Zelf kip tikka masala maken

Stap in de wereld van verrukkelijke Indiase smaken en ontdek hoe uzelf kip tikka masala kunt maken, een culinair hoogstandje dat bruist van de exotische kruiden en aroma’s. Ontdek de eenvoud van dit recept en geniet van een zelfgemaakte kip tikka masala die elke hap transformeert tot een smaakvolle sensatie voor uw smaakpapillen.

Kruidens in India
Ingrediënten
Ingrediënten voor kip tikka masala
  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 kopje dikke yoghurt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels Tandoori kruidenmix
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400g)
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, gehakt (optioneel)

Instructies

  1. Meng in een kom de yoghurt, gehakte knoflook, gember, citroensap en tandoori kruidenmix. Voeg de kipblokjes toe en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met het mengsel. Dek af en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast, bij voorkeur een nacht.
  2. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kipblokjes goudbruin en gaar, ongeveer 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  3. In dezelfde pan voegt u de fijngehakte ui toe en bakt u deze tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en rode paprika toe en bak nog eens 2 minuten.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en laat sudderen gedurende 10 minuten, roer regelmatig. Voeg dan de kokosmelk, garam masala, gemalen komijn en gemalen koriander toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Laat de saus nog eens 10-15 minuten sudderen tot hij iets dikker wordt. Voeg de gebakken kipblokjes toe aan de saus en laat nog eens 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  6. Serveer de Kip Tikka Masala warm, gegarneerd met verse gehakte koriander indien gewenst. Serveer met rijst of naanbrood om te genieten van dit heerlijke gerecht!