De unieke wildlife in Chobe National Park

Olifanten in grasveld, Botswana

Chobe National Park in Botswana

Chobe National Park is het eerste nationale park van Botswana en meteen de meest diverse. Het park staat voornamelijk bekend om de grote olifantenpopulatie, naar schatting ongeveer 120.000. Chobe National Park speelt ook een cruciale rol in de bescherming van bedreigde diersoorten en het behouden van de natuur. Ook trekt het park veel toerisme en betrekken ze de lokale bevolking bij de natuurbehoud. Dit betekent dat het park bijdraagt aan de economische ontwikkelingen in Botswana.

Chobe National Park is ook een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Naast de vele olifanten zijn hier ook veel andere diersoorten en diverse landschappen.

Leeuw met welp in Botswana

Een overvloed aan dieren in het wild

Chobe National Park staat bekend om zijn overvloed aan wilde dieren, dit maakt het een van de meest indrukwekkende wildreservaten in Afrika. Naast de vele olifanten heeft dit park ook veel leeuwen, luipaarden, hyena’s en buffels. De dieren komen in het droog seizoen op de Chobe rivier af en verzamelen zich langs de oevers. Daarnaast kunnen vogelliefhebbers hier genieten van meer dan 450 vogelsoorten.

Chobe National Park zorgt ervoor dat de landschappen beschermd worden, zodat de olifanten hier prettig kunnen blijven leven. Bezoekers hebben hier de mogelijkheid om de olifanten van zeer dichtbij te zien. Tijdens het droogseizoen trekken ze naar de rivier om te drinken, wat de kans vergroot om ze te spotten.

Safari in Botswana

Ga op safari in Chobe National Park

Chobe National Park biedt verschillende mogelijkheden om het park te verkennen. Een van deze manieren is door middel van een game drive. Hierbij gaat u op een open terreinwagen het park in om het gebied te bekijken en de dieren te spotten. Een andere manier om het park te verkennen is op een boottocht. Hierbij kunt u het wildlife van een ander perspectief bekijken, u kunt bijvoorbeeld de waterdieren goed spotten, zoals nijlpaarden en krokodillen. Ook kunt u de grote kuddes olifanten en buffels die bij de rivier komen drinken zien.

Nog een andere manier om het park te bezichtigen is via een wandelsafari. Dit wordt gezien als een intieme en educatieve manier om het gebied te ontdekken. Hier kunt u de kleinere details van Chobe National Park ideaal bekijken, zoals insecten, vogels en planten.

Als u Chobe National Park wilt bezoeken, zijn er een aantal onderwerpen waar u aan moet denken. Zo kent het gebied een droog seizoen (mei tot oktober) en een nat seizoen (november tot april).

Olifant in Botswana

Ontdek de uitgestrekte landschappen

Het park kent veel diverse landschappen en ecosystemen. Een belangrijk kenmerk is de Chobe rivier, in het noorden van het park. Hiernaast zijn er ook nog moerassen, vooral in de Linyanti en Savuti regio’s. zij bieden een thuis voor vele vogels, amfibieën en reptielen. Door het hele park heen liggen ook mopane bossen en miombo bossen, wat schaduw, maar ook voedsel biedt voor de vele dieren.

In Chobe National Park zijn er ook open vlaktes en savannes, waar de kuddes grazende dieren hun tijd vooral doorbrengen. Als laatste kent het park ook rivierbossen en overstromingsvlaktes. Deze zullen in sommige tijden van het jaar onder water staan en bieden een schuilplaats voor vele dieren.

Het park is ook de ideale plek voor fotografen. Enkele plekken waar u prachtige foto’s kunt maken zijn; de Chobe rivier in het droge seizoen, met de vele dieren die heir oversteken of drinken. Suvati Marsh is ook een goede plek om foto’s te maken, in dit gebied zijn veel roofdieren aanwezig, wat kan zorgen voor mooie beelden.

Een ander fotogeniek deel van het park zijn de Linyanti Marshes, dit is een minder bezocht en wat meer afgelegen deel van Chobe. Dit gebied is een combinatie van open water, moerassen en dichte vegetatie. Hierdoor trekt het veel verschillende soorten dieren aan, wat zal zorgen voor een mooi plaatje.

Onze rondreizen naar Chobe National Park

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.