Het mooiste van Bali

Nusa Penida op Bali, Indonesië

Wat moet ik gezien hebben in Bali?

Het is misschien wel het bekendste eiland van Indonesië: Bali. Dit prachtige eiland heeft veel te bieden. Bali zit namelijk vol met adembenemende natuur, stranden en tempels. Daarom is het handig om te weten welke hotspots u absoluut niet mag missen. Hieronder vindt u de mooiste bezienswaardigheden die u op Bali kunt vinden!

Indonesië ubud rijstvelden vol met water

Tegalalang-rijstvelden

In het hart van Ubud liggen de rijstterrassen van Tegalalang, een van de meest iconische landschappen van Indonesië. Het is niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij de locals, aangezien deze van cultureel belang zijn. Deze terrasvormige rijstvelden zijn sinds de 9e eeuw goed bewaard gebleven en staan bekend om het Balinese Subak-irrigatiesysteem. De rijstvelden liggen verspreid over de vruchtbare heuvels van het Balinese binnenland, waar u kunt genieten van het uitzicht. In de omgeving zijn er genoeg barretjes om een drankje te doen en kunt u schommelen op de bekende Bali Swing.

Pura Tanah Lot

Pura Tanah Lot

Pura Tanah Lot wordt beschouwd als een van de mooiste tempels van Bali. De tempel ligt boven op een rots, met een prachtige ligging aan het water. Het wordt gebouwd als ode aan de zeegod Baruna en wordt beschouwd als een van de belangrijkste spirituele plekken van het eiland. Ondanks dat Indonesië grotendeels islamitisch is, is dit een hindoetempel. Op Bali is namelijk het hindoeïsme de meest voorkomende religie. Pura Tanah Lot is ook de perfecte plek om de zonsondergang te bekijken. Het kan hier wel aardig druk zijn, maar het uitzicht is zeker de moeite waard.

Uluwatu tempel, Bali, Indonesië

Uluwatu Tempel

We blijven nog even bij de hindoeïstische tempels, want dit is ook een pareltje bij het water. De Uluwatu-tempel ligt namelijk in een bijzondere omgeving, 70 meter hoog op het randje van een klif! De tempel is gebouwd in de 11e eeuw en zou u moeten beschermen tegen kwade geesten. Ten zuiden van de tempel vindt u een pad dat u naar de top van de klif brengt. Hier heeft u een filmachtig uitzicht over de Indische Oceaan. U heeft uitzicht op het westen, waardoor de zonsondergang de perfecte gelegenheid biedt voor mooie plaatjes.

Pura Tirta Empul, Bali, Indonesië

Pura Tirta Empul

Als we het toch over hindoeïstische tempels hebben, voegen we er gelijk nog één toe. De Pura Tirta Empul is ook een tempel die op uw reisroute moet staan. Deze tempel, beter bekend als de Heilige Water Tempel, is een heilige plek vanwege het heilige water dat naar de tempel stroomt. De heilige bronnen zouden ontstaan zijn door de god Indra, de heerser van de hemel, die een fontein van onsterfelijkheid creëerde om zijn strijdkrachten te genezen na een confrontatie met de kwade koning Mayadanawa.

De tempel is een hotspot voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Elk jaar komen er duizenden mensen naar de tempel om een eerbetoon te brengen aan de god van het water en zich ritueel te reinigen in de tempel.

Sekumpul watervallen op Bali, Indonesië

Sekumpul–watervallen

De Sekumpul-watervallen liggen wat meer afgelegen dan de rest van de bezienswaardigheden, maar de 40 minuten durende wandeling er naartoe is zeker de moeite waard. De watervallen bevinden zich in het noorden van het eiland. Met een wandeling door de groene jungles van Bali, is de route al een mooie ontdekkingsreis op zich.

Dan moet de beloning nog komen! De watervallen staan namelijk bekend als een van de mooiste van Bali. De hoogste waterval maakt zelfs een val van maar liefst 100 meter! Het is daarom ook zeker de moeite waard om een duik te nemen aan de voet van de waterval. Het is een goede gelegenheid om tot rust te komen midden in de natuur.

Kelingking Beach bij Bali, Indonesië

Kelingking Beach

Voor de laatste hotspot gaan we van de jungle naar het strand, want daar kunt u natuurlijk ook een verfrissende duik nemen, zoals bij Kelingking Beach, een van de bekendste stranden van Bali. Het strand ligt op het eiland Nusa Penida, gelegen in de buurt van het Indonesische eiland. Het kan hier aardig druk zijn, maar dat heeft een goede reden. Kelingking Beach staat namelijk bekend om haar mooie stranden en uitzichten vanaf de steile kliffen.

De route ernaartoe mag niet onderschat worden, omdat er steile stukken tussen zitten. Na een wandeling van een klein uurtje heeft u Kelingking Beach bereikt, waar u de verfrissing kan opzoeken na een uitdagende wandeling.

Onze reizen naar Bali

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.