gallo Pinto warm, gegarneerd met extra koriander en limoenpartjes om eroverheen te persen.
Geniet van dit heerlijke en eenvoudige gerecht dat perfect is voor ontbijt, lunch of diner!