Weer in Tanzania

Kudde gnoes in de savanne van Serengeti

Wat voor klimaat heeft Tanzania?

In Tanzania heerst over het algemeen een tropisch klimaat, met warme temperaturen gedurende het hele jaar. Het land kent duidelijk afgebakende droge en natte seizoenen, waarbij het droge seizoen van juni tot oktober loopt en het natte seizoen van november tot april. Om een duidelijk beeld te geven van het weer in Tanzania, wordt het land opgedeeld in twee delen: het vaste land (Tanzania) en Zanzibar.

Overzicht van het klimaat in Tanzania

Weer in Tanzania

Tanzania kent een gevarieerd klimaat, van tropisch langs de kust tot gematigder in het binnenland en koeler in bergachtige gebieden. Over het algemeen liggen de temperaturen redelijk stabiel tussen de 25-30 graden. Het droge seizoen, van juni tot oktober, biedt ideale omstandigheden voor safari’s en andere buitenactiviteiten. Het regenseizoen, van november tot april, brengt is perfect voor het ervaren van de natuur in volle bloei. Langs de kustvlaktes zijn hete en vochtige omstandigheden normaal, terwijl hoger gelegen gebieden zoals de Kilimanjaro zelfs sneeuw op de toppen kunnen hebben.

Overzicht van het klimaat in Zanzibar, Tanzania

Weer in Zanzibar

Zanzibar heeft een tropisch klimaat met warme temperaturen gedurende het hele jaar. Het droge seizoen, van juni tot oktober, biedt veel zon en weinig regen, waardoor het een populaire tijd is om te bezoeken. Het regenseizoen, van november tot mei, brengt meer neerslag, maar zelfs dan zijn er vaak zonnige periodes. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 30 graden. Over het algemeen biedt Zanzibar een aangenaam tropisch klimaat voor strandliefhebbers en avonturiers.

Onze reizen naar Tanzania

Serengeti Giraffe Beesten Op Achtergrond
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Tanzania.