Letterlijke hoogtepunten in Peru

Bent u benieuwd naar de hoogtepunten van Peru? In Rob’s Reiscolumn vertelt Rob de must-sees van het land in Zuid-Amerika.

Machu Picchu in Peru

Letterlijke hoogtepunten in Peru

Peru stond al jaren op mijn bucketlist. Deze bestemming is enorm divers en qua reisperiode vrijwel het hele jaar geschikt. Naast het bekende Machu Picchu, vindt u in dit land woestijnlandschappen, ontzettend hoge bergen, koloniale steden, de Amazone en gletsjermeren.

Huacachina Woestijn Zandvlakte Heuveltjes

Na aankomst in de stad Lima reisde ik naar Huacachina. Deze te gekke oasestad, omringd door immense zandduinen, is de ideale plek voor toffe activiteiten. Met hoge snelheid scheurt u over de duinen van de woestijn. Klim rond 17.00 uur de hoge zandduinen op voor een prachtige zonsondergang die later op de avond verandert in een schitterende sterrenhemel.

Colca Canyon in Peru

Vervolgens verbleef ik twee dagen in Arequipa om te wennen aan de hoogte, voordat ik mijn reis vervolgde naar Colca Canyon. Om te hiken in deze op één na diepste canyon ter wereld is enige basisconditie vereist. U daalt of stijgt gemakkelijk meer dan 1000 meter op een dag. Bezoek het Cruz del Condor viewpoint om gigantische condors te spotten; dit is één van de beste plekken ter wereld om de reusachtige vogels met een spanwijdte van wel drie meter te bewonderen!

Good to know

Vanwege de enorme hoogteverschillen in Peru is een goede planning een must, anders kunt u last krijgen van hoogteziekte.

Machu Picchu

Cuzco is de ideale uitvalsbasis om naar het wereldwonder Machu Picchu te gaan. Vanuit Ollantaytambo reist u gemakkelijk per trein naar Aguas Calientes, terwijl u van de prachtige omgeving geniet. De Machu Picchu met zonsopkomst bezoeken is echt magisch, de keerzijde is alleen dat de kans op mist in de ochtend erg groot is.

Tip

Overnacht bij Starlodge Adventure Suites, waarbij u in een glazen pod op honderden meters boven de grond hangt.

Slang in Peru

Nabij Puerto Maldonado ligt het Tambopata National Reserve, de toegangspoort tot de Amazone. Bent u sportief ingesteld zoals ik, dan raad ik aan om een kajaktocht naar Monkey Island te maken. Tijdens deze drie dagen in de jungle heb ik kapucijnapen, toekans, kaaimannen, doodshoofdapen, capibara’s, luiaards en veel bijzondere vogels gespot – superindrukwekkend!

Onze reizen naar Peru

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.