Beste reistijd Botswana

Olifanten langs het water in Botswana

Wat is de beste reistijd voor Botswana?

De beste reistijd voor Botswana is over het algemeen tijdens de droge wintermaanden, van mei tot en met oktober. Tijdens deze periode is het weer mild en aangenaam, met zonnige dagen en koele nachten. Dit is ook het hoogseizoen voor toerisme in Botswana, vanwege de ideale omstandigheden voor safari’s.

Leeuw in Botswana

Wat is de beste reistijd voor een safari?

Het hoogseizoen (mei t/m oktober) is dus ook de beste reistijd voor safari’s. Aangezien dit de periode is waar de dieren zich rond de waterbronnen verzamelen, is het makkelijker om ze te spotten tijdens safari’s. Als u specifiek geïnteresseerd bent in het zien van de jaarlijkse migratie van wilde dieren in de Okavangodelta, is de beste tijd om te bezoeken van juli tot oktober.

Reizen in het droge seizoen

De droge periode in Botswana loopt meestal van mei tot september. Tijdens deze periode is het weer over het algemeen mild en droog. Overdag zijn de temperaturen warm tot mild, met maximumtemperaturen variërend van 20°C tot 30°C, afhankelijk van de regio. ‘s Nachts kunnen de temperaturen echter aanzienlijk dalen, vooral in de woestijngebieden en ‘s ochtends vroeg.

Savanne in Botswana

Reizen in het regenseizoen

Het regenseizoen in Botswana loopt van november tot maart. Dan ervaart het land over het algemeen warme en vochtige omstandigheden. Temperaturen kunnen hoog oplopen, vaak boven de 30°C, met hoge luchtvochtigheid. De regenval is onvoorspelbaar en kan variëren van korte, intense buien tot langdurige stortregens. Deze regen kan leiden tot overstromingen in sommige delen van het land, vooral in de Okavangodelta.

Onze reizen naar Botswana

Cheeta in boom, Botswana
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Botswana.