Hoogtepunten van Tanzania

Tanzania is het land van de ultieme safari en is bekend vanwege de afwisselende landschappen, een rijke cultuur, de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro, en de wildrijke gebieden. Sluit deze reis af in stijl op de hagelwitte stranden van Zanzibar.
Vanaf 5.250 p.p.
11 dagen
Tanzania
Offerte aanvragen
Hoogtepunten van Tanzania
Jeep over de savanne in TanzaniaJeep over de savanne in Tanzania
Hoogtepunten van Tanzania
Hét natuurjuweeltje van oostelijk Afrika
Tanzania is het land van de ultieme safari. De jaarlijkse migratie van honderdduizenden dieren behoort tot de allergrootste natuurwonderen op aarde. Naast de beroemde Big Five staan de uitgestrekte nationale parken garant voor magnifieke landschappen.
serengeti-park-buffel-migratieserengeti-park-buffel-migratie
Hagelwitte stranden
Na alle safari avonturen volgt een ideale afsluiting op de witte stranden van Zanzibar. Er zijn geweldige plekken om te genieten van het strand, te zwemmen, snorkelen en duiken. De Zanzibar archipel staat bekend als één van de tien mooiste duiklocaties ter wereld.
Strand van Zanzibar, TanzaniaStrand van Zanzibar, Tanzania
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Kilimanjaro (Tanzania), Arusha
inclusief privé transfer

Vandaag gaat uw rondreis door Tanzania van start. Na een vlucht van ruim 8 uur landt u op de internationale luchthaven Kilimanjaro. Na aankomst wordt u middels een privé transfer naar uw accommodatie in Arusha gebracht voor de eerste overnachting. Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania en ligt aan de voet van de berg Meru, vlakbij de Kilimanjaro en de nationale parken Manyara, Tarangire en Ngorongoro.

Tanzania kilimanjaro berg zebra
Dag2
Arusha

Optioneel kunt u om 07:00 in de ochtend een schitterende vlucht maken over de Kilimanjaro. Vanuit de lucht heeft u prachtig uitzicht over Mount Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld! Ook heeft u een schitterende uitzicht over de gletsjers, kraters en andere natuurlijke wonderen. Na een vlucht van ongeveer een uur keert u terug op de luchthaven van Arusha. Nadat u bij uw accommodatie heeft genoten van een heerlijk ontbijt vertrekt u naar Arusha National Park en maakt u een gamedrive. Spot hier de zwart-witte colobusapen, giraffen, buffels, nijlpaarden, hyena's, luipaarden en meer. Bovendien zijn hier meer dan 400 vogelsoorten te vinden, waaronder pelikanen, flamingo's en neushoornvogels. Enkele bezienswaardigheden zijn de Ngurdoto krater, Momela-meren en natuurlijk Mount Meru. Met een beetje geluk ziet u de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro, als het helder is.

Dag3
Arusha, Ngorongoro

Vandaag gaat u naar de Ngorongoro-krater, dit is de grootste ingestorte vulkaankegel ter wereld. De bodem van deze krater heeft een oppervlakte van ongeveer 260 vierkante meter. In de middag heeft u tijd om te relaxen bij uw accommodatie. Optioneel kunnen wij een programma voor u in elkaar steken.

Dag4
Ngorongoro, Serengeti

Vandaag staat u vroeg op en gaat u zoeken naar de vele dieren die er te spotten zijn in de Ngorogoro Krater, zoals impala's, buffels, nijlpaarden, giraffen, leeuwen, cheeta's en nog veel meer. Om de beroemde big five te spotten bent u vandaag op de juiste plek. Niet alleen is de Ngorogoro Krater een prachtig natuurfenomeen en zijn hier vele dieren te spotten, ook leeft hier nog de traditionele Masaai stam. Na deze indrukwekkende gamedrive reist u verder naar uw volgende accommodatie in Serengeti.

Dag5
Serengeti

Er staat vandaag een gamedrive voor u op het programma in het Serengeti National Park. U gaat door middel van een 4x4 onder toeziend oog van een gids op zoek naar leeuwen, hyena's en de speciale zwart-witte Colobus apen. Deze dieren zijn alleen te spotten in het westerlijke deel van het Serengeti National Park.

Dag6
Serengeti, Zanzibar
inclusief privé transfer

U vertrekt naar de airstrip van Serengeti en vliegt naar het tropische eiland Zanzibar waar u het laatste deel van deze reis doorbrengt. Zanzibar is met recht het populairste eiland voor de kust van Tanzania. Aan de oost- en noordkust van het eiland vindt u de uitgestrekte zandstranden waar u prachtig kunt snorkelen en duiken. De hoofdstad, Stone Town, staat bekend om haar smalle, kronkelige straatjes met typische huisjes, winkels, bazaars en moskee.

Strand van Zanzibar, Tanzania
Dag7
Zanzibar

Zanzibar kenmerkt zich door rustige vissersdorpjes en hagelwitte, paradijselijke stranden en Stone Town. Het eiland biedt veel prachtige duiklocaties van verschillende niveaus. Er zijn een aantal beroemde locaties zoals Mnemba Atoll.

Dag8
Zanzibar

U kunt vandaag optioneel gaan duiken of snorkelen bij Mnemba Atoll, waar veel kleurrijke vissen te vinden zijn. Optioneel regelen we een excursie voor u hier naartoe.

Dag9
Zanzibar

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Zanzibar. Zo kunt u Nungwi Beach bezoeken in het noorden van het eiland. Dit paradijselijke, witte zandstrand is erg populair wegens het heldere, turquoise water.

Dag10
Zanzibar, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Vandaag komt uw reis helaas tot een einde. Op het juiste tijdstip wordt u opgehaald bij uw accommodatie en middels een privé transfer naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Hier stapt u op de nachtvlucht terug naar huis.

Tanzania boot mensen zonsondergang Zanzibar
Dag11
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Tanzania.

Details & prijzen
Hoogtepunten van Tanzania
Vanaf 5.250 p.p.
11 dagen
Tanzania
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.