Recept voor Ful medames
Wilt u weten hoe uzelf ful medames kunt maken? Bekijk hier de ingrediënten en stappen om te genieten van een zelfgemaakte ful medames, voor uw rondreis door Egypte.
Ingrediënten
Ingrediënten (4 personen)
- 400 g tuinbonen (uit blik of gekookt)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
- 1 tomaat, in kleine blokjes (optioneel)
- Pita of platbrood voor erbij
Instructies
- Doe de gekookte tuinbonen in een pan en warm ze op laag vuur op. Voeg een klein beetje water toe als ze te droog zijn.
- Prak de bonen licht met een vork. Ze hoeven niet helemaal fijn te zijn; een grove structuur is beter.
- Meng de knoflook, olijfolie, citroensap en komijn in een kom. Voeg dit mengsel toe aan de bonen en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de ful medames warm in een schaal. Garneer met peterselie en tomatenblokjes, als u dat wilt.
- Eet het met warm pita- of platbrood.