Recept voor Ful medames

Wilt u weten hoe uzelf ful medames kunt maken? Bekijk hier de ingrediënten en stappen om te genieten van een zelfgemaakte ful medames, voor uw rondreis door Egypte.

Ful medames
Ingrediënten
Ingrediënten (4 personen)
  • 400 g tuinbonen (uit blik of gekookt)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
  • 1 tomaat, in kleine blokjes (optioneel)
  • Pita of platbrood voor erbij

Instructies

  1. Doe de gekookte tuinbonen in een pan en warm ze op laag vuur op. Voeg een klein beetje water toe als ze te droog zijn.
  2. Prak de bonen licht met een vork. Ze hoeven niet helemaal fijn te zijn; een grove structuur is beter.
  3. Meng de knoflook, olijfolie, citroensap en komijn in een kom. Voeg dit mengsel toe aan de bonen en roer goed door.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de ful medames warm in een schaal. Garneer met peterselie en tomatenblokjes, als u dat wilt.
  6. Eet het met warm pita- of platbrood.