De Grote Migratie

De Grote Migratie is een van de indrukwekkendste natuurverschijnselen op aarde. Elk jaar trekt een enorme groep dieren door de vlaktes van Tanzania, met het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater als centrale locaties.

 

Grote Migratie in Tanzania
Kudde olifanten op de savanne

De Grote Migratie

Tijdens deze jaarlijkse tocht leggen meer dan anderhalf miljoen gnoes, samen met honderden duizenden zebra’s en gazellen, een grote afstand af op zoek naar vers gras en water. Onderweg komen ze veel uitdagingen tegen, zoals rivieren en roofdieren als leeuwen, krokodillen en hyena’s. Deze massale beweging van dieren wordt gedreven door de wisseling van regen- en droogteperiodes en is essentieel voor het ecologische evenwicht in dit gebied.

De Grote Migratie biedt bezoekers de kans om een bijzonder natuurverschijnsel te zien. Of u nu een ervaren safari-ganger bent of voor het eerst Afrika bezoekt, de schoonheid en dynamiek van deze migratie zullen u zeker verrassen. Van de geboorte van kalfjes in de zuidelijke Serengeti tot de rivieroversteken van de Grumeti en Mara rivieren, elke fase van de migratie biedt unieke en memorabele momenten.

Reizen naar deze populaire plek

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.