Pura Vida! Zorgeloos genieten in Costa Rica

Reisgids Costa Rica

Zorgeloos genieten in Costa Rica

Het is dé ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers: het subtropische Costa Rica! Gelegen tussen de Caribische Zee en de Stille Oceaan zit een land vol ongerepte natuur, waar de warme lokale bevolking u met open armen ontvangt. Spot wilde dieren in de indrukwekkende natuurgebieden, vlieg als een toekan over de zipline en ontspan aan de witte stranden van het paradijselijke Costa Rica.

Waterval in Rincon de la Vieja, Costa Rica

Indrukwekkende natuurgebieden

Zegt u Costa Rica, dan zegt u natuur. De tropische regenwouden, vulkanen, watervallen, nevelwouden en grote mangroves maken Costa Rica dé ideale bestemming voor natuurliefhebbers als ik. Dit land ‘barst’ van ongerepte natuur, waar de Costa Ricanen ook erg trots op zijn. Ik verbleef in een authentieke boomhut in Boca Tapada, echt een bijzondere ervaring midden in de natuur. Diep in de subtropische omgeving kom u terecht in een uniek stukje natuur met een indrukwekkend dierenrijk. Eén van de meest opvallende dieren is de toekan, maar kijk ook goed om u heen en spot allerlei soorten apen.

monteverde-brug-jungle

Actief op verkenning

Het groene Costa Rica is een grote speeltuin als u van avontuur houdt, die u op jouw manier kan gaan ontdekken. Zo geeft het schatrijke natuurgebied Monteverde unieke perspectieven om te genieten van de flora en fauna. Glijd over indrukwekkende ziplines, waag u aan een spannend canyoning avontuur en trotseer de hoge hangbruggen over de bladerdaken. Beleef de natuur van dichtbij en ga kamperen met een 4×4 met daktent. Zo kies u zelf de mooiste plekjes uit. Val in slaap onder een heldere sterrenhemel, wordt wakker met de geluiden van papegaaien en toekans of wat dacht u van een ochtendduik met zonsopgang?

costa-rica-hoogtepunt-manuel-antonio-van-boven-vorm

Pareltjes aan de kust

Een niet te missen juweel is het Manuel Antonio National Park. De witte zandstranden, omgeven door kristalhelder water, bieden de ideale plek voor zowel ontspanning als wateractiviteiten. Ga hier snorkelen, kajakken, wandelen, luiaards spotten of kom oog in oog te staan met de reuzen van de zee. Tijdens bepaalde seizoenen bieden rondvaarten de unieke kans om walvissen in hun natuurlijke habitat te aanschouwen. Deze onvergetelijke ervaring brengt de wonderen van de natuur dichterbij.

Onze rondreizen naar Costa Rica