Buiten de gebaande paden in Thailand

Zee bij Koh Mak in Thailand

Buiten de gebaande paden in Thailand

Thailand is populair onder de reizigers en dat is niet voor niets. Deze veelzijdige bestemming barst van bruisende steden, tempelcomplexen, regenwouden en hagelwitte stranden. Dit keer neem ik u mee naar de verborgen pareltjes van het land.

Tempels van Sukhothai in Thailand

Sukhothai: tempels & platteland

Bakermat van de Thaise cultuur en een gebied waar de beste rijst vandaan komt; Sukhothai is perfect om een paar dagen te vertoeven. Verken de verschillende dorpjes en het platteland met uitgestrekte rijstvelden. In het Kamphaeng Phet Historical Park fietst u zo van de ene naar de andere tempel en komt u langs ruïnes van paleizen, stoepa’s en indrukwekkende boeddhabeelden.

Kaeng Krachan in Thailand

Indrukwekkende natuur

Als u net als ik een natuurliefhebber bent, dan is Thailand met meer dan 200 Nationale Parken een waar paradijs. Van het spotten van wilde dieren en snorkelen tussen tropische vissen tot kajakken langs torenhoge kliffen en het beklimmen van de Sticky Bua Thong watervallen. Parken als Kaeng Krachan (het grootste park van Thailand!) of Salawin National Park zijn onbekende parken waar het prachtig is om te wandelen.

Insider tip: bezoek Kui Buri National Park om met rangers in een pick-up truck op zoek te gaan naar wilde olifanten.

Vrouw in rijstveld in Thailand

Maak kennis met het land

Om een kijkje te nemen in het Thaise boerenleven heb ik in Sukhothai bij een lokale boerderij meegeholpen met het oogsten van de rijst. Naast dat rijst het hoofdingrediënt is van de meeste maaltijden, wordt er ook rijst whisky van gemaakt. In de Lao Khao distilleerderij kunt u zien hoe het proces van dit populaire drankje verloopt en niet te vergeten het nuttigen hiervan.

Diner tip: in het noordelijke stadje Nan geniet u van een heerlijk diner in een paleis, in het oude Nan Koninkrijk.

Pier bij Koh Mak in Thailand

De stranden van Koh Mak

Een heerlijke afsluiter van een rondreis door Thailand is Koh Mak. Dit is misschien wel het meest bijzondere tropische eiland; de bewoners hebben namelijk onderling afgesproken het unieke en rustige karakter op dit eiland te behouden. Naast dat het dé ideale plek is om te relaxen kajakt u in een halfuurtje naar Koh Kham, waar u goede snorkel spots hebt. Voor heerlijke cocktails met zonsondergang gaat u ‘s avonds naar Banana Sunset.

Onze rondreizen naar Thailand