Ideale bestemmingen in oktober

September|Oktober|November

Wat zijn ideale rondreizen voor oktober?

In deze maand kleurt de natuur in rood, geel en bruin, wanneer de blaadjes langzaam van de boom vallen. Dit levert mooie plaatjes op over de hele wereld, wat oktober een goede maand maakt om de wereld te ontdekken. Van het land van de Rijzende Zon tot de Afrikaanse savannes, in oktober bieden genoeg bestemmingen de perfecte omstandigheden.

Waterval in Mauritius

Mauritius

Mauritius is een goede bestemming om in oktober te bezoeken, vanwege de aangename temperaturen en weinig toeristen. Oktober is de start van het droge seizoen in Mauritius, waardoor er weinig kans is op neerslag. Dit biedt de ideale gelegenheid om te genieten van buitenactiviteiten. Zo kunt zorgeloos zonnen op de witte stranden en de natuur op haar mooist bewonderen.

Bovendien is dit de ideale maand voor duikactiviteiten. Het water is dan helderder dan in de maanden ervoor. Daarnaast valt deze maand in de broedseizoen van de zeeschildpadden, waardoor de kans groter is om er één te spotten.

Bhutan paro klooster in de bergen

Bhutan

In oktober bloeit de natuur van Bhutan op met prachtige herfstkleuren. In deze periode zijn de temperaturen mild, wat een goede gelegenheid is om Bhutan te ontdekken. U kunt de traditionele feestdagen ervaren, zoals het beroemde Tshechu-festival. Hierbij komen de Bhutanen samen voor kleurrijke optochten. Daarnaast zijn de omstandigheden goed voor trektochten door de Himalaya, met blauwe luchten en helder uitzicht.

Argentinie Iguazu Waterval Groen Blauwe Lucht

Argentinië

In deze periode begint juist de lente in Argentinië, aangezien het land in het zuidelijk halfrond ligt. Dit betekent dat u de bloei van de natuur kan bewonderen. Bovendien zijn de temperaturen erg aangenaam in deze periode. Het is de ideale tijd om de bergtoppen van Patagonië, de watervallen van Iguazú en de Andes te bezoeken. Natuurlijk kan een stop in Buenos Aires niet ontbreken, wanneer de stad in bloei staat.

Tempel met waterval in Japan

Japan

Ook Japan biedt goede omstandigheden om een rondreis te maken in oktober. Het land van de Rijzende Zon staat vooral bekend om de kersenbloesemseizoen, maar de herfstblaadjes maken Japan even indrukwekkend. Verder liggen de temperaturen rond de 20 graden, wat perfect is voor buitenactiviteiten. Daarnaast vindt in deze maand verschillende festivals plaats, waar traditionele vieringen en culturele evenementen plaatsvinden.

Zuid-Afrika boom zonsondergang

Zuid-Afrika

In oktober biedt Zuid-Afrika een heerlijk klimaat, met aangename temperaturen en weinig neerslag. Dit is ideaal voor het verkennen van haar indrukwekkende landschappen. Het is de perfecte tijd om de bloeiende natuur te bewonderen, met name op de savannes waar de dieren actief zijn. Oktober is ook de laatste maand die binnen het laagseizoen valt, waardoor reizigers kunnen genieten van minder drukte en lagere prijzen voor accommodaties en activiteiten. Bovendien zijn er in oktober verschillende festivals en evenementen, die zorgen voor een levendige sfeer.

Bergen in Chili

Chili

In oktober biedt Chili een mooi begin van de lente, met fijne temperaturen en bloeiende landschappen. In deze periode is het ook minder druk, waardoor u kunt geniet van de rust in de nationale parken, zoals Torres del Paine en Lauca. Het is ook de start van het walvisseizoen in Patagonië, waar u deze reusachtige dieren kunt spotten. Voor wijnliefhebbers is het de perfecte tijd om de wijngaarden te bezoeken en te genieten van de oogstperiode in de beroemde wijnregio’s, zoals Maipo Valley.

Vrouw in auto bekijkt buffalos op de savanne

Tanzania

Tanzania is een ideale bestemming voor een rondreis in oktober. Het land heeft een perfecte balans tussen droog en warm weer, waardoor het ideaal is voor het verkennen van de Serengeti en andere nationale parken. De Grote Migratie van wildebeesten en zebra’s bereikt zijn hoogtepunt in deze maand, wat een spectaculaire wildervaring biedt. Oktober is de laatste maand van het walvisseizoen aan de kust van Zanzibar, waardoor reizigers de kans krijgen om deze in het wild te zien.

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.