Sneeuwavontuur Zweeds Lapland

Ga op avontuur in de uitgestrekte wildernis van Lapland die in de wintermaanden compleet bedekt is met een dikke laag sneeuw. Ontdek deze witte wereld per sneeuwscooter, met husky's en rendieren. En in de avond heeft u kans het spectaculaire noorderlicht te spotten.
Vanaf 4.100 p.p.
5 dagen
Zweden
Offerte aanvragen
Sneeuwavontuur Zweeds Lapland
Sneeuwavontuur Zweeds Lapland
lapland-sneeuwscooter-tussen-bomenlapland-sneeuwscooter-tussen-bomen
Noorderlicht
Het noorderlicht ontstaat uit de botsing tussen elektrisch geladen deeltjes van de zon die de atmosfeer van de aarde binnendringen. Oktober tot en met maart is de beste periode om het noorderlicht te spotten in Lapland vanwege het aantal lichturen.
ICEHOTEL
Dit ICEHOTEL wordt elk jaar compleet opnieuw opgebouwd, doordat het elk voorjaar wegsmelt. Bijna alles in dit hotel is gemaakt van ijs, maar er zijn ook enkele 'warme kamers' voor als u even genoeg heeft van de kou. In 2016 opende daarnaast de deuren van ICEHOTEL 365. Het eerste hotel ter wereld dat het hele jaar door ijservaringen biedt.
Hondensledetocht
Een hondensledetocht door Zweeds Lapland is in vele manieren een geweldige ervaring. De kracht van de honden en hun capaciteit om de slee op hoge snelheid door de sneeuw te trekken, het Arctische klimaat en de ongerepte natuur geeft u een unieke belevenis die u niet snel zult vergeten. De tocht gaat over bevroren rivieren en met sneeuw bedekte bossen. Als u geluk heeft komt u misschien wel een rendier of een eland tegen tijdens de tocht.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Luleå (Zweden), Harads
inclusief privé transfer

Het avontuur kan beginnen! Vandaag vliegt u naar Luleå, waar een lokale medewerker op u staat te wachten om u naar uw accommodatie Arctic Bath te brengen. De transfer is ongeveer 1 uur. Hier arriveert u aan het einde van de middag. Er staat een 5-gangendiner van uitstekende kwaliteit voor u klaar in het restaurant van uw accommodatie. Na het diner kunt u gebruik maken van de spafaciliteiten. De spa beschikt over drie sauna's, twee outdoor jacuzzi's en een koud buitenzwembad.

Dag2
Harads

Vandaag start u de dag met een ochtend ter vrije besteding. U kunt nog even gebruik kunnen maken van de spafaciliteiten. Het is ook mogelijk om een behandeling te boeken. Begin middag geniet u van een laatste lunch bij Arctic Bath, waarna u vervolgens per transfer naar de start locatie van de hondensledetocht wordt gebracht. Een hondensledetocht door Zweeds Lapland is in vele manieren een geweldige ervaring. De kracht van de honden en hun capaciteit om de slee op hoge snelheid door de sneeuw te trekken, het Arctische klimaat en de ongerepte natuur geeft u een unieke belevenis die u niet snel zult vergeten. Als u geluk heeft komt u misschien wel een rendier of een eland tegen. Daarna wordt u per transfer naar uw tweede accommodatie gebracht, het unieke Tree Hotel. Hier staat een 3-gangendiner voor u klaar en geniet u in de avond op privé basis van de Forest Spa. Kijk vooral ook even naar de impressievideo van uw accommodatie.

Dag3
Harads, Jukkasjärvi

U heeft de ochtend ter vrije besteding, eventueel kunt u ervoor kiezen om de Forest Spa deze ochtend in te plannen. Voordat u doorreist naar het wereldberoemde ICEHOTEL geniet u van een laatste lunch bij uw accommodatie. De transfer naar het ICEHOTEL duurt ongeveer 3,5 uur. Eenmaal gearriveerd wordt u verwelkomt in de ICEBAR met een non-alcoholisch drankje. Daarna kunt u inchecken in uw koude kamer. De koude kamer heeft een temperatuur van -5 tot -8 graden Celsius. Het bed is bedekt met rendierhuiden en u slaapt in een thermische slaapzak. Na het inchecken is het tijd voor een noorderlicht sneeuwscootersafari. U gaat samen met een gids op zoek naar het noorderlicht. De excursie is op basis van share drive. Ook wordt er gezorgd voor een 2-gangendiner in een warme wildernishut. Ook van deze accommodatie hebben wij een prachtige impressievideo.

Dag4
Jukkasjärvi

Na een unieke overnachting in een koude kamer in het ICEHOTEL wordt u wakker gemaakt met een heerlijke, verse bosbessensap. Vóór het ontbijt geniet u van de sauna en een warme douche. Daarna wordt u naar een traditionele Sami-familie gebracht. Hier komt u meer te weten over hun levensstijl en de kunst van het rendiersleeën. Help met het trainen en voeren van rendieren terwijl u leert hoe belangrijk deze dieren zijn tot de Samische manier van leven. Ook maakt u een korte rendiersledetocht en geniet u van een traditionele lunch. Eenmaal terug bij het ICEHOTEL wordt er een 3-gangendiner van uitstekende kwaliteit geserveerd en brengt u de laatste nacht in Zweeds Lapland door in een warme kamer.

Dag5
Jukkasjärvi, Kiruna, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Helaas komt uw reis vandaag tot een einde. Na het ontbijt wordt u opgehaald door een privé transfer, die u naar de luchthaven van Kiruna brengt. Vanaf hier vliegt u terug naar huis. Wij hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad!

lapland-sneeuwscooter-tussen-bomen
Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in Zweden.

Details & prijzen
Sneeuwavontuur Zweeds Lapland
Vanaf 4.100 p.p.
5 dagen
Zweden
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.