Weer in Costa Rica

costa-rica-vulcaan-bomen-ervoor

Wat voor klimaat heeft Costa Rica?

Het weer in Costa Rica kent geen strikte seizoenen zoals lente, zomer, herfst en winter zoals in andere landen. Het land heeft eerder twee duidelijke seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. Deze seizoenen variëren enigszins afhankelijk van de regio waarin je je bevindt. Daarom wordt het land opgesplitst in drie delen: de hooglanden (Centraal-Costa Rica), de Pacifische kust (West-Costa Rica) en de Caribische kust (Oost-Costa Rica).

 

Overzicht van het klimaat in Centraal-Costa-Rica

Weer in de hooglanden

De hooglanden van Costa Rica (Centraal-Costa-Rica) bieden een verfrissend ontsnapping aan het tropische klimaat elders in het land. Met hoogtes tot wel 3000 meter boven zeeniveau, genieten de hooglanden van milde temperaturen gedurende het hele jaar.

Overdag liggen de temperaturen meestal tussen de 15 en 25 graden Celsius. Perfect voor activiteiten zoals wandelen, vogels spotten en het verkennen van de weelderige nevelwouden. In de avonden kan het wat koeler worden, dus een lichte trui of jas is vaak welkom.

Neerslag is hier het hele jaar door mogelijk, vooral in het regenseizoen van mei tot november. Maar de regen draagt bij aan het groen en de prachtige watervallen die de regio zo kenmerken. Voor reizigers die op zoek zijn naar een aangenaam klimaat en adembenemende natuurlijke schoonheid, zijn de hooglanden van Costa Rica een onmisbare bestemming.

Weer aan de Pacifische kust

Langs de Pacifische kust van Costa Rica (West-Costa Rica) wordt u verwelkomd door een tropisch paradijs met een mix van warme temperaturen en verfrissende zeewind. Gedurende het hele jaar genieten bezoekers van aangename temperaturen, meestal variërend tussen de 25 en 35 graden Celsius. De zonnige dagen zijn perfect voor het verkennen van prachtige stranden en ontspannen onder de schaduw van palmbomen.

Het droge seizoen, van december tot april, biedt over het algemeen heldere luchten en weinig neerslag, terwijl het regenseizoen, van mei tot november, zorgt voor korte, verfrissende buien die het omliggende regenwoud tot leven brengen. Of u nu wilt zonnebaden, avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen of gewoon wilt genieten van de rustgevende geluiden van de oceaan, de Pacifische kust van Costa Rica biedt het hele jaar door een perfect klimaat voor een onvergetelijke vakantie.

Overzicht van het klimaat in Oost-Costa Rica

Weer aan de Caribische kust

Langs de Caribische kust van Costa Rica (Oost-Costa Rica) heerst een tropisch klimaat dat het hele jaar door warm en vochtig is. Met temperaturen die meestal schommelen tussen de 25 en 30 graden Celsius, is het klimaat ideaal voor liefhebbers van zon, zee en strand. Het regenseizoen, van mei tot november, brengt over het algemeen meer neerslag, maar ook veel groen en weelderige vegetatie. Het droge seizoen, van december tot april, biedt meer zonnige dagen met minder kans op regen.

Deze kuststrook staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, kristalhelder water en diverse mariene leven, waardoor het een perfecte bestemming is voor snorkelaars, duikers en natuurliefhebbers.

Onze reizen naar Costa Rica

Toucan Costa Rica Op Een Tak
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Costa Rica.

Ontvang gratis de complete reisgids Costa Rica