Highlights van Rwanda

Tijdens deze rondreis door Rwanda duikt u in de geschiedenis van het land en bezoekt u de mooiste natuurparken en accommodaties. Als hoogtepunt van de reis brengt u een bezoek aan wilde berggorilla's.
Vanaf 14.350 p.p.
14 dagen
Rwanda
Offerte aanvragen
Highlights van Rwanda
Rwanda gorilla kijkendRwanda gorilla kijkend
Highlights van Rwanda
De berggorilla's in Rwanda
Wellicht wel dé highlight van deze reis, de berggorilla's in Rwanda. Ga samen met een ranger op zoek en ervaar hoe deze dieren hier leven in hun natuurlijke habitat. Na jullie bezoek aan Rwanda zijn jullie een ervaring rijker.
berggorilla-hoogtepunt-rwandaberggorilla-hoogtepunt-rwanda
Akagera National Park
Akagera Nationaal Park is wellicht het best bewaarde geheim van Afrika. Het nationaal park kent een grote diversiteit aan landschappen en vegetaties. Van goudkleurige savannes met glooiende graslanden tot moerassen, berglandschap en prachtige meren. Het is een waar paradijs voor diverse dieren, tegenwoordig is het zelfs thuis aan de big 5! En dat alles op slechts twee uur rijden vanuit hoofdstad Kigali. Akagera Nationaal Park is een geheim dat klaar is om door u ontdekt te worden!
Nyungwe National Park
Het uitgestrekte Nyungwe Forest is één van de grootste oerbossen van Afrika! Het is een paradijs voor liefhebbers van flora en fauna. Reizigers kunnen er op zoek naar primaten, endemische vogels, de bron van de Nijl en felgroene theeplantages. Door de ligging in het uiterste zuidwesten van het land wordt Nyungwe Forest slechts door een gering aantal toeristen bezocht.
Rwanda nyungwe national park licht door de bomenRwanda nyungwe national park licht door de bomen
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Kigali (Rwanda)
inclusief privé transfer

Vandaag start uw reis naar Rwanda. U vliegt naar de hoofdstad van Rwanda; Kigali. Na aankomst wordt u middels een privé transfer naar uw accommodatie gebracht.

Dag2
Kigali

Na het ontbijt staat er een citytour door Kigali op het programma. Samen met een gids ontdekt u vandaag de hoofdstad van Rwanda. U bezoekt onder meer het Genocide museum. Dit museum is gewijd aan de slachting in 1994 die 100 dagen lang duurde. Het is gebouwd op de plek waar 250.000 mensen begraven zijn. Een indrukwekkend, maar ook leerzaam begin van de rondreis door dit land. Na deze citytour gaat u terug naar de accommodatie. Hier heeft u de rest van de middag ter vrije invulling.

Dag3
Kigali, Nyungwe Forest Reserve

U heeft vandaag een lange rit op de planning staan, we verlaten de hoofdstad van Rwanda en beginnen de rondreis door dit fascinerende land. U overbrugt ongeveer 220 km in omstreeks 5,5 uur waarna u aankomt in het Nyungwe Forest Reserve. Dit natuurpark is het best beschermde regenwoud van centraal Afrika en een fantastische plek voor avontuurlijke safari's in het bos! U verblijft hier in het One&Only Nyungwe hotel, één van dé beste hotels in Afrika.

Dag4
Nyungwe Forest Reserve

Vandaag gaat u samen met uw gids op zoek naar wildlife in het aangrenzende Nyungwe Forest Reserve. Dit park staat onder andere bekend om zijn primaten en u gaat dan ook opzoek naar een groep wilde chimpansees. Naast deze grote mensapen komt u waarschijnlijk ook veel bergapen en andere bijzondere diersoorten tegen, houdt uw oren dus gespitst!

Dag5
Nyungwe Forest Reserve

Vandaag heeft u weer een mooie expeditie op het programma staan, samen met uw gids gaat u op pad om de Colobus aap te vinden. Als u geluk hebt, ziet u een witte baby Colobus, de zwarte vacht ontwikkeld zich namelijk pas na een aantal maanden. Naast jungle safari's heeft het hotel zijn eigen theeplantage waar u mee kunt helpen om het geheim achter dit populair drankje te vinden.

Dag6
Nyungwe Forest Reserve

Vandaag heeft u ter vrije besteding. Geniet van de prachtige uitzichten, de luxe en de rust op deze prachtige plek, want morgen is het weer tijd om door te rijden naar de volgende bestemming.

Rwanda twee jonge chimpansees
Dag7
Nyungwe Forest Reserve, Vulcanoes National Park

Na het ontbijt is het tijd om richting het Vulcanoes National Park te gaan, dé reden voor een bezoek aan Rwanda omdat u vanuit hier op Gorilla trekking gaat. De komende nachten verblijft u in de spectaculaire Bisate Lodge. Deze lodge biedt een bijzonder uitzicht over landelijke heuvels en Afro-alpine bossen tot de grote, kegelvormige toppen, van Volcanoes National Park.

Rwanda vulcanoes bisate logde
Dag8
Vulcanoes National Park

Misschien wel hét hoogtepunt van deze reis staat vandaag op de planning, namelijk een ontmoeting met de berggorllia's. Rwanda is een van de weinige plaatsen ter wereld waar u deze dieren in hun natuurlijke habitat kunt spotten. De beboste hellingen van het Virunga-massief - een keten van oude vulkanen - herbergen meer dan de helft van de 880 overgebleven gorilla's ter wereld. Er zijn in totaal 10 gewoontegroepen die door toeristen gevolgd kunnen worden in Volcanoes National Park, en elke ochtend krijgen acht vergunninghouders een groep toegewezen.

gorilla-vulcanoes-national-park-rwanda
Dag9
Vulcanoes National Park

Vandaag gaat u nogmaals op pad om de berggorilla's te spotten. U wandelt naar de plek waar u gorillafamilie de vorige dag voor het laatst is gezien. Alle gidsen zijn ervaren in het zoeken naar tekenen van de locatie van de gorilla's, bijvoorbeeld voetafdrukken, mest, gekauwde bamboe en selderijstengels, evenals nachtelijke verlaten nesten. Als de gorilla's eenmaal zijn gelokaliseerd - u ruikt ze waarschijnlijk voordat u ze ziet - mag de groep maximaal een uur met de gorilla's zijn.

vulcanoes-aap-standbeeld-rwanda
Dag10
Vulcanoes National Park, Akagera National Park
inclusief helikoptervlucht

Na twee dagen op zoek naar Gorilla's is het tijd om het Volcanoes National Park te verlaten en per helikopter naar de volgende bestemming te reizen. De vlucht duurt grofweg 1,5 uur waarna u aankomt in het Akagera National Park. Dit 6.000 hectare grote privé park in Noord-Oost Rwanda werd in 1994 verwoest tijdens de genocide maar is, in met name de afgelopen 10 jaar, opgebouwd tot één van de mooiste safari plekken van het land.

Dag11
Akagera National Park

U gaat vandaag het Akagera National Park verkennen, u doet dit doormiddel van een boot safari. Deze zogenaamde "swamp cruisers" geven u de mogelijkheid om het leven op en rondom het meer van dichtbij te bekijken. Tijdens uw verblijf in het Magashi camp zijn 2 activiteiten per dag inbegrepen, u kunt dus buiten de genoemde activiteiten nog veel meer ondernemen! Denk hierbij o.a. aan walking safari's, boat cruises en game drives.

Rwanda akagera national park boot safari
Dag12
Akagera National Park

Er staat vandaag wederom een safari op het programma, u kunt onder andere buffels, leeuwen, luipaarden, olifanten, giraffen, hyena's en zebra's spotten. Verder staat dit gebied bekend om de bijna 500 verschillende soorten vogels die hier leven waaronder de bijzondere schoenbekvogel met zijn enorm aparte snavel. Ook voor vandaag geldt dat u 2 activiteiten kunt ondernemen, u kunt bijvoorbeeld ook aan een game drive in het donker deelnemen!

Balaeniceps rex
Dag13
Akagera National Park, Kigali, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Vandaag komt uw reis naar Rwanda tot een einde. U reist terug naar de hoofdstad van Rwanda. Dit is een rit van ongeveer 4,5 uur waarna u aankomt op het vliegveld om terug te vliegen richting huis. Hopelijk heeft u een zeer enerverende en bijzondere reis gehad!

panter-akagera-park-rwanda
Dag14
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Rwanda.

Details & prijzen
Highlights van Rwanda
Vanaf 14.350 p.p.
14 dagen
Rwanda
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.