Weg van de massa in Bali

Indonesië bali rijstvelden groen gele lucht

Weg van de massa in Bali

Een van de bekendste eilanden van Indonesië is Bali. Het is een geliefde vakantiebestemming vanwege de ideale mix aan zon, zee en strand, natuur en heerlijk eten. Het eiland heeft een unieke cultuur, veel tradities en uiterst vriendelijke inwoners. En zelfs op Bali kunt u genieten van plekken zonder hordes toeristen tegen te komen. Lees hieronder de hotspots van het eiland.

Indonesië ubud rijstvelden vol met water

Mooiste plekjes

Bali staat bekend om haar mooie stranden, maar wanneer u het binnenland ingaat komt u waanzinnige natuur tegen met groene rijstvelden. Ontsnap aan de drukte in de groene vallei Sidemen, omringd door heuvels en kleine dorpjes. Bent u net zo gek op wandelen als ik? Reis dan verder het binnenland in naar Munduk. Dit dorpje is gelegen op een helling en in de omgeving vindt u prachtige watervallen en vulkanische meren.

Overnachten op een onbewoond eiland? Dat kan op het eiland Menjangan! Met een houten bootje vaart u naar deze plek, waar u één van Bali’s mooiste koraaltuinen vindt. Het is een van de beste plekken om te snorkelen van heel Bali.

Bijzondere cultuur

Het leven op Bali draait om het hindoeïsme en dat valt direct op zodra u het eiland bezoekt. Waar u ook bent overal ziet u de kleine groene canang sari. Deze offerbakjes van gevlochten palmbladeren zijn bedoeld om kwade demonen goedgezind te houden. U ziet dan ook veel Balinezen met rijstkorrels op hun voorhoofd, want na het brengen van een offer plakken ze dat daar. Ook komt u veel schilderkunst en houtsnijwerken tegen. De Balinezen zijn namelijk erg kunstzinnig, omdat dat belangrijk is binnen de religie.

Daarnaast ziet u het hindoeïsme terug in de vele tempels. Het grootste en oudste tempelcomplex is Pura Besakih, met zijn spectaculaire ligging tegen de actieve vulkaan Gunung Agung.

Omliggende eilanden

Op nog geen uur varen van Bali vindt u Nusa Penida, een klein paradijs met prachtige stranden en hoge kliffen. Mijn insider tip: zorg dat u hier overnacht en stap vroeg in de ochtend op de scooter om hotspots te bezoeken als het bekende Kelingking Beach. Zo bent u vrijwel alle toeristen voor en geniet u hier in alle rust. Ook de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Ceningan zijn relatief rustig en minder bekend.

Onze rondreizen naar Bali