The Bridge on the River Kwai

Bezoek de beroemde Bridge on the River Kwai, een historische en bekende brug in het mooie landschap van Thailand. Deze brug is bekend van de film met dezelfde naam. Het is niet alleen bijzonder om te zien, maar staat ook symbool voor moed en doorzettingsvermogen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Thailand River Kwai Bridge Water Links
Thailand Bridge On The River Vrouw Lopend Over Spoor

The Bridge on the River Kwai

De Bridge on the River Kwai gelegen in Kanchanaburi, een provincie in Thailand,  is een plek waar u een stukje geschiedenis kunt beleven in een prachtige omgeving. Wandel over de brug en sta stil bij de indrukwekkende constructie, die ooit een cruciaal onderdeel vormde van de beruchte “Death Railway” naar Birma. Deze brug is gebouwd door krijgsgevangenen onder extreme omstandigheden.

Het bezoek aan de brug biedt niet alleen een historische terugblik, maar ook de kans om de prachtige regio te ontdekken. De weelderige jungles, rustige rivieren en het indrukwekkende berglandschap vormen het perfecte decor voor een dag van ontdekking. Het nabijgelegen JEATH Oorlogsmuseum en de oorlogsbegraafplaatsen bieden extra inzicht in de geschiedenis en de impact van de gebeurtenissen rond de brug.

Reizen naar deze populaire plek

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.