Munteenheid in Tanzania

Waarmee betalen ze in Tanzania?

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Alleen de shillingbiljetten en -munten worden gebruikt. De shilling wordt verder onderverdeeld in 100 centen, maar vanwege inflatie zijn centen niet meer in omloop.

Op dit moment is een euro ongeveer gelijk aan 2.750 Tanzaniaanse shilling, maar de koersen kunnen snel wisselen. Klik hier voor de actuele wisselkoersen voor de Tanzaniaanse shilling.

Bankbiljetten zijn beschikbaar in verschillende denominaties. Dit varieert van kleinere coupures van 500, 1000, 2000 en 5000 shilling tot grotere coupures van 10.000, 20.000 en 50.000 shilling. Deze bankbiljetten zijn kleurrijk en bevatten afbeeldingen van Tanzaniaanse natuur, dieren en historische figuren.

Munten worden minder vaak gebruikt, maar zijn beschikbaar in denominaties van 50, 100, 200 en 500 shilling. Deze munten hebben ook afbeeldingen die de rijke cultuur en natuurlijke schoonheid van Tanzania vertegenwoordigen.

Betalen op een markt in Tanzania

Handig om te weten

Voor toeristen zijn valutawisselkantoren beschikbaar in grote steden en toeristische gebieden, en banken zijn ook vaak bereid om buitenlandse valuta te wisselen naar Tanzanian shilling. Creditcards worden doorgaans geaccepteerd in hotels, restaurants en grotere winkels, maar het wordt nog steeds aanbevolen om contant geld bij u te hebben voor kleinere aankopen, markten en plaatsen waar creditcards mogelijk niet worden geaccepteerd.

Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van contant geld in Tanzania gebruikelijker is dan in sommige westerse landen, dus het hebben van voldoende shilling bij de hand kan handig zijn voor dagelijkse uitgaven en kleine aankopen.

Onze reizen naar Tanzania

Serengeti Giraffe Beesten Op Achtergrond
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Tanzania.