Rondreizen met een ballonvaart

Luchtballonnen in Turkije

Wat zijn de beste bestemmingen voor een ballonvaart?

Een ballonvaart, oftewel een tocht met een heteluchtballon, is een unieke ervaring die zeker de moeite waard is. Een ballonvaart is bijzonder omdat u hier als het ware in de lucht zweeft, zonder de kracht van een motor. Dit maakt de tocht een serene ervaring.

mexicocity-ballonvaart-piramides-landschap

Mexico

Mexico is een prachtige locatie om een hete luchtballon tocht te maken. Vooral in Teotihuacán is het een echte aanrader. Hier kunt u een luchtballonvaart maken tijdens zonsopgang, waarbij u heel dicht op de piramides zult vliegen en deze op een unieke manier kunt bekijken. Ook gaan er hier veel luchtballonnen tegelijk de lucht in, wat voor een bijzonder plaatje zorgt.

Ballonvaart in Lapland

Zweden

In Zweden heeft u op verschillende locaties de mogelijkheid om een luchtballonvaart te maken. De ballonvaart in Stockholm wordt bijvoorbeeld vooral gezien als een unieke stadstour, omdat de tocht boven de stad plaatsvindt. Maar u kunt er ook voor kiezen om een ballonvaart in een sneeuwlandschap te maken.

Ballonvaart in Jordanië

Jordanië

Jordanië is een perfecte locatie om een ballonvaart te maken, mede dankzij de aangename weersomstandigheden. De populairste locatie hiervoor is over Wadi Rum woestijn. Deze uitgestrekte woestijn, die ook wel Vallei van de Maan wordt genoemd, biedt indrukwekkende uitzichten op rode zandduinen, rotsformaties en oude rotstekeningen.

Luchtballonnen in Dubai

Dubai

Ook in Dubai bestaat de mogelijkheid om een luchtballonvaart te maken. De populairste locatie is hier de Dubai woestijn en met name tijdens zonsopkomst. Hier heeft u de kans om de eindeloze zandduinen, kamelenkaravanen en met geluk wilde dieren zoals oryxen en gazellen te zien. U kunt de ballonvaart in Dubai ook combineren met andere activiteiten, zoals een ontbijt in de woestijn of een safari.

Luchtballon boven savanne Tanzania

Tanzania

Luchtballonvaarten zijn erg populair in Tanzania vanwege de prachtige natuurlijke landschappen en het wildleven in het land. Een van de meest geliefde locaties voor ballonvaarten in Tanzania is het Serengeti National Park. Serengeti National Park staat bekend om de indrukwekkende dieren en uitgestrekte landschappen. Een ballonvaart biedt een uniek zicht op dit ecosysteem. Een andere goede locatie voor een luchtballonvaart is Tarangire National Park. Dit park is beroemd om zijn grote populatie olifanten en de baobabbomen. Vanuit een luchtballon is ook de Tarangire-rivier te zien, waar veel dieren uit drinken.

Mexico Theotihuacan Ballonvaart Schaduw Zon

Verenigde Staten

Luchtballonvaarten zijn erg populair in de Verenigde Staten vanwege de vele diverse landschappen in het land. In Albuquerque, New Mexico wordt elk jaar in oktober het grootste luchtballonfestival ter wereld gehouden. Dit festival duurt negen dagen en elke dag is gevuld met verschillende activiteiten die met hete luchtballonnen te maken hebben. Andere goede locaties voor luchtballonvaarten zijn Napa Valley, Californië, vooral indrukwekkend tijdens zonsopgang. De volgende locatie is Sedona, Arizona, hier zijn prachtige rode rotsformaties, die een uniek uitzicht bieden voor een luchtballonvaart. Als laatste is Colorado Springs, Colorado een goede locatie voor een luchtballonvaart, dit komt door het mooie uitzicht op de Rocky Mountains.

Namibië

Luchtballonvaarten zijn erg populair in Namibië vanwege de indrukwekkende woestijnlandschappen en unieke natuurverschijnselen. Een van de meest iconische locaties voor ballonvaarten in Namibië is de Namib-woestijn, met name het gebied rondom Sossusvlei. Sossusvlei is gelegen in het Namib-Naukluft National Park en staat bekend om zijn hoge rode zandduinen, die tot de hoogste ter wereld behoren. Tijdens een luchtballonvaart kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de duinen en de zout en kleivlaktes.

Luchtballonnen in Turkije

Turkije

Turkije is een van de bekendste bestemmingen ter wereld voor een ballonvaart, vooral vanwege het landschap van Cappadocië. Deze regio staat bekend om zijn unieke rotsformaties, uitgestrekte valleien en historische grotwoningen die samen een mooi decor vormen. Bij zonsopgang zweven tientallen kleurrijke heteluchtballonnen boven het terrein, wat een unieke sfeer oplevert.