Weer in Indonesië

Wat voor klimaat heeft Indonesië?

Over het algemeen kan het Indonesische klimaat worden omschreven als tropisch, met warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. Echter, vanwege de geografische diversiteit van het land, variëren de weersomstandigheden sterk tussen de verschillende regio’s en seizoenen. Van de regenwouden van Sumatra tot de koele berggebieden van Java en Bali, Indonesië biedt een scala aan klimaatzones en microklimaten die elk hun eigen unieke charme en aantrekkingskracht hebben voor reizigers.

 

Overzicht klimaat op Java, Indonesië

Weer op Java

Java heeft een tropisch klimaat met twee hoofdseizoenen: het regenseizoen van november tot maart en het droge seizoen van april tot oktober. De temperaturen liggen stabiel rond de 30 graden het gehele jaar. Het regenseizoen brengt zware regenval en soms stormen met zich mee, terwijl het droge seizoen zonniger is. Temperaturen kunnen variëren tussen de verschillende regio’s, van koeler in de bergen tot warmer aan de kust.

Overzicht klimaat op Bali, Indonesië

Weer op Bali

Bali heeft een tropisch klimaat dat het hele jaar door warm en vochtig is, met temperaturen rond de 30 graden. Het eiland kent twee hoofdseizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van april tot oktober, gekenmerkt door zonnige dagen en weinig neerslag, waardoor dit een populaire tijd is voor reizen naar Bali. Het regenseizoen vindt plaats van november tot maart, met frequente regenbuien en soms hevige stortbuien.

Overzicht klimaat op Sumatra, Indonesië

Weer op Sumatra

Sumatra heeft een tropisch regenwoudklimaat dat het hele jaar door warm en vochtig is. Het eiland kent echter twee hoofdseizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van april tot september, met over het algemeen zonnig weer en minder neerslag, waardoor dit een gunstige tijd is om Sumatra te bezoeken. Het regenseizoen, van oktober tot maart, brengt echter hevige regenval en soms overstromingen met zich mee, wat de reisplannen enigszins kan beïnvloeden.

Overzicht klimaat op Kalimantan, Indonesië

Weer op Kalimantan

Kalimantan, het Indonesische deel van het eiland Borneo, heeft een tropisch regenwoudklimaat dat het hele jaar door warm en vochtig is. Het eiland kent twee hoofdseizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van april tot september, gekenmerkt door zonnige dagen en minder neerslag, wat de beste tijd is om Kalimantan te bezoeken. Het regenseizoen, van oktober tot maart, brengt echter hevige regenval met zich mee, wat de reisplannen kan beïnvloeden.

Overzicht klimaat op Flores, Indonesië

Weer op Flores

Flores heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van april tot oktober en wordt gekenmerkt door zonnige dagen en weinig neerslag, waardoor dit de beste tijd is om Flores te bezoeken. Het regenseizoen, van november tot maart, brengt echter frequente regenbuien en soms hevige stortbuien met zich mee.

Onze reizen naar Indonesië

Indonesië bali rijstvelden groen gele lucht
Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Indonesië.